www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

O intamplare incredibila

Recommended Posts

Posted (edited)

Mi s-a intamplat ceva incredibil Vinerea trecuta.Eram la munca si ma gandeam : oare cati din fostii hipioti ,ajunsi acum la varsta la care au alte procupari, isi tin chitarile acoperite de praf prin poduri sau garaje , nefolosit, si cati din cei interesati de chitara nu isi pot permite una dintr-un motiv sau altul.Si atunci l-am abordat pe patronul firmei pentru care lucrez (un om de nota 10) si l-am intrebat daca nu are ceva cunoscuti, fosti chitaristi, care ar fi dornici sa isi doneze intstrumentul la un tanar aspirant.El imi raspunde ca, cu o zi in urma a dus o chitara primita de la un prieten,care o tinea de ani de zile in casa, intr-un depozit fiindca nu mai avea spatiu si nici nu o folosea nimeni.Am ramas socat de aceasta coincidenta. Am incercat sa il lamuresc ca daca o tine in depozit, chitara se va transforma intr-o gramada de gunoi din cauza caldurii si a umezelii ridicate (eu locuiesc in Florida, umezeala ajunge pana la 90% uneori).discutia noatra a ramas neterminata, din cauza unori probleme de munca.

Intreg week-end-ul m-am gandit cum sa il conving sa mi-o dea mie sa i-o "pastrez", insa fara sa fiu prea insistent sau marlan.Luni cand m-am intors la munca, pe masa la care lucrez eu ,ma astepta un hardshell case Fender. Am ramas paralizat.L-am deschis si inauntru era un Fender, stratocaster, in stare foarte buna ( dupa cate pot sa apreciez eu, mentionez ca experienta mea in materie de chitara electrica este 0 ),avea doar mici zgaraieturi si ii lipsea tremolo bar ( de care oricum nu cred ca as avea nevoie).I-am multumit sefului iar el mi-a explicat ca mi-o da sa ma folosesc de ea ( to keep it worm) si ca mi-o va cere inapoi daca vreodata fiul lui va dori sa invete chitara( eu sper sa nu se intample :) )

De la prima vedere mi-am dat seama ca, chitara aceasta fiind veche are o valoare de care seful meu nu avea habar. Am avut dreptate, dupa cercetari pe Internet, folosind numarul de serie am aflat ca a fost construita in 1972 si ca pe piata de "vintage guitars" este listata la $4500.Deci un Fender de 33 ani , in conditie foarte buna ( nimeni nu l-a folosit in ultimii 15 ani) cu "case" original , ba mai avea si un set de corzi "noi" de vreo 15 ani "Ernie Ball"( oxidate bineinteles), cureaua originala Fender si chiar si o pana Fender la fel de veche.

Aceasta este toata poveste......insa dupa cum zicea scriitorul finlandez Nicolae Steinhardt :"Thi konig luste shin muligen pictur!" ..tradus " this thread is worthless without pictures!" atasez mai jos si pozele de rigoare.

P.S. Se pare ca fortat de imprejurari va trebui sa invat si sa o folosesc , ma refer la chitara.

post-53-1134196678_thumb.jpg

post-53-1134196707_thumb.jpg

Edited by s0rin
Posted

You lucky bastard! Cel mai vechi Fender pe care am pus mana e din 82. Man, what a feeling!!! :) Imi inchipui cum e asta din 72...

Sa o stapanesti sanatos daca e asa cum zici tu! :)

Guest Baumwolle
Posted

Superb, superb... Felicitari si sa te bucuri de ea!

Guest miriapod
Posted

Thi konig luste shin muligen pictur eh? :)

ai salvat un fender de la pieire.. :) bravo bravo

Posted

Bravo ma, esti incepator total si prima ta electrica e un strat din '72.. Halal sa-ti fie!! . Nu pot sa zic ca nu ma oftic putin :)

Sa inveti repede sa canti la ea, ca e pacat de asa chitara sa stea degaba. Mult noroc si spor la chitaristica!!!

Heh s0rin nu e chiar incepator total. Are el niste filmulete postate pe undeva pe forum :)

S-o stapanesti sanatos :)

Guest littleP
Posted

moaaa cat noroc :) si eu care credeam ca daca as avea un gibson les paul sau un fender 60's stratocoaster sunt un om norocos :)

oricum sa o stapanesti sanatos si sa canti numai ce iti place pe ea (ce super arata :) )

Guest spyked88
Posted

wow, I'm speechless. chitara aia presupun cã sunã heavenly (încerc sã fac o aluzie subtilã la niºte sound sample-uri cu ea), sã ai parte de ea. ce pot sã zic, spor la cântat. :)

Posted

Cat noroc au unii oameni...Sa o stapanesti sanatos si poate pui niste sample-uri sa o auzit si noi...

Posted

Sa o stapanesti sanatos mane! Numai bucurie si fericire sats aduca chitara aia! :)

Guest rhcp_guitarist
Posted

My eyes are sticked to the monitor..you lucky one :) sa o stapanesti sanatos :)

Guest om__bun
Posted

dupa parerea mea omul ala o sa-si dea seama ce comoara ti-a dat si o s-o vrea inapoi..asa ca ai 2 sanse:

ori ii faci de petrecanie lui fiu-sau ori iti dai demisia si o intinzi in hawai....si te apuci serios de cantat... :)

p.s. sa o stapanesti sanatos... :)

• 2 weeks later...
Posted

Uau! Am ramas masca citind .. si am ramas si mai masca cand am vazut pozele. Doamne, este geniala chitara. Probabil ca fisu' lu' patronu e vreun cioraper si n-are treaba cu chitarile :)

S-o rockaresti sanatos my friend !

PS: Vrem sa o auzim si clean si distorsed. Cand vei posta sampleurile, te rog sa canti cu pana Fender :)

Posted (edited)

Iata si o mostra sonora,chitara e trecuta prin vamp si un mic combo Roland ( ambele primite decur and cacadou decra ciun).Din pacate s-a pierdut din calitatea sunetului la transformarea in format wmv. Sunt foarte foarte multumit de Roland.

ps:Hihi nu pot sa cant cu pana Fender deoarece eu folosesc doar degetele :)

pss:nu am putut sa incarc fisierul asa ca il puteti lua de aici :

Dupa blocurile grii

Edited by s0rin
Guest Sheriff
Posted

Bestiala, hombre. S-o canti sanatos :)

• 2 weeks later...