www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Despre Boss


lala
 Share

Recommended Posts

Va salut! As dori cateva informatii in legatura cu 2 pedale de la boss... ME-50 si ME-70... In prezent detin un procesor Line 6 POD XT live si nu sunt prea multumit de procesor... am avut ocazia la un prieten sa probez un boss me-50 si am fost super incantat de el... usor de folosit... tonuri mai faine... in special distorsul... ma intereseaza sa stiu daca me-70 are aceleasi ampuri ca si me-50... si ce e imbunatatit la 70 fata de 50... sau daca se pot transfera tonuri de pe unu pe altul?... Caut pareri deoarece nu stiu ce sa aleg... astept pareri... Va multumesc!

Edited by lala
Link to comment
Share on other sites

In aceleasi conditii am facut probele... aceeasi chitara... semnalul din procesoare l-am bagat prin mixer... fara nici o corectie de sunet... si apoi pe boxe... ce e drept.. pe amp am probat doar pod-ul meu... dar pe mine ma intereseaza mai mult pe direct... deoarece nu folosesc ampul decat acasa pentru studiu. Din pod nu am reusit sa scot distorsul atat de curat ca si din boss... la pod are un carait enervant... e mult mai curat sunetul la boss... din cate am probat eu.

Link to comment
Share on other sites

Daca tie iti place sound-ul COSM mai mult decat cel de POD nu-i nici o pronblema. Numai sa fii constient ca o buna parte din "ton" vine din filtre, adica din cabsim-ul sau cab-ul folosit. De asta am si intrebat. E diferenta imensa intre a folosi procesorul prin amp de chitara si a-l folosi prin unul din cabsim-urile incluse.

Link to comment
Share on other sites

Nu vreau sa cant voltaj... cant pop-rock, rock, blues, country.... Scuze.. dar m-ai pierdut la faza cu cab-urile... nu inteleg ce vrei sa spui....

 

Vrea sa spuna ca e diferenta intre procesor(fara simulator de cab) -> amplificator si procesor(cu simulator de cab) -> mixer.

Link to comment
Share on other sites

Nu vreau sa cant voltaj... cant pop-rock, rock, blues, country.

 

Adica Voltaj! :)

 

Nu, acuma serios, hai sa fiu foarte explicit.

 

Line6 PODxt Live = Dumnezeu.

 

Inteles?

 

Doar pentru ca tu nu esti in stare sa scoti un ton bun din el, nu inseamna ca altii nu pot. Eu, spre exemplu, nu as renunta niciodata la al meu, si tot direct pe mixer si pe PA ma bag si eu la repetitii... si suna aproape la fel de "carnos" ca un stack. Procesor-ul ala are o gramada de optiuni, asa ca e relativ usor sa omiti ceva. Pune mana pe manual-ul de la el (daca nu-l ai, il gasesti aici: http://www.manualnguide.com/manual-get/6639/) si vezi ce iese. De asemenea, poti sa incerci niste tonuri gata facute de pe www.customtone.com, asta in cazul in care ai reusit sa-l instalezi pe USB.

 

Spor la treaba.

Link to comment
Share on other sites

Multumesc pentru detalii... probabil ca nu stiu eu sa il folosesc la adevarata lui valoare ... dar nici tonurile luate de pe customtone nu's asa valabile... daca nu consideri ca sunt prea obraznic, te-ai supara daca ti-as cere cateva tonuri bune... in special ceva distorsuri vreau... Mersi!

 

Pareri despre boss... avantaje dezavantaje intre me70 si me50... ma intereseaza daca ampurile sunt la fel in me70 ca si in me50... din cate am vazut eu pe net me70 ar avea ceva versiune noua COSM si ar avea ampuri luate de la GT10... va multumesc!

Edited by lala
Link to comment
Share on other sites

"suna aproape la fel de "carnos" ca un stack"

 

"Aproape" înseamnã cã nu sunã. Nu e nici dumnezeu.

 

În mod general acceptat, pod-ul este peste seria gt de la boss ca prezențã a sunetului - nu știu cum e cu me-urile, dar la gt cunosc senzația aia ca "nu te auzi" în trupã chiar dacã ai volum mare.

 

Dacã tu ți-ai gãsit sunetul pe boss, folosește-l pe ãla. E foarte ok. Asta îmi place în muzicã, nimeni nu deține adevãrul absolut, pentru cã el nu existã. E sunetul tãu și muzica ta.

 

Tonurile cam degeaba le transferi de pe un procesor pe altul dacã semnalul venit de la chitarã în ele e diferit - de exemplu doze diferite, single/humbucker, cabluri proaste, chitãri diferite, etc. Nu o sã iasã la fel.

 

 

Dacã vrei sã cânți pop-rock, rock, blues, country, îți trebuie un amp pe lãmpi si un câteva pedale (nu multi-effect), depinde de amp. Nici me, nici gt, nici xt. Cel mai bine ca sã înțelegi ce vreau sã zic, ia piesele tale preferate de la chitariștii tãi preferați si vezi ce scule foloseau pe scenã. Cel puțin la blues și country cam trebuie unul. La rock.. depinde ce fel de rock.

 

Tocmai am fost pânã în Silver Church cã s-a cântat pe acolo, diferența dintre sunetul chitãrilor cu procesor si cele fãrã a fost IMENSÃ.

 

 

Dar cum spuneam mai devreme, îți gãsești sunetul tãu personal, ia cât mai multe scule la încercat.

Link to comment
Share on other sites

Eh, pana la urma...daca e vorba de procesor, Line6 POD xt Live e tatal lor...insa in momentul in care trecem la ampuri pe lampi, e alta poveste.

 

Problema la noi este ca nu prea gasesti sonorizare buna pentru un amp bun... degeaba vii tu cu Mesa, Soldano, Marshall sau nu mai stiu eu ce amp, daca sunetistul nu e capabil sa iti preia sunetul si sa-l amplifice...mai usor e sa vii cu un procesor, si sa ti-l bage direct in mixer...

 

Pana una alta, eu imi adun bani pentru un 6505(sau vad eu ce amp pe lampi), si sper ca treaba asta prin Romania sa se schimbe...

Link to comment
Share on other sites

Desigur, nu suna bine pentru ca e sunetistul dobitoc. Sau pentru ca n-avem bani de Mesa Bughi. Sau de I Em Gi. Sau sunt lampile prea noi. Sau sunt cablurile proaste. Sau nu-i buna impamantarea. Sau pozitia Lunii deformeaza magnetosfera Pamantului... sau... sau...

E normal sa gandesti asa daca pentru tine "cautarea tonului suprem" inseamna sa descarci niste preset-uri prefabricate in procesor.

Invatati naibii cum sa folositi sculele inainte de a pretinde ca va limiteaza :)

Link to comment
Share on other sites

Desigur, nu suna bine pentru ca e sunetistul dobitoc. Sau pentru ca n-avem bani de Mesa Bughi. Sau de I Em Gi. Sau sunt lampile prea noi. Sau sunt cablurile proaste. Sau nu-i buna impamantarea. Sau pozitia Lunii deformeaza magnetosfera Pamantului... sau... sau...

E normal sa gandesti asa daca pentru tine "cautarea tonului suprem" inseamna sa descarci niste preset-uri prefabricate in procesor.

Invatati naibii cum sa folositi sculele inainte de a pretinde ca va limiteaza :)

 

Parerea mea e ca nu o sa fie niciodata la fel de prezenta intr-o formatie chitara trecuta prin procesor ca chitara trecuta printr-un amp serios pe lampi. Dar asta e doar parerea mea. Nu tr sa-mi dati in cap.

 

Si eu cant deocamdata pe procesor, si e o varianta alternativa mult mai ieftina. Si da, iti dau dreptate....gresesc cei care iau procesorul, il scot din cutie, si arunca cutia impreuna cu manualele de utilizare in colt sau le pun in pod. Normal ca daca nu stai sa citesti cartea aia si sa experimentezi, nu o sa sune, ca doara tonul singur nu se face...

 

Eh revenind la teoria chibritului, Brusli bate pe Vandam, fiecare canta pe ce ii place sau ce isi permite. Eu am zis doar ca daca as avea banii, nu as ezita sa-i dau pe un amplificator teapan pe lampi, chiar daca imi vine sa plang cand ma gandesc la carat...

 

:)

Link to comment
Share on other sites

fiecare are dreptate in felul lui, dar eu sunt adeptul ideii prezentate de geneza... nimeni nu detine adevarul absolut in muzica... nu am negat niciodata calitatea si clasa lui XT live... as fi tampit sa spun ca nu e un procesor bun... cred ca aici intervin gusturile si multe altele (chitara de exemplu)... nu cred ca e cazul sa ma convinga cineva ca line 6 e criminal... sunt convins de asta... dar asta nu inseamna ca trebuie sa imi si placa... sincer imi place mai mult boss... nu cred ca tre sa ai cele mai scumpe lucruri ca sa scoti sunetul cel mai bun... care de fapt nu exista si care de fapt e gustul fiecaruia... nu cred ca poti compara un ghibson cu fender... nu ai cultura muzicala daca faci asa ceva... si daca spui ca unul e mai bun decat celalalt... la fe cred ca e si cu efectele... poate pentru tine line6 e dumnezeu... altu iti poate da clasa cu un efect noname.

In concluzie cred ca e bun ceea ce iti place!

 

 

 

Cer parerea celor care au boss... ori me70 ori me50 ... si care ma pot sfatui ce sa aleg... me50 mi-a incantat simturile... dar as vrea sa stiu daca e acelasi lucru si in me70... din cate am auzit are o versiune noua de COSM si nu stiu cum este comparativ cu me50... din pacate nu am unde proba procesorul.... si daca ar fi sa il cumpar l-as cumpara pe risk!... pot sa spun doar ca pentru mine me50 merita toti banii din plin... si nu sunt foarte multi bani.

Edited by lala
Link to comment
Share on other sites

Din pacate sunt din oradea si nu am cum sa ajung la guitar shop ca sa incerc efectele... iar la faza cu distorsul si canalul tin sa te contrazic... dar nu asta conteaza...

ma intereseaza daca me70 e un progres fata de me50 sau e un regres... pentru ca se intampla la multi producatori sa strice o serie buna de lucruri venind cu ceva nou... dar care nu se ridica la nivelul asteptarilor clientilor.

Link to comment
Share on other sites

Guest cormoran

eu am ME50 si sunt multumit de el, ca sound.

daca stai de el, poti sa faci tonuri de la blues la death metal, evident conteaza si alte aspecte (cum ar fi dozele de pe chitara).

clean-urile suna de asemenea foarte fain.

harmonizer-ul e decent.

 

are insa o problema de care tre sa tii cont daca vrei sa il cumperi: are o latenta de juma' de secunda (poate chiar mai mica) la schimbarea tonurilor din pedale, ceea ce e suparator daca ai treceri bruste de la un ton la altul.

Edited by cormoran
Link to comment
Share on other sites

multumesc pentru parere... daca are cineva me-70, va rog tare mult as vrea o parere... sau sa port o mica discutie despre anumite chestii.... am vazut cateva chestii care me70 nu le are si sunt foarte bune pe me50... una dintre ele ar fi reverbul... are mai multe optiuni la me50.... si am vazut ca pe me70 nu este scream.... la me 50 scream-ul mi se pare bestial... din punctul meu de vedere e cel mai bun scream pe care l-am auzit in viata mea.... alte pareri ... sugestii.... informatii.... multumesc!

Link to comment
Share on other sites

@vlad_cozma multam', credeam ca am luat-o eu razna!

@lala - oricare ME ti-ai lua pana la urma nu uita sa intri INTOTDEAUNA cu el intr-un amplificator(it's a MUST!)

Diferenta dintre seria ME si alte procesoare este ca iti inlocuieste practic un pedalboard,NU ai simulare de amp pe el,ceea ce te obliga sa intri cu el in amplificator(de preferat in bucla de efecte),si nu in mixer...Daca nu vei face asta nu vei avea nici un fel de culoare la chitara.este ca si cum ai baga chitara direct in mixer.daca ai incercat asta stii la ce ma refer!

Link to comment
Share on other sites

inteleg perfect ce spui dar uita... chiar crezi ca vreau sa imi vand xt-ul degeaba... numai pierd bani in el... le-am incercat ambele in aceleasi conditii... si prin amp -> mixer -> PA .... le-am incercat ambele si direct in mixer... ma refer la XT live si la ME-50... si le-am incercat si pe un amp (combo) peavey rage 258 pe care studiez acasa... am downloadat tonuri pt xt... am frecat pedala pana m-am saturat... am incercat toti cabinetii din pedala... microfoanele... toate ampurile... si nu am reusit sa scot sunetul asa curat cum l-am scos din me-50 invartind doar cateva butoane... in special distorsul m-a dezamagit la xt.... nu am reusit sa scot un ton frumos pentru solo... degeaba am de 20 de ori mai multe features si prostii pe xt daca tre sa stai doua zile pe el ca sa scoti un ton frumos.

 

Nu inteleg de ce trebuie sa intru neaparat cu semnalul din ME in amp... am un prieten care canta de mult timp pe un ME... si merge cu el direct in mixer... si suna impecabil!

Edited by lala
Link to comment
Share on other sites

Salut, am si eu un pod xt live prin casa si sincer partea lui tare este exact distorsuri si usurinta cu care se poate programa. La clean intradevar are niste 'limitari' suna mai plasticos, dar la distors...scoti de toate de pe el. Si eu te sfatuiesc sa umbli la 'manual' inainte sal schimbi. E bun un pod prin casa. Numai bine

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.