www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Ar Putea Sa Imi Confectioneze Cineva Un Effect?


Recommended Posts

Whammy e digitala. Chiar daca ai gasi pe cineva care sa-ti poata face un efect digital te-ar costa (mult) mai mult decat pedala de la Digitech.

Daca stai prost cu finantele, vezi ca este o pedala de la Behringer, US600, care impreuna cu o pedala de control (de volum pasiva/expression pedal) separata ar trebui sa faca aceleasi acrobatii.

Link to comment
Share on other sites

As vrea un Whammy...O pedala :)...daca e cineva interesat m-ar interesa si pretul

este cam complicat , doar cu un proesor de la careva firma si cum spun si ceilalti iese mai scump decat o pedala de fabrica,

 

cauta un procesor second hand ieftin care are expression pedal si are si pitch-bend ( "whammy")

 

dar cel mai bun lucru eset sa inveti sa canti la chitara si sa faci "efecte" adevarate cu chitara cu whammy bar adevarat .

efetele nu canta in locul chitaristului sunt bune numai 1% intr-un program . dpa un pasaj cu un egect acesta devine plisctisitor a doua oara !!! Efectele sunt o investitie cam aiurea si cam nefolositoare.Cu cat mai multe efecte ai cu atat mai putin lke folosesti.Doar un cover band trebuie sa investeasac bani multi in efecte ca sa reproduca piesele originale cat mai fidel si sa faca un ban .( club, birt ..)

Link to comment
Share on other sites

lol ce mentalitate

 

o bara nu se ridica la nivelul unui whammy. ce legatura are cantatu pe efecte cu faptul ca baiatu a intrebat daca ii poate face cineva unu. efectele sunt pt fraieri ca Frusciante si alti smecheri din trupe mari.

 

legatura ar fi fapul ca am vazut multi tineri ce si-au cumparat o lada de efecte si NU canta , nici nu stiu sa cante , apasa pe pedale si cand e ecou , cand mai da cu whammy , cu si fara ecou, apoi maceleasi fente cu flanger , eventual ring modulator , mai un pic cu wah , tremolo ..si cam in 10 minute s-a terminat tot ce stia baiatul .

 

si mai repet odata , un efect il cumperi PENTRU O SINGURA PIESA !!!!

 

Am scris acest lucru ca sa se inteleaga ca daca nu am bani si nu am whammy nu trebuie sa ma descurajeze , efectele nu prea folosesc la nimic , doar sa detaseze sonoritatea unei pirese sau a unor pasaje .Asa la un concert ai avea nevoie de 12-15 efecte "speciale" pe care sa le folosesti la cate o piesa.

 

Nu-i mentalitate ci experienta , si eu credeam la varsta ta ca daca am un Phaser , un Univib , un Fuzzface si un pic de ecou pot sa cant ca si Jimi Hendrix .....si dupa mi-am dat seama ca nu aici trebuie cautata diferenta.

Link to comment
Share on other sites

incercati sa fiti cat mai la obiect. omu nu a cerut parerea de ce sa faca el cu niste pedale. fiti on topic domnilor ca cam ducem lipsa de ontopicitate.

;a icerere am raspuns cativa , este cam complicat sa faci un pitchshift -bender .Nu pre amerita numai ca si studiu , oricum este putrin probabil ca va functiona bine si calitativ.

Daca incerci pitchshift -soft DX de track , vei vedea ca are latenza mare si este vorba de softuri pentru PIIsi PIV .

Ai nevoie de AD si DA calitativ de viteza mare cu 96KHz/16 bit ( macar) si 128 x oversampling .

Ai nevioie de un DSP care sa-l programezi , sau sa fioe gata programat sa faca realtime bend ..

Nu mai vornesc de N bucati placi de proba pana gasesti topologia componentelor si a traseelor ca sa functioneze corect ......................e tare complicat .{lus trebuie sa te pricepi la mai multe decatelectronica analogica.

Estecomplicat si nu prea merita numai de hobby sa inveti cum si ce ..

Link to comment
Share on other sites

apasa pe pedale si cand e ecou , cand mai da cu whammy , cu si fara ecou, apoi maceleasi fente cu flanger , eventual ring modulator , mai un pic cu wah , tremolo ..

 

Si uite asa se naste cate un Meddle, Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band sau, mai pe subiect, The Battle of LA.

Asa ca mai usurel cu generalizarea. Ca producator (ocazional) de efecte ar trebui sa stii ce "orizonturi creative" poate deschide unul.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.