Guest Razvan Posted March 3, 2005 Posted March 3, 2005 Va rog frumos sa postati aici piesele pe care le puteti canta cap-coada. Inca ceva, pe langa piese va rog frumos sa scrieti de cat timp cantati la chitara, thx P.S. va rog NU postati off topic. Deci: Fara Zahar-Iarta-ma mamica Blink 182- F--k a dog Blink 182- F--k a grandpa Limp Bizkit- Behind Blue Eyes Jeux interdits ( nu stiu de cine-i compusa dar e super misto) Enrique Iglesias- Hero Led Zeppelin- Baby I'm ganna leave you Metallica- Mama Said Metallica- Fade to black (plus solo ) Sting- Shape of my heart Andrii Popa (cred ca degeaba am mai scris-o, cred ca toti chitaristii o stiu ) Eu cant la chitara cam de... 6 luni. Am creat acest thread sa vad cam cate piese poate sa stie un chitarist care se respecta si cam cate piese ar fi trebuit sa stiu pana acuma. Dupa cum vedeti nu sunt prea multe, God I'm so pathetic
Guest p_aciulea Posted March 3, 2005 Posted March 3, 2005 pai Metallica - For whom the bell tolls Sepultura - territory Sepultura - Slave new world Sepultura - Refuse/resist Sepultura - Amen Deftones - My own summer Deftones - 7 words Blink182 - All the small things nu mai stiu, oricum cam sepultura cant mai tot timpul Ideea e ca stiu multe chestii dar din mai multe piese, dupa cum vedeti sunt putine cele pe care le stiu in intregime Si totusi cant de 5 ani pe electrica, si de 9 in total poate si din cauza ca aveam momente in care nu imi dadeam interesul plus de asta daca nu e cineva sa imi arate cam greu sa ma apuc eu
Guest forestierul Posted March 3, 2005 Posted March 3, 2005 Satriani - Love Thing Satriani - Tears in the Rain Satriani - Always With Me Always With You Satriani - Baroque Satriani - The Forgotten Part 1 Metallica - Nothing Else Matters Metallica - Fade To Black Metallica - Mama Said Guns - Knocking on heaven's door Anouk - Sacrifice Clapton - Tears in Heaven Clapton - Beautiful Tonight Gary Moore - Still Got The Blues cant de 5 ani, din care 3 pe electrica. problema e ca acum simt lipsa teoriei rrrau de tot. executia merge bine, si exercitiile la fel, fara problema. dar vreau sa avansez si nu in directia 'drujba'.
Guest Razvan Posted March 3, 2005 Posted March 3, 2005 Forestierule ai GP4-ul de la Still got the blues? Daca-i bun dami-l si mie pliz pe un PM ca de vreo luna tot caut si n-am gasit o varianta care sa sune bine, te rooooooog frumos Rog pe un moderator sa-mi stearga postu'
cearny Posted March 3, 2005 Posted March 3, 2005 Na d-aci frate Nu ca-i melodie adevarata asta? Moore__Gary___Still_Got_The_Blues.zip
Burb Posted March 4, 2005 Posted March 4, 2005 Jimi hendrix-hey joe jimi hendrix-all along the watchtower pink floyd-wish u were here pnk floyd-mother pink floyd-is there anybody out there pnk floyd-comfortably numb rem-losing my religion joe satriani-tears in the rain eagles-hotel california deftones-creep metallica-nothing else matters guns-don't cry guns-knocking on heavens door clapton-alberta /wonderfull tonight /old love troggs-wild thing - plus altele f multe - unele blues_ane, rock'n'roll_uri ( dar mai mult p improvizatie cand pun mana p o electrica ) -d mel romanesti nu va mai spun ca si asa m-am lungit prea mult cu lista ...gen Iris, Vama Veche, etc P.S. mentionez ca toate mel sunt cantate p Bianca ( semiacustica mea reghin) ....hev fan
Guest forestierul Posted March 4, 2005 Posted March 4, 2005 Forestierule ai GP4-ul de la Still got the blues? Daca-i bun dami-l si mie pliz pe un PM ca de vreo luna tot caut si n-am gasit o varianta care sa sune bine, te rooooooog frumos Rog pe un moderator sa-mi stearga postu' <{POST_SNAPBACK}> nu folosesc gp-uri. am o caruta de mid-uri si cateva mp3-uri (pt satriani) dar nu prea le folosesc pt ca le cant cu un preten de obicei. Mid-urile ma scot din pepeni
Guest Razvan Posted March 4, 2005 Posted March 4, 2005 Moama Cearny! Nu stiu de unde ai facut rost de piesa (nici nu vreau sa stiu) dar adevaru' e ca it it rocks. Sa-mi bat mintile, suna chiar mai bine dacat originalul! 1 minut de reculegere pentru nenea Moore
Guest Razz Posted March 5, 2005 Posted March 5, 2005 Mai Razvan, am observat ca tu ai prins destul de multe piese intr-un timp asa de scurt... felicitari, eu de exemplu cant de 1,5 ani si pot sa numar pe degete piesele(in afara de zdranganeli pe acorduri) cu toate ca nu trece zii fara sa exersez macar 1 ora. Tu cat muncesti in general la chitara?... ca este laudabila performanta ta... eu de multe ori am impresia ca merg in jos , iar cand ma mai intalnesc cu Valter Popa si imi mai arata cate ceva imi vine sa arunc chitarile caci vad ca pur si simplu nu reusesc sa invat iar ca sa invat o piesa ma chinui foarte mult... si am impresia ca in ritmul asta niciodata nu voi putea interpreta o piesa mai grea, oricum si faptul ca am mana mica ma dezavantajaza mult dar pe langa ca e mica nici nu m-a asculta! Degetul mic nare nici um pic de precizie, cade unde poate ...si si cun intarziere Ati trecut si voi prin asa ceva pana v-ati format um pic "mana" si urechea??? Ce ma sfatuiti ??? Pe ce sa ma axez ??
hihi Posted March 5, 2005 Posted March 5, 2005 iar cand ma mai intalnesc cu Valter Popa si imi mai arata cate ceva imi vine sa arunc chitarile caci vad ca pur si simplu nu reusesc sa invat iar ca sa invat o piesa ma chinui foarte mult... ??? lolz, la faza cu degetu mic, mai ai de lucrat. incearca sa-l folosesti si pe el mai des, si daca nu iese, atunci incearca mai incet, si cu timpul ia-o mai repede.
Guest Razz Posted March 5, 2005 Posted March 5, 2005 pai eu sunt mai narod din fire si daca e vorba de concert iris ma sui pe scena... asa am ajuns sa ii cunosc mai bine si chiar saptamana trecuta m-am intalnit cu Valter....dar eram cam ametit asa ca am uitat deja ce mi-o aratat
Guest Razvan Posted March 5, 2005 Posted March 5, 2005 Razz mersic pentru complimente, ma flatezi (odata un tip m-a laudat la o chestie si i-am spus ca ma "flatuleaza" si prostu nu s-a prins 'lol'). Eu cam aproape in fiecare zi repet (rar se intampla sa nu zdranganesc la chitara, numai cand am mult de invatat la scoala sau daca sunt bolnav) de la 1 ora (minim) pana la 2, 3, 4 ore (hai ca la 4 ore deja exagerez). Apropo daca te uit la tab-urile pieselor mele ai sa observi ca vreo 5 sunt chiar forte simple (cum ar fi F--k a dog sau F--k a grandpa, astea in cel mult jum de ora le invetzi la perfectie, Iarta-ma mamica nici nu mai zic ). Sunt mirat de faptul ca tu crezi ca am invatat multe piese, dimpotriva eu credeam ca sunt chiar putine (am defectul ca prind mai greu piesele, mai ales ritmul, si invatz de obicei pe bucatele mici pana se cimenteaza in borcanu' ala caruia eu ii zic "capatzana" ). La faza cu degetu' mic fii fara griji, daca o sa-l folosesti mai frecvent in piese (iti recomand solo-urile astea nervoase de la Metallica, te ajuta enorm la digitatie; eu am inceput cu bassul si nu prea am avut nevoie de degetul mic, nu prea puteam ca erau prea groase corzile, pana cand m-am apucat de chitara si am fost nevoit sa ma invatz ). Off topic: prietenul tau e Valter Popa? Ce mistooooo eu daca eram in ;ocul tau cred ca il rapeam si il tineam sechestrat pana cand invatzam absolut tot ceea ce priveste materia de chitara. Nu-ti mai fa griji cu piesele, si eu ma chinui destul de mult (mai ales la inceput aoleuu ). Le urez feliciotari celor care au avut rabdarea sa citeasca in intregime postul meu
Guest Razz Posted March 5, 2005 Posted March 5, 2005 Vinerea trecuta la concert .... nu m-am putut duce singur acas...apai sa-l fi sechestrat (la un monent dat am auzit pe prietena mea " mai hai sa mergem si noi acasa" , ridic privirea si vad ca doar noi mai eram in local...dar eu tot nu ma dezlipeam de Valter ) Modestia lui este de-a dereptul extraordinara, n-are nici cel mai mic norisor de fum...numa pe ala de la tigara Credeam ca totusi nu e asa de complex stilul lui dar dupa ce am stat langa el cand canta si m-am uitat bine la ce face mi-am dat seama ca ceea ce mie mi se pare imposibil el facea fin inima si nici nu se chinuia...ba chiar mai si dansa
Guest Razvan Posted March 6, 2005 Posted March 6, 2005 Vezi mah ce face obisnuinta, chestiile pe care noi le facem cu mare greutate pentru el este ca o plimbare in parc, God I'm so pissed off. Lasati baieti, poate o sa fim si noi odata pro, intrebati-l pe Felix cat de mult s-a chinuit pana a devenit ceea ce este in pezent. Chiar Felix tu in cam at timp ai devenit "bun"?
Stefan Posted March 7, 2005 Posted March 7, 2005 Hop si eu desi nu prea are rost.. ca toate melodiile pe care le-am invatat nu le stiu solo-ul.. In principiu ma axez doar pe partea de versuri da ma rog, here it goes 3 melodii folk Put Your lights on - santana tewnty years - placebo Mirage - Iris Kryptonite - 3 doors down Wonderwall - Oasis Always Somewhere - Scorpions Rosu Aprins - Luna amara Love will come through - Travis Amintire cu haiduci - Vali Sterian Behind Blue Eyes (juma) Good riddance - green day (juma) When u came into my life - Scorpions (3/4) Cant de aproape 6 luni. Detin o chitara Reghin acustica. Cant din placere si momentan nu imi doresc trupa sau altceva.. Si cam atat momentan. O mica intrebare: cand invatati o melodie invatati si versurile etc? ca eu nu prea pot..
felix Posted March 7, 2005 Posted March 7, 2005 Vezi mah ce face obisnuinta, chestiile pe care noi le facem cu mare greutate pentru el este ca o plimbare in parc, God I'm so pissed off. Lasati baieti, poate o sa fim si noi odata pro, intrebati-l pe Felix cat de mult s-a chinuit pana a devenit ceea ce este in pezent. Chiar Felix tu in cam at timp ai devenit "bun"? <{POST_SNAPBACK}> 1 la mana... nu sunt "bun" sau cel putin eu nu ma vad asa 2 la mana am avut norocul in viata sa dau peste niste oameni care au stat cu batzul pe mine si m-au pus sa repet fiecare prostie de 1000 de ori (aici trebuie sa-i multumesc lui Ovidiu "Feri" Stanga - el a fost cel care m-a ###### la creieri) 3 la mana, de cand m-am apucat de chitara am avut trupa si am cantat regulat la repetitie. 4 la mana, am avut perioade in care repetitiile durau 8 ore/zi 7 zile/saptamana (chiar daca nu repetam cu trupa, eram la sala si studiam cu nenea care e mentionat mai sus si care apropo, nu este chitarist) 5 la mana, tzelul meu a fost sa fiu chitarist solo si nu m-am multumit niciodata cu cat stiu sau pot sa fac 6 la mana, cant de cam 10 ani la chitara si mi se pare ca nu stiu mai nimic sau foarte putin din cate ar trebui sa stiu. si acum on topic: am cantat multe preluari pana acum, toate fiind doar rock (Led Zepellin, Dio, Whitesnake, Bruce Dickinson - Roy Z e unul dintre preferatii mei -, Metallica, Iron Maiden, Hendrix, Anouk, Guano Apes, Black Sabbath, Judas Priest, Soundgarden, Cheap Trick) dar intotdeauna am pus pe primul plan parte creativa si am preferat sa cant piesele mele sau ale trupei decat preluari. Parerea mea este ca un chitarist bun trebuie sa fie in primul rand un instrumentist ceas dpdv ritmic, sa fie creativ si sa lase amprenta personala asupra a ceea ce canta. Nu m-am multumit niciodata sa copiez piese nota cu nota si sa le reproduc mecanic. Cam atat am avut de spus... sper ca nu v-ati plictisit
Cosu Posted March 7, 2005 Posted March 7, 2005 bai daca ar fi 3 oameni ca felix pe forum chiar ca am avea ce sa invatam. postul asta a facut mai mult decat tot subforumul "cum ce cantam" (da manu daca citesti asta si tu esti vizat )
hihi Posted March 7, 2005 Posted March 7, 2005 dap, true. zicea cineva sa-l aduca pe adi manolovici aici . daca vine adi, atunci, hoho, problemele sunt ca si rezolvate
Cosu Posted March 8, 2005 Posted March 8, 2005 Err nu cred ca ne invata nenea Manolovici direct pe forum. Tot trebuie sa transpiri tu pentru asta Oricum e ca o gura de aer proaspat un astfel de post
Burb Posted March 8, 2005 Posted March 8, 2005 bai fratilor ..io nu va inteleg...nu va place muzica??????( sau chitara)..... cum draq sa canti d 10ani ( si sa mai traga si cineva d tine)...si sa nu fii bun.....io vb aia ca m-am apucat d 3 ani d chitara(acustica ca d electricca nu am si nu am avut bani....) si nu am avut p nimeni care sa imi zica ceva sau sa traga d mine...dar macar mi-a placut mie sa fac singur ( si nu cred ca am facut exercitii prea mult) ...oricum i suck la chitara ( adik la cat vreau io sa stiu...steve ray vaughan...sau nenea moore ) dar oricum ....pot sa zic ca am mai cantat si prin cluburi...si na nu tot timpu a fost bine ( ca mai ma si imbatam) dar totusi d cele mai multe ori iesea ceva.......nush nu inteleg.....si asa mi se ppare ca am fost prost in astia 3 ani si nu mi-am luat profesor...ca puteam sa stiu si io ceva mai mult....timpul trece ( si chiar ff rpd as putea spune) ...nu-l pierdeti.....ca puteti face ceva fantastic....
Guest cancerul Posted March 9, 2005 Posted March 9, 2005 burb are dreptate...........de exemplu eo cant doar d 2 ani shi mam apukt shi d electrik...cei drept sunt pasionata shi prind repede ;-)....n p canta chestii ff grle da cate ceva mai ushurel-mediu pot..a shi la ce cant cu succes....shtiu k e o prostie da miemi placeshimi iese super janis joplin-summertime e prferata mea alaturi d knockin on the heaven's door(G'n'R)
Dementhor Posted March 15, 2005 Posted March 15, 2005 anathema - forgotten hopes elvis presley - my way nirvana - the man hwo sold the world cargo - destin helloween - a tale that wasn't right iron maiden - children of the damned iron maiden - fear of the dark iron maiden - mother russia iron maiden - wasting love lake of tears - headstones manowar - heart of steel manowar - master og the wind metallica - nothing else matters metallica - fade to black metallica - enter sandman metallica - seek&destroy metallica - one metallica - unforgiven I/II system of a down - atwa evanescence - my immortal iris - baby john lennon - imagine judas priest - breaking the law led zeppelin - stairway to heaven desperado soundtrack deja sunt prea nesimtit
Guest spyked88 Posted April 10, 2005 Posted April 10, 2005 ok.. sa pregatesc lista : Black Sabbath - Black Sabbath Black Sabbath - Electric Funeral Black Sabbath - Planet Caravan Black Sabbath - Solitude Black Sabbath - N.I.B. Black Sabbath - Hand of Doom Led Zeppelin - No Quarter Led Zeppelin - Tangerine Led Zeppelin - Gallows Pole Led Zeppelin - Stairway to Heaven (de ce nu? ii frumoasa melodia) Led Zeppelin - Kashmir Metallica - Seek and Destroy Metallica - Master of Puppets (doar partea ritmica si solo-ul lui James) Metallica (sau Bob Seger) - Turn The Page Pink Floyd - Astronomy Domine Pink Floyd - Set The Controls For The Heart of The Sun Pink Floyd - Corporal Clegg Pink Floyd - Green Is The Colour Pink Floyd - Cymbaline Pink Floyd - Fat Old Sun Pink Floyd - Julia Dream Pink Floyd - Free Four Pink Floyd - Dark Side of The Moon (da, tot...) Pink Floyd - Shine on You Crazy Diamond Pink Floyd - Welcome to The Machine Pink Floyd - Wish You Were Here Pink Floyd - In The Flesh Pink Floyd - Another Brick In The Wall Part 2 Pink Floyd - Mother Pink Floyd - Goodbye Blue Sky Pink Floyd - Hey You Pink Floyd - Coming Back To Life Deep Purple - Soldier of Fortune Jimi Hendrix - Purple Haze Jimi Hendrix - Voodoo Chile (solo-uri improvizate, n-am stat sa invat nota cu nota) Jimi Hendrix - Little Wing (desi nu o sa sune niciodata la fel ca originalul) Kansas - Dust In The Wind Eric Clapton - Tears In Heaven ... err, sorry pentru nesimtire , dar demult vroiam sa fac o lista aproximativa a melodiilor pe care le stiu. Avand in vedere ca n-am prea studiat cu profesor, am luat ce melodii mi-au placut si am invatat (si cu ocazia asta am invatat si ceva teorie muzicala, nu foarte multa, dar oricum...). La asta se adauga formula de baza a blues-ului de 12 masuri, gama pentatonica, si cred ca asta e cam tot ce stiu eu pe chitara.. de vreo 2 anisori.
Guest DeathWarden Posted April 10, 2005 Posted April 10, 2005 pai, sa vedem: judas priest - breaking the law cargo - ziua vrajitoarelor deep purple - smoke on the water iron maiden - fear of the dark(partial) iron maiden - wicker man metallica - creeping death(partial) metallica - enter sandman metallica - fade to black metallica - for whom the bell tolls metallica - master of puppets(partial) metallica - nothing else matters metallica - one(stiu si primu solo ) metallica - sad but true metallica - sanitarium(partial) metallica - so what metallica - the unforgiven metallica - whiskey in the jar tenacious D - tribute(partial) la toate melodiile astea stiu doar una dintre kitari, doar la n.e.m. si la enter sandman le stiu pe ambele, deoarece pe majoritatea le cantam cu formatzia la inceput. aaa si mai stiu si melodiile pe care leam compus (culmea ) si cant din vara pe kitara electrica si cu doua luni inainte de ami lua electrica incepusem pe clasica. stiu si ceva teorie, sa fac si improv pe blues cam atat
Cosu Posted April 10, 2005 Posted April 10, 2005 ok voi stiti si solourile de la astea? vad acolo fear of the dark si enter sandman. daca le cantati cat de cat apropiate de originale aveti respectele mele.
Dementhor Posted April 10, 2005 Posted April 10, 2005 eu am pus fear of the dark in melodii cantate de noi ...se aude foarte prost da asta e
lex Posted June 12, 2005 Posted June 12, 2005 3 doors down - here without u oasis - wonderwall oasis - stop crying ur heart out counting crows - colorblind acdc - dirty deeds done dirt cheap acdc - higway to hell ben e king - stand by me blink 182 - adams song blink 182 - fuck a dog in the ass chriss isaac - wicked game coldplay - yellow connels - 74 75 eagle eye cherry - save tonight eagles - hotel california ( stiu si unplugged ) fools garden - leon tree green day - time of ur life green day - basketcase gunz - knocking on heavens door gunz - dont cry kelly family - nanana kelly family - i cant help myself kelly family - fel in love with an alien led zeppelin - stairway to heaven metallica - nothing else matters phoenix - vremuri phoenix - mugur de fluier phoenix - andrii popa pink floyd - wish u were here proclaimers - im gonna be 500 miles REM - losing my religion red hot chilly peppers - californication red hot chilly peppers - mellowship slinky in b major red hot chilly peppers - road trippin red hot chilly peppers - under the bridge rolling stones - house of the rising sun rolling stones - angie scorpions - white dove scorpions - winds of change soul asylum - runaway train S.O.A.D - roulette travis - love will come through vama veche - vama veche vama veche - hotel cismigiu hmm ... cant cre k de aproape un an , 10 luni mai exact P.S : stiu si solistica la peste jumate din mel
Recommended Posts