www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Controller Midi


Guest MrJackson
 Share

Recommended Posts

Guest MrJackson

M-am decis sa contruiesc, alaturi de un prieten, un controller MIDI simplu, in genul Rig Kontrol de la Native Instruments. Va avea doar 6 switch-uri, dar va contine si "buffer-ul" lui BigMac.

 

Din ce m-am interesat, componentele sunt destul de ieftine (controlleru, piesa centrala, este 6 lei). Problema intervine la programarea chip-ului. Am cu ce sa il programez, dar scrierea programului aduce cateva dificultati. Nu cunosc care sunt standardele MIDI pentru controllere. Vreau sa pot controla orice preamp midi (si Guitar Rig-ul) prin controlleru asta al meu.

 

Cine are vreo idee despre chestia asta e binevenit sa aduca aportul sau de cunostinte acestui proiect.

Link to comment
Share on other sites

O sa ai nevoie de un microcontroller(PIC atmel sau altceva)

E treaba destul de imputita pentru ca trebuie sa ai cunostinte de limbaj de asamblare. Odata stapanit limbajul optiunile sunt foarte numeroase si practic poti sa faci ce iti doresti tu. Altfel o sa te bazezi pe munca facuta de altii. Poti sa apelezi la cineva care sa iti scrie programul pentru controller dar nu stiu daca sunt multi care ar face asta gratis.

Ajutor calificat poti sa gasesti pe http://www.elforum.ro/ la sectiunea "Microcontrolere"

Pentru documentare poti sa arunci niste ochi aici :

 

http://www.geocities.com/tbrandl.rm/e.htm

http://www.audiomulch.com/midipic/

http://www.iguanalabs.com/midi.htm

http://m.bareille.free.fr/midi.htm

 

Sa ne povestesti ce a iesit!

Link to comment
Share on other sites

Guest MrJackson

Mersi Cosule!

 

Cu microcontrolleru treaba e ca si rezolvata. Am gasit un Atmel la 6 lei care e perfect pentru treaba asta. Pretenu cu care lucrez poate sa imi scrie programu si il si poate inscriptiona pe chip. Am gasit aseara si semnalele midi pe care ar trebui sa le trimit. In principiu, de acuma treaba e destul de straight-forward.

 

Acuma, alta chestie pe care am aflat-o, si care mi-a taiat din elan, e ca Native Instruments au adoptat un format proprietar pentru Guitar Rig 2, astfel ca nu mai poate fi controlat prin Midi. That kinda sucks. Daca reusesc sa fac rost de specificatiile pentru formatu asta, cred k pot sa adaptez controlleru sa mearga si pe usb, ceea ce ar fi foarte fain.

 

Pentru cei interesati, semnalele midi:

http://www.midi.org/about-midi/table1.shtml

Link to comment
Share on other sites

Guest MrJackson

Poate nu am inteles eu bine, dar de ce sa faci un controller midi pentru un amp care nu "stie" midi ? Ma repet... poate nu am inteles eu problema. Te rog detaliaza...

Link to comment
Share on other sites

Guest MrJackson

Mda... am inteles ce vrei. E cam aiurea, in sensu ca nu e foarte versatil. Sa zicem ca iti fac un controller dinasta, cu 6 butoane pentru canalele midi, care in acelasi timp controleaza si ampu. Asta totusi inseamna ca o sa ai 3 preseturi midi pentru fiecare canal de la amp (considerand ca ai amp cu doua canale).

 

Pentru utilitate maxima, merge o combinatie de genu GCX + Ground Control de la DMC. Astea fiind programabile, te lasa sa iti aranjezi tu cum vrei setarile...

Link to comment
Share on other sites

Eu am controller, din procesor. Vreau sa pot programa procesorul ca in functie de patch sa schimbe si canalul de la amp. Pt asta imi trebuie un device care sa accepte la intrare un program change si la iesire sa imi inchida sau sa deschida un circuit electric.

E doar o idee, nu stiu exact cum se poate face. De asta as vrea mai multe detalii de la cineva care se pricepe cit de cit la MIDI.

Link to comment
Share on other sites

thx

Ampul e facut de Andrei, din cite stiu nu e cu momentary, e cu on/off.

Zi-mi cam cit ar costa. Eu in mom asta nu sint f hotarit, trebuie sa ma gindesc mai exact cum as folosi configuratia asta si daca nu ar fi mai mare bataie de cap sa programez patchurile decit sa apas pe inca un footswitch separat.

Link to comment
Share on other sites

ma bag si io ca musca-n lapte...da este careva care imi poate face si mie un footswitch midi pt tonelab desktop? TL-ul are mufe midi in si out, iar eu as avea nevoie de un footswitch simplu cu care sa schimb programele presetate. cu o pedala pt up si una pt down si eventual una pt bank, caci programele presetate sunt organizate in 24 de "banci" a cate 4 "canale" fiecare.* si eventual inca una/doua pt activare dezactivare delay sau alt efect...ceva in genu behringer fcb 1010 parca-i zice...dar mai simplu...si mai ieftin

 

*una exact la fel este si se numeste tech 21 midi mouse parca. da nu am cum sa fac rost de ea asa ca as avea nevoie de una custom

...si la pret mai mic

Link to comment
Share on other sites

Guest MrJackson

Bai, io ma ocup de a mea... si daca iese bine va zic si va fac si voua... pana atunci, nu vreau sa fac promisiuni desarte. Dar oricum, cred ca va poate rezolva maestrul Overdrive, daca va grabiti.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.