Guest dmc Posted June 6, 2006 Posted June 6, 2006 standard tuning 4ever . cantam eu intr-o vreme si in drop D oleaca, pana mi-am dat seama ca tuningul standard poa sa sune super-heavy daca ii folosit cum trebe.
Guest paul-pantera Posted June 6, 2006 Posted June 6, 2006 Cu corzi de 9-46, cu succes cant in drop C, chiar mi se pare mai usor din punct de vedere a rifurilor. acum ce sa zic, fiecare cu acordajul lui. Buna ideea lui Jihad, uite ca de asta nu am shtiut...trebuie sa incerc shi eu...ca vreau sa sune mai dur. deci zici ca sunt bune corzile de 9.46 pt CGCFAD ? ca am un set de 9.46, dar nu lam montat inca
Guest Ameretat Posted June 9, 2006 Posted June 9, 2006 Faza asta cu alternate tuning mi se pare mie cam... Ultimul nivel de desavarsire in intelegerea instrumentului. Adica, in momentul in care TE RUPI de ce pot sa faca mainile tale pe chitara si scrii cu... sufletul? Ma rog, in momentul in care auzi muzica in cap si observi ca nu poate fi cantata pe acordaj normal. Daca ITI DAI seama ca piesa se poate canta, dar sucind un pic corzile, ei, atunci esti chiar meseriasi. Inseamna ca deja chitara a devenit un fel de... extensie a ta. Cu toate ca nu cunosc personal pe nimeni care sa fie asa de smecher...
thedarkdream Posted June 11, 2006 Posted June 11, 2006 Pur si simplu sunt unele melodii care nu ar suna asa bine in E ca si in alte acordaje. Mie a inceput sa imi placa acordajul in D (DAFCGD) - si acesta e un acordaj destul de genial... suna bine, si corzile de .09 merg perfect.
roccoguitar Posted June 11, 2006 Posted June 11, 2006 Faza asta cu alternate tuning mi se pare mie cam... Ultimul nivel de desavarsire in intelegerea instrumentului. Adica, in momentul in care TE RUPI de ce pot sa faca mainile tale pe chitara si scrii cu... sufletul? Ma rog, in momentul in care auzi muzica in cap si observi ca nu poate fi cantata pe acordaj normal. Daca ITI DAI seama ca piesa se poate canta, dar sucind un pic corzile, ei, atunci esti chiar meseriasi. Inseamna ca deja chitara a devenit un fel de... extensie a ta. Cu toate ca nu cunosc personal pe nimeni care sa fie asa de smecher... Ai absoluta dreptate,noi nu putem memora cinci acorduri si ne ustura de alte alea...
iulian Posted June 11, 2006 Posted June 11, 2006 fratilor.. mie ca schimabere de sunet mi se pare bestial cum suna chitara acordata si mi la re fa# si..... adik suna de rupe hear for your self... (nu luat in seama falsatul la benduri ca inca nu m`am obisnuit cu ea aasa) acordat_in_si.mp3 ton_si.mp3
ramurel Posted January 16, 2014 Posted January 16, 2014 ... Hendrix, Stevie Ray Vaughan, Malmsteen, Iced Earth si altii -> Eb ... AC/DC, etc ... Probabil vroiau sa fie in armonie cu universul De fapt acest semiton in jos coincide cu un acordaj stadard în 432, nu ? O mulțime de teorii pe tema asta... 1
Recommended Posts