www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Muzicienii Mai Inteligenti Decat Afonii


Guest
 Share

Recommended Posts

Cercetãtorii de la Universitatea Vanderbilt din SUA au stabilit ceea ce mulți ºtiau: persoanele cu pregãtire muzicalã gândesc altfel decât restul. Astfel, muzicienii folosesc mai frecvent o tehnicã creativã, denumitã gândire divergentã, ºi folosesc mai des ambele pãrți ale cortexului frontal fațã de o persoanã normalã.

Practic, un muzician este nevoit sa îºi foloseasc ambele mâini pentru a cânta la un instrument, fapt care implicã folosirea ambelor emisfere cerebrale. "Am analizat modul în care un muzician oferã soluții unei probleme date ºi ceea ce se întâmplã la nivel cerebral. Rezultatele au arãtat o activitate cerebralã mai mare în cazul acestor artiºti", a spus Bradley Folley, unul din cei trei psihologi care au realizat studiul.

 

La studiu au participat 20 de studenți ai Academiei de Muzicã ºi 20 de studenți la Psihologie.

 

Cele douã grupuri erau similare în ceea ce priveºte vârsta, sexul, etnia, rezultate profesionale. Mai întâi, cei 40 de studenți au trebuit sã ofere întrebuințãri alternative unor obiecte casnice ºi sã facã o asociere de cuvinte legate de acele obiecte. Muzicienii au oferit rãspunsuri mai corecte la asociere ºi au dat mai multe soluții noi de folosire ale obiectelor practice si diverse, iar fiecare solutie a avut argumente de sustinere.

 

În cel de-al doilea test, voluntarii au trebuit sã identifice alte utilizãri ale unor lucruri folosite zilnic. In acest timp a fost monitorizatã activitatea cerebralã a fiecãrui participant la studiu. Rezultatele au arãtat cã muzicienii îºi întrebuințeazã abilitãtile practice ºi cunoºtințele în domenii alternative decât cele în care sunt pregãtiți. De asemenea, activitatea cerebralã pe parcursul studiului a fost mult mai intensã decât a colegilor lor psihologi.Cercetãtorii au mai descoperit cã muzicienii au un IQ mai mare decât non-muzicienii.

 

antena3.ro

 

 

M-a amuzat teribil studiul asta. :) N-am inteles daca ei prin muzicieni inteleg doar conservatoristi sau ... ?

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Am auzit si eu stirea in RATB. Ei spuneau ca au facut testele pe muzicieni care canta la pian, instrumente cu corzi etc, si fiecare cu minim 8 ani de activitate. Este posibil sa gresec pentru ca era galagie mare in autobuz. :)

 

Am ajuns la asa un grad de dezvoltare in Romania incat stirile iti vin pe tava, de ex la metrou. Ce sa mai stai acasa si sa consumi curent (desi o ducem foarte bine si toate sunt ieftine, a consuma curent = poluare), mergi la metrou, cu un sndvis, un suc, o bere, apa plata, ceva si urmaresti stirile si esti informat si afli daca a picat bursa, evident nu de la noi, ca la noi economia e ca popcornul, daca rusii au atacat Ukraina, sau daca Basescu a mai baut in nu stiu ce carciuma...

Link to comment
Share on other sites

Sa fiti siguri ca muzicieni sunt mai inteligenti decat afonii,iti trebuie un anumit grad de inteligenta ca sa intelegi muzica,acest lucru nu se aplica manelarilor,care dupa parerea mea cainele meu depaseste inteligenta unui specimen de genu(bluza mulata "Gigolo Italiano",telefon cu mp3 si gel de par sau apa cu zahar dupa caz in cap)

Link to comment
Share on other sites

Guest pasarel

@blitz, daca bunica canta dupa ureche si habar n-are ce e aia gama, mod, etc. inseamna ca e mai proasta ca bunica altuia care a terminat conservatorul? notiunea de MUZICA e subiectiva, eu pot intelege prin muzica si 'melc melc codobelc', un absolvent de conservator poate intelege prin muzica doar de la studiile lui chopin in sus.

Link to comment
Share on other sites

daca citesti atent !!

 

"......ºi folosesc mai des ambele pãrți ale cortexului frontal fațã de o persoanã normalã.

Practic, un muzician este nevoit sa îºi foloseasca ambele mâini pentru a cânta la un instrument, fapt care implicã folosirea ambelor emisfere cerebrale ".

 

cred ca scrie destul de clar este vorba de instrumentisti (musicians)

 

numai ca trebuie sa citesti si sa folosesti macar una din emisfere .

 

De fapt nu-i nimic nou doar repeterea unui studiu ce a mai fost efectuat de cateva ori .

 

Asa ca bateristi si organisti ar trebui sa fie cei mai dezvoltati caci folosesc so cpprdoneaza doua maini si doua picioare "independent".

Edited by karpi
Link to comment
Share on other sites

Sa fiti siguri ca muzicieni sunt mai inteligenti decat afonii,iti trebuie un anumit grad de inteligenta ca sa intelegi muzica,acest lucru nu se aplica manelarilor,care dupa parerea mea cainele meu depaseste inteligenta unui specimen de genu(bluza mulata "Gigolo Italiano",telefon cu mp3 si gel de par sau apa cu zahar dupa caz in cap)

 

intreabare pt tine : cum cataloghezi oamenii? de ex daca mie imi place sa ascult Metallica sau Dream Theater sau orice alta trupa rock..si am tel cu mp3,camera de 5mp ,am freza cu gel si ma imbrac cu nush ce haine de firma, ma cataloghezi drept manelist? eu cre ca chestiile astea tin de gust si nu te poti caca pe gusturile oamenilor pur si simplu.pana la urma ''nu conteaza cat de lung ai paru...imp e cum si ce gandesti'' .Gresesc?  nu ca tin cu manelistii..ca daca ar fi dupa mine, as interzice ''muzica'' asta la noi in tara .

  

Link to comment
Share on other sites

Am gãsit. E vorba de Corpus Callosum.

http://en.wikipedia.org/wiki/Corpus_callosum

 

The corpus callosum has been reported to be significantly larger in musicians than non-musicians,[6] and to be slightly larger in left-handed people than right-handed people.[7] :)

 

Nu ai simțit niciodatã cã eºti mai inteligent decât ceilalți? :)

Link to comment
Share on other sites

http://www.metalhead.ro/Stire-Profesor_rom...rock-11470.html ca sa nu risc alt topic cititi articolul asta... niste afoane cu sindromul NF au reclamat un profesor...

 

Bine, nu stiu exact cat de precise sunt informatiile dar, sincer, aici e greseala individului, ce a facut el a fost sa isi impuna stilul lui de viata altora, cu nesimtire. Nu poti sa intri cu bocanci in viata altuia, e de bun simt. In regula, nu toata lumea are aceeasi mentalitate cu mine, aceleasi gusturi, acelasi nivel intelectual sa spunem, dar asta nu imi da dreptul sa oblig pe cineva sa imi asculte muzica, indiferent ca este rock sau muzica populara, lumea e diferita, fiecare gandeste diferit. Practic, iti vezi de viata ta si asta e tot.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.