Elethan Posted January 7, 2006 Posted January 7, 2006 Vreau sa-mi cumpar un Schecter de la www.music123.com . Am ales asta pentru ca e cam singura care trimite din state in romania, si chiar in europa.Singura mea problema e referitor la cum ajunge, si aici intervin intrebarile mele. A mai cumparat cineva de la music123? Ei zic ca trimit prin UPS, dar din cate stiu eu sunt tarife foarte foarte FOARTE mari.. insa nu stiu exact cat? Cu vama cum se face? se pune taxa standard pt chitara electrica cu 2 doze de 78 euro?
Cosu Posted January 7, 2006 Posted January 7, 2006 Aia de la music123 trimit si factura in colet. Exista sanse sa fii vamuit dupa valoarea din factura si nu dupa valoarea din catalogul vamal. N-ai vreo ruda binevoitoare in state care sa primeasca chitara si apoi sa ti-o trimita tie ?
Elethan Posted January 7, 2006 Author Posted January 7, 2006 (edited) As cam avea, dar prefer sa dau niste bani in plus.. din motive subiective.Am niste rude mai intelegatoare in Canada insa, insa cred ca-i la fel de complicat.Mi-era si mie frica de asta.... oricum de UPS poate sa zica cineva ceva? EDIT: Taxa vamala la chitari din SUA este de 20% daca nu ma insel, ceea la o chitara de 400$ cat este asta, este exact 80 euro... which is basically the same thing Adica ce mi-e sa dau 78 sau 80 euro? Edited January 7, 2006 by Elethan
Cosu Posted January 7, 2006 Posted January 7, 2006 78euro e valoarea din vama si nu taxa. Practic aia e valoarea dupa care evalueaza ei eventuala taxa. Eventuala pentru ca marfurile produse in Uniunea Europeana sunt scutite de taxe (nu e cazul tau)
Elethan Posted January 7, 2006 Author Posted January 7, 2006 Pai asta spun si eu.Valoarea aia din lista de 78euro e in caz ca nu e inclusa factura.Dar daca este, si aici cred ca va fi, este vorba de o chitara de 400$.Taxa pt chitari este de 20%, adica exact 80$, care este mai putin decat 78 eur
Cosu Posted January 7, 2006 Posted January 7, 2006 N-ai prieceput. in cazul in care nu ai factura platesti 39% din 78euro (20% taxe si 19% tva)
Elethan Posted January 7, 2006 Author Posted January 7, 2006 Now I got it.In rest despre celelalte intrebari, mai poate da cineva informatii? gen UPS de exemplu?
Guest fluffyone Posted January 7, 2006 Posted January 7, 2006 Tariful e enorm. Mi se pare ca music 123 ofera shipping estimate; incearca sa adaugi chitara in cos si sa cauti peacolo. Sa te astepti la ceva gen 200-300$ pentru o chitara. Ai grija ca taxele vamale se aplica si la transport.
dass101 Posted January 8, 2006 Posted January 8, 2006 Vezi ca exista firme de cargo, care iti aduc orice din state si te taxeaza la kg. Din cite am facut eu odata socoteala iesi f ieftin, de genul pina in 50$. Nu am folosit, dar stiu pe cineva care foloseste.
George Posted January 8, 2006 Posted January 8, 2006 (edited) Eu tocmai am platit la USPS 84$ ptr chitara in hard-shell Air MAil Delivery 1-2 saptamani si mai aveam optiunea 54 $ Boat Mail 4-5 saptamani. Fara asigurare si fara tracking number. Daca le vrei si pe astea sare pe la 130$ Edited January 8, 2006 by George
s0rin Posted January 8, 2006 Posted January 8, 2006 george, usps nu e acelasi lucru cu ups.USPS e posta americana ( de stat) pe cand UPS e o companie privata. daca music123 trimite doar prin Ups va fii mult mai scump.
barbarossa Posted January 8, 2006 Posted January 8, 2006 Eu tocmai am platit la USPS 84$ ptr chitara in hard-shell Air MAil Delivery 1-2 saptamani si mai aveam optiunea 54 $ Boat Mail 4-5 saptamani. Fara asigurare si fara tracking number. Daca le vrei si pe astea sare pe la 130$ nush cum ti-a venit tie cu usps. eu cand mi-am luat chitara, cunostintza mea din state s-a perindat f mult pe la oficiile usps cu chitara, ce-i drept in hardcase si au refuzat-o mereu pe motiv ca depaseste limita dimensiunilor acceptate pentru romania, ca ziceau ca pt fiecare tara se accepta alte dimensiuni, iar pachetul era prea lung pt romania. asa ca a trimis-o cu o compania din aia gen cargo, cu vaporul, 7-8 saptamani i-a luat, si a costat vro 65 $ transport vama, si asigurare
George Posted January 9, 2006 Posted January 9, 2006 nush cum ti-a venit tie cu usps. eu cand mi-am luat chitara, cunostintza mea din state s-a perindat f mult pe la oficiile usps cu chitara, ce-i drept in hardcase si au refuzat-o mereu pe motiv ca depaseste limita dimensiunilor acceptate pentru romania, ca ziceau ca pt fiecare tara se accepta alte dimensiuni, iar pachetul era prea lung pt romania. asa ca a trimis-o cu o compania din aia gen cargo, cu vaporul, 7-8 saptamani i-a luat, si a costat vro 65 $ transport vama, si asigurare Ai dreptate cu USPS-ul. A fost intoarsa de 2 ori ca depasea dimensiunile admise de ei. Citez: "the customs for Romania is a BITCH man" . Cam asa s-a exprimat cel care a trimis-o
Elethan Posted January 9, 2006 Author Posted January 9, 2006 Da, asa e totul cand vine vorba de noi.Incerc sa ma retin de la orice fel de comentarii Se pare totusi ca cea mai viabila optiune e tot sa ai pe cineva acolo... altfel.. mai greu
mishu31 Posted October 15, 2007 Posted October 15, 2007 N-ai vreo ruda binevoitoare in state care sa primeasca chitara si apoi sa ti-o trimita tie ? Pai, daca sa zicem, i-ar trimite-o o ruda prin pachet, ar iesi mai ieftin cu transportul ?
Guest necroticist Posted November 8, 2007 Posted November 8, 2007 Tocmai mi-am luat si eu o chitara de pe eBay (US) asa ca hai sa va zic cat m-a costat pe mine. Chitara (un Schecter C-1 EX) a costat $490 (noua) si a fost trimisa prin UPS fara chitanta, dar cu valoare declarata. Transportul a costs $160 si a durat cam doua saptamani, iar la primire a fost nevoie sa platesc vama, care a costat 131 RON. Pretul final (chitara plus toate taxele) a fost deci aproximativ 1650 RON. Daca as fi luat acceasi chitara din Germania, m-ar fi costat cam €720 chitara plus €40 transportul, deci un total de aproximativ 2590 RON. Eu zic ca a meritat.
kapak Posted November 9, 2007 Posted November 9, 2007 saptamana trecuta am facut o comanda de fieratanii la stewmac. initial am vrut sa mi le trimita cu dhl care, pentru marfa de 150usd si cam 1 kg cerea vreo 50 usd. treaba e ca cei de la stewmac au schimbat curierul si au trimis prin air mail (usps) pentru ca au multi clienti din ro si toti vor numai cu air mail si nu cu dhl, fiind mai ieftin (astia mi le aduc cu 20 usd). intrebare pentru cine a mai primit prin air mail> marfa vine la posta? in vama? cum se face pentru ridicarea ei? multumesc
Guest necroticist Posted November 9, 2007 Posted November 9, 2007 intrebare pentru cine a mai primit prin air mail> marfa vine la posta? in vama? cum se face pentru ridicarea ei? Daca vine prin USPS, atunci pachetul ajunge in mod normal la oficiul postal vamal (e cate un oficiu postal vama cam in fiecare oras). Acolo iti vor desface pachetul, verifica continutul, si eventual iti vor cere sa platesti vama.
Recommended Posts