Guest gnrmarius Posted January 25, 2006 Posted January 25, 2006 Stie cineva cam care este diferenta( la sound ma refer ),intre rosewood si maple la grif? Si cam ce stiti despre SONOKELING?(lemn folosit cu aceleasi scopuri...).It sucks?Or not really??? Astept lamuriri...
Guest Johnny I Posted January 25, 2006 Posted January 25, 2006 (edited) e prima oara cand aud de SONO... ala... hai ca ma pun la cautat pe net http://indonetwork.net/sonokeling-wood/126759 de fapt, e o companie care prelucreaza lemne pt griffuri... Edited January 25, 2006 by Johnny I
StratMan Posted January 27, 2006 Posted January 27, 2006 Stie cineva cam care este diferenta( la sound ma refer ),intre rosewood si maple la grif? Si cam ce stiti despre SONOKELING?(lemn folosit cu aceleasi scopuri...).It sucks?Or not really??? Astept lamuriri... Pot să-ţi răspund doar la prima parte a întrebării. Pe ansamblu, maple-ul sună mai pe medii dar cu un oarecare sunet de "clopoţel", iar rosewood-ul accentuează joasele şi înaltele. Există mai multe combinaţii care cuprind (în ordine cronologică pentru stratocastere): one piece maple neck, cu un sunet cu cele mai multe medii, slab rosewood fingerboard, cu cele mai tăioase sunete, curved (laminated) rosewood fingerboard, tot cu accentuare de înalte şi joase, dar ceva mai îndulcită, curved (laminated) maple board, mai puţine joase şi înalte, dar mai prezent decât one piece maple şi cu un sunet pe care eu îl numesc "toncănit" (preferat de Hendrix în ultima etapă a activităţii) şi slab maple board, cu sunet şi mai "toncănit". Le-am avut pe toate şi, având posibilitatea (materială) a deţinerii doar a unui singur stratocaster, am preferat ultima variantă. Este doar o chestie gust! Crede-mă, însă, că îţi trebuie multă experienţă pentru a putea face diferenţele, sau mai bine zis să le simţi! Subectul mai poate fi dezvoltat, inclusiv cu exemplificări!
karpi Posted March 13, 2006 Posted March 13, 2006 ! Subectul mai poate fi dezvoltat, inclusiv cu exemplificări! Ai comparat stiintific sau doar subiectiv , chiar sunt curios ca chestiile le am citit peste tot dar nu am dat de trei chitari Strat la fel si de odata ca sa pot face comparatie .Am schimbat comutator la patru chit Strat in aceias noapte si nu erau doua la fel , asa ca nu aveam ce sa compar .Vorbesc de corp , nu sunt la fel , diferite serii si tipuri . Are un alt prieten un Strat cu laminated maple ftretboard pai nu stiu ce sa spun , trebe sa aducem cele doua chitari in acelasi loc si incercate pe aceisi statie , dar sa vedem daca corpul seamana , si daca instalatia este identica sau macar seamana, si cu corzi noi identice. Altfel ce comparam chitari diferite? cand uni vorbesc despre grosimea si calitatea lacului , al adezivului ,taste din otel sau , sau inox , sau cupru . si in cazul meu au fost diferente majore la corpul chitarelor , greutate , forma cavitatilor ptr instalatia electrica si doze. In orice caz s-au facut corectii compensatorii in cazul schimbarilor de materiale ca sa incerce sa pastreze tonul si celelalte caracteristici .A mea are rosewood +maple V shaped, corp Ash wood din doua bucati decupajul ptr doze este la milimetru , si minim la potentiometre, si suna deschis cu joase placute foarte aproape de Hendrix, cu doze Strat cu Alnico , rezonanta doze la 7Khz . vibrator Khaler ptr Fender ( numit System I ) cu fine tuning si sus la nut are "locking system".Acestea influenteaza la randul lor timbrul. Ar trebui inca una la fel cu placa de artar sa se poata pune in evidenta daca intr-adevar este diferenta mare , sesizabila.Ca asa cu analizorul de spectru dupa mai multe masurari precis vom gasi diferente.
StratMan Posted March 13, 2006 Posted March 13, 2006 ! Subectul mai poate fi dezvoltat, inclusiv cu exemplificări! Ai comparat stiintific sau doar subiectiv , chiar sunt curios ca chestiile le am citit peste tot dar nu am dat de trei chitari Strat la fel si de odata ca sa pot face comparatie .Am schimbat comutator la patru chit Strat in aceias noapte si nu erau doua la fel , asa ca nu aveam ce sa compar .Vorbesc de corp , nu sunt la fel , diferite serii si tipuri . Are un alt prieten un Strat cu laminated maple ftretboard pai nu stiu ce sa spun , trebe sa aducem cele doua chitari in acelasi loc si incercate pe aceisi statie , dar sa vedem daca corpul seamana , si daca instalatia este identica sau macar seamana, si cu corzi noi identice. Altfel ce comparam chitari diferite? cand uni vorbesc despre grosimea si calitatea lacului , al adezivului ,taste din otel sau , sau inox , sau cupru . si in cazul meu au fost diferente majore la corpul chitarelor , greutate , forma cavitatilor ptr instalatia electrica si doze. In orice caz s-au facut corectii compensatorii in cazul schimbarilor de materiale ca sa incerce sa pastreze tonul si celelalte caracteristici .A mea are rosewood +maple V shaped, corp Ash wood din doua bucati decupajul ptr doze este la milimetru , si minim la potentiometre, si suna deschis cu joase placute foarte aproape de Hendrix, cu doze Strat cu Alnico , rezonanta doze la 7Khz . vibrator Khaler ptr Fender ( numit System I ) cu fine tuning si sus la nut are "locking system".Acestea influenteaza la randul lor timbrul. Ar trebui inca una la fel cu placa de artar sa se poata pune in evidenta daca intr-adevar este diferenta mare , sesizabila.Ca asa cu analizorul de spectru dupa mai multe masurari precis vom gasi diferente. a ta in primul rand, dupa descriere, pare a fi un strat japonez, de vreme ce este echipat cu Khaler (si daca este original echipata astfel). in privinta dozelor cu Alnico ele sunt de vreo 3 feluri: II, III si V (asta daca tot ai citit atatea). daca mi-aduc bine aminte eu am discutat despre fenderurile americane si mi-am expus parerile dupa niste ani de experienta si experiente. in privinta ta, cred ca cel mai bine ar fi daca ti-ai face o clasificare personala a acestor chitare, dupa care, daca ai sa le auzi pe fiecare sau ai norocul sa le probezi, poate ai sa tragi si tu niste concluzii, mai mult sau mai putin subiective. n-am prea inteles la ce te-ai referit cand ai vorbit despre PLACA DIN ARTAR! daca ai dorit sa te referi la un corp din artar, sa stii ca nu prea s-au construit corpuri din acest lemn la stratocastere, sau oricum, foarte putine si eu am parerea ca si stiu de ce. printre cei mai multi sau mai putini care au scris despre fenderul stratocaster iti recomand sa-l citesti pe R.A. DUCHOSSOIR.astept vesti, negresit!
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now