Guest Tr!s Posted April 15, 2009 Posted April 15, 2009 Buna! Am primit o chitara electrica de 2 zile si am inceput cu lectiile video de pe net. Am reusit eu sa invat niste note pe acolo si imi misc degetele parca mai putin rigid, dar asa aparut problema... Peste tot spune ca trebuie sa apas super tare pe corzi in anumite puncte etc, dar ma dor degetele ingrozitor Daca nu apas super tare, atunci se aude vibratia si inteleg ca nu e ok. Cam ciocan si nicovala, dupa mine. Trebuie sa indur pana ma obisnuiesc sau exista alta solutie? Numai bine!
archDude Posted April 15, 2009 Posted April 15, 2009 Buna! Am primit o chitara electrica de 2 zile si am inceput cu lectiile video de pe net. Am reusit eu sa invat niste note pe acolo si imi misc degetele parca mai putin rigid, dar asa aparut problema...Peste tot spune ca trebuie sa apas super tare pe corzi in anumite puncte etc, dar ma dor degetele ingrozitor Daca nu apas super tare, atunci se aude vibratia si inteleg ca nu e ok. Cam ciocan si nicovala, dupa mine. Trebuie sa indur pana ma obisnuiesc sau exista alta solutie? Numai bine! Indura ca o sa treaca !!!! Cu timpul nu o sa te mai doara. Cred ca sa discutat de n mii de ori problema asta #-o next time foloseste butonul de search.
Guest abracadaver Posted April 15, 2009 Posted April 15, 2009 .....sau cauti o chitara cu corzile foarte moi
Demos Posted April 15, 2009 Posted April 15, 2009 Nu trebuie sa apesi super tare , e suficient ca ( virgula ) coarda sa atinga tasta , e normal la inceput , cu timpul degetele ti se vor intari , dar trece .
ciorap Posted April 15, 2009 Posted April 15, 2009 (edited) daca e electrca trebuie doar sa pui degetu pe coarda si atinge tasta la acustica apesi ca un animal Edited April 15, 2009 by ciorap
Guest Tr!s Posted April 15, 2009 Posted April 15, 2009 @archDude: Incerc Scuze pentru ca am uitat sarciu. @vektor: Super tare inseamna sa apesi pana nu se mai aude vibratia, la mine. @abracadaver: Mai bine indur @Demos: Mersi de sfat! @ciorap: Probabil de la acustica mi se trage cu apasatu' asta Oricum, mersi!
denis_symbiotic Posted April 15, 2009 Posted April 15, 2009 s-ar putea ca si ghitara ta sa aiba o problema si sa aibe corzile prea departate de grif, la acusticile ieftiene e o problema des intalnita
SolDiez Posted April 15, 2009 Posted April 15, 2009 Care il poate ajuta sa-si formeze degetele si mai bine. Considera asta ca un prim prag ce trebuie sa-l treci sa vezi daca esti demn de chitara. Numai un adevarat rege poate scoate excaliburul din piatra si numai un adevarat chitarist poate trece de durere pentru placere.
gadjo Posted April 15, 2009 Posted April 15, 2009 (edited) sunt 2 probleme, daca nu 3 1. daca ai corzile prea sus trebuie sa setezi din bridge si trussrod pana poti cobori corzile la un nivel suficient.. incearca sa nu ai mai mult de 2 mm pe corzile groase la fretul 12. cele subtiri merg chiar un pic mai jos. (citeste pe net, cauta clipuri pe youtube ca sa vezi cum se face un set-up -> nu forta mecanismele) 2. NU trebuie sa apesi 'super tare'. trebuie doar sa sune bine nota fara sa bazaie. 3. Daca ai corzi vechi (oxidate, ruginite) schimba-le. la inceput te dor degetele chiar si la chitara clasica (dupa niste saptamani nu mai simti nimic).. fa pauze si apoi reia exercitiul. daca ai timp si iti place totul e ok Edited April 15, 2009 by gadjo
balu Posted April 21, 2009 Posted April 21, 2009 Buna! Am primit o chitara electrica de 2 zile si am inceput cu lectiile video de pe net. Am reusit eu sa invat niste note pe acolo si imi misc degetele parca mai putin rigid, dar asa aparut problema...Peste tot spune ca trebuie sa apas super tare pe corzi in anumite puncte etc, dar ma dor degetele ingrozitor Daca nu apas super tare, atunci se aude vibratia si inteleg ca nu e ok. Cam ciocan si nicovala, dupa mine. Trebuie sa indur pana ma obisnuiesc sau exista alta solutie? Numai bine! Da...trebuie sa faci asta pana ti se vor face bataturi pe deget si atunci nu te va mai durea.Zi mersi ca nu canti la chitara acustica pentru ca are corzile mai tari putin.
Guest micul vlaD Posted May 5, 2009 Posted May 5, 2009 sigur apesi pe taste?adica nu pe delimitatoarele de taste? electrica e mult mai finuta decat acustica.nu are cum sa te doara.desi sunt incepator(si am acustica),cand am luat o electrica prima data in mana mi s-a parut mana cereasca fata de cat te chinui la acustica.
Vladimir Tepes Posted May 5, 2009 Posted May 5, 2009 sa vorbim putin mai concret si la modul general, nu conteaza atat de mult ce chitara e acustica (western, clasica, etc) sau electrica, cand coarda a atins tastiera delimitata de doua taste metalice stanga si dreapta vibratia se termina in degetul tau, acum am auzit vorbindu-se de chitara acustica sau electrica, nu poate fi diferenta decat de actiunea corzilor fata de grif, cu cat e mai mare cu atat e mai greu sa apesi pe coarda si sa o faci sa atinga tastiera apoi sa treci fluid la urmatoarea nota si tot asa, apare senzatia lipsei de viteza, etc. Sfatul meu: controleaza-ti actiunea corzilor si nu mai apasa atat de tare asta daca mai ti la tendoane si articulatii.
Recommended Posts