www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Jeanov (grosmann Custom Shop)


Jeanov
 Share

Recommended Posts

Jeanov(grosmann custom shop)

 

Telecaster body:

canadian alder

pictat manual pe top

binding negru

spate si lateral alb satin

are comfort cut-uri ca si stratocasterele

electronica MEC

doze-Fender Custom Shop '54

tremolo in 2 pivoti Schaller

 

Stratocaster neck:

maple

medium jumbo frets

Fender Schaller Locking Tuner

"Jeanov" imprimat pe head stock

oil finis

 

 

despre chitara pot sa spun ca este exact la ce m-am asteptat si exact soundul pe care l-am dorit

nota 10

puteti vedea aici

Despre producator,am fost putin nemultumit,deoarece chitara trebuia sa fie gata la sfarsitul lunii august si a fost gata pe 21 octombrie cand am luat-o eu din Bucuresti.Aceasta nemultumire a fost atenuata de un bonus oferit de producator.So mi-a trecut supararea,am chitara si e totul bine si frumos.

Inafara de aceasta problema a datei de terminare a chitarii nu am nici o altfel de nemultumire.Cristi Grosu s-a comportat frumos cu mine,daca a fost vreo problema sau nelamurire am fost anuntat atat pe net cat si telefonic.

 

mai multe nu cred ca am ce sa spun

urmeaza sa pun niste poze cu chitara a se vada mai bine decat in video

 

deci chitara pentru mine nota 10

 

 

cat despre cum lucreaza Cristi pot sa spun ca toate chitarile pe care am pus mana atat la el la atelier cat si la magazin m-au impresionat fiecare in parte

fiecare pentru pretul cerut isi facea treaba foarte bine

la fel si chitarile de la workshop mi-au placut tare mult

nu am nici o idee cum lucra Cristi acum cativa ani,dar toate produsele pe care am pus eu mana isi meritau banii

 

that's all that i can say

PEACE QUIET AND SOME ROCKN'ROLL'

Edited by Jeanov
Link to comment
Share on other sites

Guest Baumwolle
oh, my God! cu tot respectul pt. tine, dar cu banii astia iti puteai lua si tu, o chitara! :)

 

 

Te rog sa te abtii de la astfel de remarci rautacioase, la urma urmei este sectiunea de recenzii, unde, teoretic, sunt permise doar parerile posesorilor de instrumente pentru care se fac recenziile.

Link to comment
Share on other sites

imi pare rau ca trebuie sa-i dezamagesc pe unii, dar s-a postat un filmulet in care SE AUDE aceasta chitara, asa ca n-am nevoie sa stiu cum e facuta pt. a-mi da cu parerea si nici nu cred ca mai are importanta pt. ca se aude CUM SUNA, mai ales pe clean! comentariile mele nu sunt catusi de putin rautacioase si putin imi pasa cine a construit-o sau cumparat-o sau cum e vopsita iar daca n-au dreptul la pareri decat cei care au cumparat instrumentul, atunci ce cauta celelalte pareri? dupa parerea mea, subiectiva evident, chitara sufera la doua capitole importante: sustain si ton! un exemplu de varianta, mult mai buna ca raport calitate/pret, v-a oferit @Alex_Strat69 si mai sunt si altele! in rest numai de bine! :)

Edited by StratMan
Link to comment
Share on other sites

Guest Baumwolle

Jeanov a scris recenzia. Este etic si logic corect sa vii, in acelasi topic de recenzie sa spui orice parere legata obiectul recenziei? Nu e un topic de dezbateri.

Link to comment
Share on other sites

Pana nu puneti voi mana pe chitara in cauza, nu ar trebui sa va dati cu parerea despre sustain si ton. Va bazati pe ce acum, pe o filmare?

HA!!! In plus, daca omul spune ca e exact sunetul pe care si'l dorea, cine sunteti voi mah sa aruncati cu noroi?

Stiti vorba aia: "eu o f*t, mie tre sa'mi placa" ... ?

 

Finishu' e chiar misto, desi putin cam copilaresc. Pe curea scrie cumva tot jeanov sau vad eu aiurea? :)

Felicitari, s'o canti sanatos :)

Edited by Jaymz
Link to comment
Share on other sites

Guest Baumwolle

Jeanov nu a cerut pareri, nu a facut decat sa scrie o recenzie, care, prin natura ei, reflecta parerea exclusiva a autorului sau. Nu te bagi in recenzia omului si-i contesti gusturile. A spus cat se poate de clar ca sunetul chitarii este exact sunetul pe care si l-a dorit si nimeni nu-i poate reprosa asta. Ca pentru mine, pentru tine, StratMan si multi altii 1000 E s-ar traduce in altceva, e alta poveste, care nu-si are loc la sectiunea dedicata recenziilor.

Link to comment
Share on other sites

Este etic si logic corect sa vii, in acelasi topic de recenzie sa spui orice parere legata obiectul recenziei? Nu e un topic de dezbateri.

 

Jeanov nu a cerut pareri, nu a facut decat sa scrie o recenzie, care, prin natura ei, reflecta parerea exclusiva a autorului sau. Nu te bagi in recenzia omului si-i contesti gusturile.

 

Daca nu se dorea sa de afle si parerea altora, se pastra vechiul format al recenziilor. :)

 

Parerea mea este ca, atata timp cat un chitarist nu a incercat indeajuns de multe instrumente astfel incat sa fie foarte sigur ca nu gaseste macar intr-unul exact ceea ce isi doreste, un custom nu-si are rostul (se exclud modelele "signature", in care si marketingul are un rol important). Poate doar asa de "show off"...

Link to comment
Share on other sites

Deoarece nu am avut acces la net tot weekendul nu am putut sa vad decat acum ce s-a mai discutat despre chitara.

 

Ca sa multumesc pe toata lumea:

Chitara este bagata in placa audio externa,din ea am pornit programul Logic Pro in care am deschis doar un track nou pe care am pus doar putin reverb,iar la drive un simulator aiurea de grunge ca sa va faceti o idee.Outputul este in monitoare(M-audio Studiophile AV30) si captura video si audio este facuta cu camera iSight si microfonul din iMac.

 

Chitara intr-un amplificator bun pe lampa a dat clasa ambelor fenderuri pe care le am(un standard din '91 si un american deluxe).

Iar ca ton,nu am cautat nici ton de telecaster nici de strat.Am cautat un ton care sa ma reprezinte din punct de vedere al personalitatii.

Soundul real care il doresc va fi cu aceasta chitara,dar inca nu stiu ce amplificator(lampa,logic!) si nici cu ce pedale(daca va fi nevoie).

In principiu pe la inceputul anului urmator sper sa imi definitivez un ton care sa ma reprezinte,sa sune bine si sa nu aduca aminte celor care il aud de nici un alt chitarist.(Pana la urma consider ca despre asta e vorba,sa aduci ceva nou in domeniul in care esti,iar daca nu,sa nu ii ignori si sa ii opresti pe cei care vor sa o faca)

 

Iar in legatura cu chitarile pe care am pus mana pana acum,din fericire am avut norocul sa pun pe foarte multe marci si tipuri de chitari mana si nici una nu mi-a spus ceva nou.

 

Nu am dorit ca acest topic sa devina un loc de cearta pentru unii mai tot timpu' pushi pe asa ceva din cate am observat,ci am vrut doar sa fac o recenzie la o chitara facuta in Romania.

Doresc ca in cazul in care discutiile de prisos continua,acest topic sa fie sters.Nu doresc sa fiu motivul pentru care s-au pornit discutiile(certurile) rautacioase.

 

Multumesc pentru aprecieri celor carora le place!

 

PEACE QUIET AND SOME ROCK'N'ROLL

Link to comment
Share on other sites

Am citit tot ce s-a scris aici si vad aceeasi kestie, generalizata la intreaga muzica romaneasca, fie ca este in "shoubiz" fie ca se ascunde in underground: foarte putini muzicieni (imi face placere sa mai cred ca aici isi dau cu parerea doar cunoscatorii :) ) sunt capabili de discutii constructive, se vor remarcatzi prin agresivitate, rautate, si se dau atotstiutori si posesori ai adevarului absolut!

Sunt telecasterist, am avut tot felul de chitare telecaster. Aceasta chitara nu este un telecaster, ci doar forma corpului este de telecaster: asta inseamna ca nu trebuie judecata dupa sound-ul unui telecaster. Asa a vrut omu' sa sune chitara, asta are. TE FELCIT! Niciun pret nu este mare cand iti atingi scopul, cand iti materializezi visele. Ma bucur mult ca esti multumit de chitara ta.

 

Nimic nu obliga pe cineva sa isi cumpere un produs, in cazul de fatza... o chitara, daca nu ii place produsul. Numai un idiot poate sa isi cumpere o chitara fara sa o cante, sa se uite daca e OK... iar in cazul in care se strica ceva pe parcurs, atunci trebuie cautati vinovatii. Si eu am un tele cu doze Fender Texas Special, de la Cristi Grosu, sunt pe deplin multumit, e lucrata impecabil si nu am avut probleme de niciun fel. Am si un Fender Telecaster made in USA si imi place mult. Fiecare chitara are farmecul ei...

Un instrument are misiunea de a canta, nu de a arata in vreun fel, de fi semnata de cineva...

 

Este doar opinia mea, nu vreau raspuns...

Jeanov, sa o cantzi sanatos si sa o redescoperi cu placere de fiecare data cand iti mai arata ceva frumos!

Edited by adore
Link to comment
Share on other sites

Asa a vrut omu' sa sune chitara, asta are. TE FELCIT! Niciun pret nu este mare cand iti atingi scopul, cand iti materializezi visele. Ma bucur mult ca esti multumit de chitara ta.

Permite-mi o observatie: un client poate anticipa doar cum va arata viitoarea sa chitara custom si cu ce hardware va fi dotata, nu si cum suna. Exact cum suna va afla doar cand chitara este gata, asa ca nu cred pe nimeni care imi va spune ca un custom ii ofera exact sunetul pe care si l-a dorit. Poate doar cu o doza exceptionala de noroc...

Link to comment
Share on other sites

Guest Superman

daca te interesezi de piese, lemn, doze, tampenii nu e nevoie sa auzi cum suna chitara trebuie doar ca sa ti imaginezi sunetul si il vei avea.

 

la ce custom imi arde mie mintea acum nu cred ca o sa fie usor de facut deoarece este cam ciudat in imbinarea lemnului si alte chestii dar vreau sa mai aflu ceva inainte de a comanda, aaa si bani pe scurt cand o sa am bani o sa am si idee ce vreau.

 

imi place chitara cum arata si suna frumos important e sa iti placa tie, asta ai vrut asta ai.

mult noroc.

Link to comment
Share on other sites

Cat ma??? 1000 euro? Sincer m-am straduit mult dar nu va inteleg deloc. Vezi ca puteai sa o faci de 2000. Era si mai tare atunci.

Link to comment
Share on other sites

e chiar atat de greu sa credeti ca fender si gibson nu sunt singurele firme de chitari din lume si ca poate dl grosu a mai invatat meserie intre timp?

 

toata ziua predicati cum cel mai bine e sa ai sunetul tau, personalizat si sa nu imiti ca o maimuta... dar cand vine un om cu un custom si zice ca a dat o suma de bani pt ea, invariabil i se spune de catre niste personaje "bai, de banii aia puteai sa-ti iei o CHITARAAAAAAA", aproape invariabil CHITARAAAAAAAAAA indicata fiind <<FENDER AMERICAN STANDARD STRATOCASTER>> cu mentiunea ca "majoritatea marilor artisti ai lumii folosesc asta" si ca "sunetul de strat/tele e cel mai bun"

 

pai domle, daca tu ii zici sa nu copieze, atunci de ce il indrepti de fiecare data spre ceva ce foloseste "toata lumea", astfel copiind o "moda" (ca altfel n-ai cum sa-i zici)?

 

nu zic, am cantat pe strat si mi-a placut foarte mult, dar nu e stratul Dumnezeirea irevocabila a chitarilor...

Link to comment
Share on other sites

Cat ma??? 1000 euro? Sincer m-am straduit mult dar nu va inteleg deloc. Vezi ca puteai sa o faci de 2000. Era si mai tare atunci.

las' ca de 2000 iti faci tu. de aia a zis sa se limiteze doar la 1000, ca sa nu te deranjeze.

 

serios vorbind, nu stiu ce parere au multi de aici, daca judeci din punctul de vedere al unui pusti de 15 ani care sta pe alocatia de elev, da, 1000E pare mult, dar pt un instrument de calitate, sau mai mult, pt un custom, care de cele mai multe ori inseamna asa cum vrei tu, cu fluturasi, cu south park, cu inlay-urile tale etc. nu mi se pare chiar deloc scump. vorba lui Jeanov, adunati separat doar hardware-ul, la preturi de orice magazin din UE si mai vedeti dupa aia.

 

Jeanov tata, felicitari pt topor, ti-ai facut damblaua, poate sa sune si ca les paul-ul, si ca bmw-ul, ce mai conteaza, un om e fericit. restul, ciocu mic si mana pe chitara.

Edited by KIKO
Link to comment
Share on other sites

Cand iti doresti ceva...chiar nu conteaza pretul,o stiu pe pielea mea...sunt legat pe 5 ani la 2 banci pentru o chitara care abia peste 6-7 luni o sa imi vina, la pretul de 4ori si jumatate cat cea prezentata asta,dar asta e damblaua mea...asa cum aceasta chitara a fost damblaua lui.

Fiecare are un vis si trebuie sa si-l implineasca,asta e ideea,o viatza ai.

Nu va faceti ganduri,am 800lei salariu in mana.

Din partea mea,Felicitari! :)

Sa o canti cu placere! :)

Edited by Fictum
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Am nimerit in magazin cu vreo cateva zile dupa ce a fost data comanda. initial am ras...am zis ca omu nu'i sanatos, dar a iesit ceva foarte tare.

cea mai tare treaba pe care poti sa o faci ca intrumentist e sa ai un custom facut astfel incat sa-ti satisfaca toate nevoile si sa te reprezinte. eu nu cred ca exista om care sa ia un instrument de serie in mana si sa zica DA E PERFECT, fara sa se gandeasca, poate daca avea output-ul putin mai mare... sau daca avea tastiera din rosewood ce bine era...

SUPER CHITARA, si ciudata alegerea de paintjob...

dar...per total...o chitara foarte tare.

Link to comment
Share on other sites

Mi-au placut pozele din timpul fabricarii. http://forum.grosmann.ro/viewtopic.php?t=29

Intr-adevar, la cat costa hardware-ul, daca ai fi cumparat lemnul din alta parte (de ex. www.warmoth.com sau altele) + setarile de rigoare, sareai mult de 1000. Nu mai vorbim de lacuit si artwork.

Arata bine. S-o canti vesel si sa te bucuri de ea!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.