www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

roccoguitar

Active Members
  • Posts

    95
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by roccoguitar

  1. roccoguitar

    A cui e chitara?

    Charlie Christian & ES 150
  2. Aºiºderea! E mai greu cu telefonul ca e semnalul f. slab pe acolo dar oricum -0726.340.181
  3. La editia din 2006 am urcat cu masina din Slatina Timisului pana la Garana. Drumul e destul de prost dar se face o economie de 100 km daca vii dinspre Drobeta. Sa speram ca e inca practicabil drumul.
  4. De exemplu le suntem superiori la notiuni de cultura generala.Astfel ,noi stim ca s-ar putea intr-adevar decide intre Obama si H.Clinton daca unul din ei isi schimba repejor partidul din partea caruia candideaza,ei fiind amandoi democrati!
  5. roccoguitar

    A cui e chitara?

    Nu! Hints:traieste in SUA dar e nascuta in Germania,a trecut pe la Berklee,a scos in jur de 12 albume in ultimii 20 ani!
  6. roccoguitar

    A cui e chitara?

    Nu! Si sotul ei,asemeni lui Vai,a cantat in Romania.Ea inca nu!
  7. roccoguitar

    A cui e chitara?

    Hint : e maritata cu un alt chitarist celebru.
  8. Poate nu din intamplare piesa ocupa pozitia de top in urma voturilor pentru cele mai bune melodii ale secolului 20 ,in cadrul unui concurs organizat de Recording Industry Association of America. Alti chitaristi care au inclus piesa in proiecte personale:Chet Atkins,Les Paul,Django Reinhardt,Martin Taylor,Herb Ellis,John Pissano,Stanley Jordan,Johnny Smith.
  9. roccoguitar

    The Beatles

    Iti da si niste cenusa daca insisti!
  10. Desi un site dedicat in general jazz-ului, www.visionmusic.com este recunoscut ca un guitar site de top ce atrage chitaristi din toate genurile. Teorie muzicala,tehnica pentru diferite stiluri(rock,pop,blues,jazz),backingtrack-uri,teste,articole,interviuri,orice se poate gasi aici . Site-ul este foarte complex ,are sectiuni pentru publicul larg si sectiuni pentru membrii(cu plata). Pentru cei care n-au timp sa caute,pun cateva linkuri de pe site: -backingtrack(vreo 20 sunt gratis): http://www.visionmusic.com/jamtracks.html -blank-uri pentru notatii muzicale(tab,lead,diagrame,etc): http://www.visionmusic.com/manuscript/paper.html -metronom online(se poate descarca fisierul midi pe fiecare tempo): http://www.visionmusic.com/metronome/100bpm.html -tuner: http://www.visionmusic.com/lessons/guitartuneup.html -test chitaristi( la fiecare intrebare ,ai linkuri cu teoria respectiva): http://www.visionmusic.com/eyetest.html -teorie generala: http://www.visionmusic.com/theory.html -acorduri(primare,de blues,de jazz,etc.) http://www.visionmusic.com/chords.html -ritmuri: http://www.visionmusic.com/rhythm.html Fiecare lectie are si audio in format midi(se poate descarca dand click pe chitaristul din stanga sus).
  11. 8 Oct a.c. -ora 15.00 Atmosfera relaxanta,personal amabil,intrare libera,un jazz subtil ca pentru o duminica lenesa de toamna. Sunet bun dar pocnete razlete in boxe te readuc periodic din visare. Luiza ,fara indoiala ,o voce de top a jazz-ului autohton ,Szabi G. un basist bun ,sesibil si atent . Sorin Romanescu,pe departe cel mai talentat si cel mai activ chitarist de jazz de la noi. Am urmatoarea senzatie:intre el si "granzii lumii"distanta se micsoreaza cu fiecare aparitie live. Comping,walking bass,solo-uri inspirate -he's got 'em all ! Cine nu crede are ocazia sa se convinga in fiecare duminica dupa-amiaza de acum si pana in decembrie in acelasi loc,la aceeasi ora.
  12. Vreo doi chitaristi de latin jazz ar fi Charlie Byrd si Laurindo Almeida. Santana canta un fel de jazz-rock cu influente latine si ,in pofida multiplelor colaborari cu artisti mari de jazz,as spune ca e orientat mai mult inspre rock decat inspre jazz.
  13. Oh Danny Boy, the pipes, the pipes are calling..... Danny_Boy.mp3
  14. Probabil(dar nu sigur): p=pe..=> d=de..
  15. roccoguitar

    A cui e chitara?

    In asteptarea lui Steven, sa ne dea un hint...ceva ,pun eu una mai usoara: p.s. Propunere de concurs:BONES ONLY-Radiografiile chitaristilor celebri!
  16. Chiar daca esti de parere ca varsta si experienta ti-ar permite sa fabulezi orice pe un forum public,retine totusi ca tu ai inceput sa ma contrazici pe niste teme care tin mai mult de gustul individual si nu de veridicitatea informatiei. Te-am intrebat eu de ce nu ti-a placut Trigon?E treaba ta,nu-ti critic gusturile muzicale si m-astept la acelasi lucru din partea ta! Dar cand incepi sa fabulezi despre lucruri de care n-ai habar.. Uita-te si tu ce-ai fost in stare sa scrii: "repertoriul a fost destul de nefericit ales - mai ales tinand cont de muzicienii alipiti (spre exemplu: sotul aurei, ron, nu prea era pe-acolo la piese cu bit egal, nu sunt in stilul lui...." "aura canta bine..insa recitalul, prin alegerea oamenilor si a pieselor nu s-a ridicat la aceeasi valoare." Imi vine sa rad si sa plang in acelasi timp...a cantat din Ellington si Dizzie Gillespie si ..a ales prost repertoriul? Doctore,pentru un jazz aficionado astia sunt zei! Ma apuca rasul gandindu-ma ca Ron Rully ar putea fi un baterist mai deosebit,numai pe piese cu bit inegal!Totusi,ce expresie pentru un muzician! Sotul Aurei chiar e drummer de jazz si a cantat si cu ea(vezi albumul "I Found Love Again"(1997) si cu toti meseriasii epocii - D.Ellington,O.Peterson si Ed Bickert,nume care s-ar putea insa sa nu-ti zica nimic. Cat despre ceilalti muzicieni "alipiti"..Puiu Pascu..Arthur Balogh..Flavius T.. ce pot sa mai zic?Mai intereseaza-te si vino inapoi sa-ti ceri scuze! De Puiu chiar afirmai ca sunteti prieteni,ma intreb ce ai de spus despre dusmani!
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.