Inubis Posted May 25, 2009 Share Posted May 25, 2009 Dupa cum zice si titlul am probleme cu a treia coarda. Prima data mi-am schimbat coarda cand mi-a rupto sormea cea mica:P. Am schimbat coarda. Dupa carteva saptamani de zdranganit, sau desprins firelele care infasoara coarda shi a ramas dezbracata , doar cu firicelul ala mic. Deci, am schimbat-o din nou. Dupa cateva saptamani, iarasi. M-am gandit ca o fi de la corzi ca sunt Hora deci mi-a luat un set de corzi ghs. Mi le-am pus shi ce sa vezi. Am observat ca iarasi incepe sa se toceasca putin a treia coarda pe la fretul 7, 5, 4. M-am uitat mai artent pe fret(pe bucata metalica) si am vazut ca e putin scobit ,ceva de genul asta: --------___----------, nu chairt asa de adanc. Ce pot face? S anu mai apas asa tare la bnduri. Folosesc g-ul cel mai mult cand cant peste bakinguri cu niste game pentatonice si bendurile le fac majoritatea timpurilor pe a treia coarda. Acum cand numa' acorduri. Any help ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fictum Posted May 25, 2009 Share Posted May 25, 2009 (edited) sa retastezi?! depinde cat de mult canti cu un set de corzi...e normal sa se toceasca la un moment dat. Edited May 25, 2009 by Fictum Link to comment Share on other sites More sharing options...
George M. Posted May 25, 2009 Share Posted May 25, 2009 repede cu retastarea, de parca retastarea insemna ungere cu fastfret. Emy: este normal ca un set de corzi sa moara dupa cateva saptamani, mai ales coarda ta pe care o folosesti cel mai mult. n-au ce se face basistii care dau milioane pe corzi; un set de corzi de chitara ghs sau d`addario care sunt bune costa 25-30 de lei, o data la 4-5 saptamani poti sa faci un sacrificiu sa-ti iei corzi noi. iar pe negative poti improviza si in alte tonalitati / registre, astfel uzand uniform tot setul de corzi, nu doar Sol-ul. nu mai folosi corzi Hora sau Belson sau Tenson, citeste, informeaza-te, sunt o multime de echipamente bune si ieftine pe care nu trebuie sa le cumperi neaparat de la magazinul de muzica din orasul tau si sa platesti prosteste de mult. succese Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mosh Craciun Posted May 25, 2009 Share Posted May 25, 2009 incearca si elixir..costa mai mult..dar ca si durata nu se compara cu nici un alt set.de cand am pus mana pe elixir nu mai folosesc alte corzi Link to comment Share on other sites More sharing options...
punkbass Posted May 27, 2009 Share Posted May 27, 2009 eu folosesc fender pe electrica , si warwick pe bass si pana acum nu mi-a facut probleme mai deloc.. P.s : pe chitara belsonu in plicuri albastre parca sunt mai bune,iar cele in plicuri rosii sunt varza. tenson nici atata... Sau cum spune moshu' de sus... elixir sunt foarte bune si rezistente Raman la Fender pentru Chitara si Warwick pentru bass Cheers Link to comment Share on other sites More sharing options...
caius Posted May 27, 2009 Share Posted May 27, 2009 Si eu am exact aceeasi problema Sol-ul mi se strica cel mai des.De ce?Fiindca sarma care acopera este mai subtire decat la Re(D) si se strica mai reped.. Solutii? Eu am folosit coarda Martin si m-a tinut vro 7 luni; acum folosesc de la Stagg sa vad cat tin. Poti sa pui si o coarda de electrica; te sfatuiesc sa nu mai cumperi de la Hora, ca sunt slabe, si eu trebuia sa le schimb din 2 in 2 saptamani, cand le foloseam.(eu am avut corzi Hora la bucata) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Inubis Posted May 28, 2009 Author Share Posted May 28, 2009 Asta e prima datã când îmi iau corzi GHS(25 ron). Ma gândeam cã vor fi ceva mai rezistente dar sunã mult mai bright decât Hora si a treia coardã a batut recordul de douã sãptamâni fãrã sã se rupã . Are deva dacã dau puțin superglue in locul unde este tocitã ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
karpi Posted May 28, 2009 Share Posted May 28, 2009 Dupa cum zice si titlul am probleme cu a treia coarda. Prima data mi-am schimbat coarda cand mi-a rupto sormea cea mica:P. Am schimbat coarda. Dupa carteva saptamani de zdranganit, sau desprins firelele care infasoara coarda shi a ramas dezbracata , doar cu firicelul ala mic. Deci, am schimbat-o din nou. Dupa cateva saptamani, iarasi. M-am gandit ca o fi de la corzi ca sunt Hora deci mi-a luat un set de corzi ghs. Mi le-am pus shi ce sa vezi. Am observat ca iarasi incepe sa se toceasca putin a treia coarda pe la fretul 7, 5, 4. M-am uitat mai artent pe fret(pe bucata metalica) si am vazut ca e putin scobit ,ceva de genul asta:--------___----------, nu chairt asa de adanc. Ce pot face? S anu mai apas asa tare la bnduri. Folosesc g-ul cel mai mult cand cant peste bakinguri cu niste game pentatonice si bendurile le fac majoritatea timpurilor pe a treia coarda. Acum cand numa' acorduri. Any help ??? Bani ,Bani ,Bani si multe seturi de corzi . Eu am avut de toate primite cadou corzi scumpe de eu nu cumparam niciodata , le-am pus ptr o inregistrae au sunat bestial .in 7 zile abea de am cantat pe chitara acustivca SI coarda "G" sa "decorticat" ( haha) exact ca si la corzile Reghin-Hora . Rezolvarea alta garnitura . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fictum Posted May 28, 2009 Share Posted May 28, 2009 repede cu retastarea, de parca retastarea insemna ungere cu fastfret. Emy: este normal ca un set de corzi sa moara dupa cateva saptamani, mai ales coarda ta pe care o folosesti cel mai mult. n-au ce se face basistii care dau milioane pe corzi; un set de corzi de chitara ghs sau d`addario care sunt bune costa 25-30 de lei, o data la 4-5 saptamani poti sa faci un sacrificiu sa-ti iei corzi noi. iar pe negative poti improviza si in alte tonalitati / registre, astfel uzand uniform tot setul de corzi, nu doar Sol-ul. nu mai folosi corzi Hora sau Belson sau Tenson, citeste, informeaza-te, sunt o multime de echipamente bune si ieftine pe care nu trebuie sa le cumperi neaparat de la magazinul de muzica din orasul tau si sa platesti prosteste de mult. succese Daca tasta e tocita...ce faci? ...tare sunt curios cum remediezi fara retastare A si desenat,baiatul, cum arata tasta Link to comment Share on other sites More sharing options...
vektor Posted May 28, 2009 Share Posted May 28, 2009 Fret levelling ... pe romaneste se cheama pilire si/sau nivelare, dar e o operatie mult mai complexa si obositoare si scumpa decat un amarat de re-fret. Mai bine schimba tastiera cu totu' ... sau si mai bine, sa ia un grif nou. Ideal ar fi o chitara noua, custom, de fapt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest a_punker Posted May 28, 2009 Share Posted May 28, 2009 Fret levelling ... pe romaneste se cheama pilire si/sau nivelare, dar e o operatie mult mai complexa si obositoare si scumpa decat un amarat de re-fret. Mai bine schimba tastiera cu totu' ... sau si mai bine, sa ia un grif nou. Ideal ar fi o chitara noua, custom, de fapt. da dar ai ajuns prea departe cu tot "mai bine...mai bine" ... nu toti isi pot permite o chitara asa poc din degete , retastarea ar fi cea mai buna solutie ....cat despre corzi asta e ... ori bagi cativa lei in plus si iei elixir ori schimbi mai des corzile Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest alex36 Posted May 28, 2009 Share Posted May 28, 2009 Dupa cum zice si titlul am probleme cu a treia coarda. Prima data mi-am schimbat coarda cand mi-a rupto sormea cea mica:P. Am schimbat coarda. Dupa carteva saptamani de zdranganit, sau desprins firelele care infasoara coarda shi a ramas dezbracata , doar cu firicelul ala mic. Deci, am schimbat-o din nou. Dupa cateva saptamani, iarasi. M-am gandit ca o fi de la corzi ca sunt Hora deci mi-a luat un set de corzi ghs. Mi le-am pus shi ce sa vezi. Am observat ca iarasi incepe sa se toceasca putin a treia coarda pe la fretul 7, 5, 4. M-am uitat mai artent pe fret(pe bucata metalica) si am vazut ca e putin scobit ,ceva de genul asta:--------___----------, nu chairt asa de adanc. Ce pot face? S anu mai apas asa tare la bnduri. Folosesc g-ul cel mai mult cand cant peste bakinguri cu niste game pentatonice si bendurile le fac majoritatea timpurilor pe a treia coarda. Acum cand numa' acorduri. Any help ??? nu ai precizat , dar banuiesc ca chitara este una acustica . iti recomand niste corzi Fender de 0.09 la care coarda Sol nu are infasurare . corzile acestea fiind mai subtiri se preteaza foarte bine la stilul tau de cantat in gama pentatonica cu multe benduri . Incearca .... Tastele cred ca au acea uzura in plan longitudinal si este normala la chitarile vechi sau pe care s-a cantat mult . chestia cu retastarea este una destul de migaloasa si e nevoie de cineva care se pricepe . Nu cred ca ai nevoie de asa ceva dar totusi este o optiune a ta . sa te auzim cu bine !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fictum Posted May 28, 2009 Share Posted May 28, 2009 (edited) Fret levelling ... pe romaneste se cheama pilire si/sau nivelare, dar e o operatie mult mai complexa si obositoare si scumpa decat un amarat de re-fret. Mai bine schimba tastiera cu totu' ... sau si mai bine, sa ia un grif nou. Ideal ar fi o chitara noua, custom, de fapt. Depinde cat de adanca, e problema...ce mai pilesti? iti zbarnaie apoi, ca atinge coarda, cealalta tasta... Stiu ca ai vrut sa fii sarcastic, da ai si tu dreptatea ta o tija dinaia pentru tot griful costa undeva pe la 100lei...parca erau si seturi deja taiate...poate gasesti ceva la cineva care mai are de la o retastare...doar de o tasta ai nevoie. Edited May 28, 2009 by Fictum Link to comment Share on other sites More sharing options...
balu Posted June 11, 2009 Share Posted June 11, 2009 Si mie coarda a 3-a e cam roasa de la solo-uri( pe acustica) dar nu se desprinde invelisul. Folosesc corzi Fender phosphore bronze sau bronze simplu si suna la fel chiar daca au adancituri. Incearca corzile Fender poate nu vei mai avea aceasta problema. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doctor X Posted June 12, 2009 Share Posted June 12, 2009 Recomand corzile astea pentru cei care vor sa nu mai sufere din pricina G-ului infasurat si care vor si bend-uri sanatoase pe acustica: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts