Geiger Posted December 9, 2005 Posted December 9, 2005 Intrebarea poate parea stupida: Ce corzi vibreaza mai mult ? Vreau sa vibreze un timp mai indelungat. Ma refer la grosime.. 0.09.. stiti voi, eu nu prea
Guest Baumwolle Posted December 9, 2005 Posted December 9, 2005 Sustain-ul tine in mod normal de corpul chitarei, de constructia ei, de calitatea dozelor si, nu in ultimul rand, de efectul folosit.
mickeyG Posted December 9, 2005 Posted December 9, 2005 Corzile mai groase au sustain si ton mai bun. Eu folosesc d'addario 0.10-0.46, sunt mai moi decat alte corzi de 0.10 si suna foarte bine.
barbarossa Posted December 9, 2005 Posted December 9, 2005 sustainul tine de toate:de corp in special, gat, cablu, amp, corzi, tehnica de vibrato etc corzile tre sa fie bune : ernie ball, ghs, d'addario etc offtopic: nu folosi corzi stainless steel.chiar daca tin cel mai mult iti rod fret-ul mai repede in timp si fara belson si alte balarii...daca te respecti si iti respecti instrumentu.poate doar in caz de urgenta. cat priveste grosimea corzilor, nush sincer dak face diferentza
Susceptor Posted December 9, 2005 Posted December 9, 2005 @barbarossa: eu am infinity steel si incepusem sa vad un pic de uzura la niste freturi si ma intrebam de ce
Geiger Posted December 9, 2005 Author Posted December 9, 2005 Va multumesc pentru sfaturi si opinii! Are cineva un Mi subtire ? Eu tin un belson si m-a cam speriat barbarossa
CulBoji Posted December 9, 2005 Posted December 9, 2005 Sustainu nu tine aproape deloc de corzi, numa de chitara, modu de imbinare intre gat shi corp, shi lemn. Offtopic: imi bag picioarele in ele corzi D`Addario, suna bine shi se canta foarte usor pe ele da se rup foarte usor, mai ales mi`u subtire, mai nou mi so rupt shi un La D`Addario, niciodata nu am patit asa ceva...
Guest DarkMan2004 Posted December 10, 2005 Posted December 10, 2005 @barbarossa: eu am infinity steel si incepusem sa vad un pic de uzura la niste freturi si ma intrebam de ce infinity steel-urile dupa vreo 2 luni (daca nu chiar mai putin) de la aplicarea lor pe chitara nu mai au acelasi sustain ca la inceput... ma simt dezamagit...inainte am avut fender si luni intregi nu am avut probleme cu ele...desi nu ai aceeasi viteza ca pe ghs
Susceptor Posted December 10, 2005 Posted December 10, 2005 (edited) corzile se recomanda sa fie schimbate MULT mai des; dar deh..bugetul..eu imi schimb corzile cam odata la 2 luni maxim (si voi trece pe ceva mai mellow) @ontopic: corzile tin mai mult de armonice Edited December 10, 2005 by Susceptor
stelica Posted December 10, 2005 Posted December 10, 2005 (edited) am si eu o problema cu infinity ghs si va intreb,asa suna ele? infundat si cam fara medii?e drept metalic. sunetul nu mi se pare bogat ,fluu,ci mai degraba intrrupt, si cam fara sustain.cele subtiri au inceput sa se curete si in loc de negru-gri obisnuit capata nuante de rosu(cupru oxidat).flexibilitatea lor mi se pare suspecta,vis-a-vis de aliajele care le compun.Concret, nu prea au rezonanta.Pe rece rece suna ca niste sarme.mentionez ca au doar o saptamana. am doze duncan designed.am avut jackson cvr2 hum.cu aceleasi setari pe procesor duncan+ghs suna mai suna mai mult crunch)distors slab decat jackson cvr2 hum.(stock js 30)+fender terminate. care aveti experienta, duncan designed suna mai slab jackson cvr2hum(stock seria JS) ?? ce sa suspectez dozele sau corzile?O fi intrebare de tampit dar ma asteptam la duncan desig.sa fie mai tari decat cele mai slabe doze jackson(jackson spun ei,nu scrie decat pe fata,pe spate No Name) Edited December 10, 2005 by stelica
Susceptor Posted December 10, 2005 Posted December 10, 2005 eu am infinity ghs si au nuanta de gri spre negru de care vorbesti; corzile trebuiesc sterse dupa fiecare cantare (daca nu le ingrijesti vor oxida mult mai repede); intrucat au un sunet metalic mi se pare logic sa nu aiba extrem de multe medoo, iar legat de flexibilitate, sunt destul de flexibile, mult mia flexibile decat cele d'addario pe care le aveam inainte (poate asa mi se pare)
dass101 Posted December 10, 2005 Posted December 10, 2005 am si eu o problema cu infinity ghs si va intreb,asa suna ele? infundat si cam fara medii?e drept metalic. sunetul nu mi se pare bogat ,fluu,ci mai degraba intrrupt, si cam fara sustain.cele subtiri au inceput sa se curete si in loc de negru-gri obisnuit capata nuante de rosu(cupru oxidat).flexibilitatea lor mi se pare suspecta,vis-a-vis de aliajele care le compun.Concret, nu prea au rezonanta.Pe rece rece suna ca niste sarme.mentionez ca au doar o saptamana. am doze duncan designed.am avut jackson cvr2 hum.cu aceleasi setari pe procesor duncan+ghs suna mai suna mai mult crunch)distors slab decat jackson cvr2 hum.(stock js 30)+fender terminate. care aveti experienta, duncan designed suna mai slab jackson cvr2hum(stock seria JS) ?? ce sa suspectez dozele sau corzile?O fi intrebare de tampit dar ma asteptam la duncan desig.sa fie mai tari decat cele mai slabe doze jackson(jackson spun ei,nu scrie decat pe fata,pe spate No Name) Sigur e de la doze. Corzile nu au o influenta atit de mare asupra nivelului, astfel incit sa nu mai ai la fel de mult distors.
ciuci Posted December 10, 2005 Posted December 10, 2005 psai si io ieri miam luat niste ghs super steels(0.08)...chiar rod fretbarurile?... intrunfel, mi se pareau cam inalte lol.... acuma serios data vitoare sa imi iau boomers? sau de care? oricum de la belson ce aveam inainte ii un progres enorm ...
Susceptor Posted December 10, 2005 Posted December 10, 2005 da, ar merge niste boomers eu vreau sa imi iau corzile cele mai mellow. are cineva idee care sunt acelea?
CulBoji Posted December 10, 2005 Posted December 10, 2005 Ti-ai lat corzi de 0.8? Nu-s prea subtiri? Nu itzi rod astea mai rau insertiile ca alte corzi, oricum trebuie sa canti foarte mult ca sa ti se roada asa mult incat sa nu mai poti canta bine pe ele. @offtopic pt ciuci: unde in Cluj ai gasit corzi GHS?
ciuci Posted December 10, 2005 Posted December 10, 2005 de la korg... mie nu mi se par subtiri....adica.. nush... da de la korg leam luat...
malex Posted December 10, 2005 Posted December 10, 2005 (edited) da, ar merge niste boomers eu vreau sa imi iau corzile cele mai mellow. are cineva idee care sunt acelea? bah, ce intelegi prin mellow? vrei sound de jazz? atunci, ia-ti flat-wound. daca vrei un sunet mai moale (o idee mai cald) decat cel obtinut cu infinity steel, ia-ti corzi cu nickel wound nu cu stainless steel. Eu ti-as recomanda Ernie Ball Slinky. bafta Edited December 10, 2005 by malex
stelica Posted December 11, 2005 Posted December 11, 2005 am rezolvat.potentiometru de volum mancat,i-mi taia nivelul.am bagat pe direct oricum vreau sa urle,n-am nevoie(momentan) de pot. volum. intradevar ghs infinity suna cam metalic(pentru mine)
Symbolic Posted December 11, 2005 Posted December 11, 2005 mie la d'addario mi se rupea numia La-ul. si nu le tineam 3 ani. creca la 3 luni le schimbam maxim. mai devreme chiar atunci cand mi se rupeau. nu inteleg de ce numia LA-ul.
prowler Posted December 11, 2005 Posted December 11, 2005 yep si mie, si la d'addario si la ghs, cel mai des mi se rupe la-u... pe locu 2 la egalitate, mi-u gros si re-u ... celelalte 3 nu mi s-au mai rupt de foarte multa vreme
Geiger Posted December 11, 2005 Author Posted December 11, 2005 Cum folositi voi chitara de vi se rup corzile? Si ce corzi.. La, Mi, Re.. nici daca mi-as pune mintea si forta cu ele nu cred ca as reusi sa le rup.
pixy Posted December 11, 2005 Posted December 11, 2005 Cum folositi voi chitara de vi se rup corzile? Si ce corzi.. La, Mi, Re.. nici daca mi-as pune mintea si forta cu ele nu cred ca as reusi sa le rup. buna intrebare geiger . io am rupt o sg data o coarda de cand cant la gtr electrica si nici macar nu prea era vina mea (umiditate 90% si temperatura cel putin 35 grade celsius.)
Guest seraphx Posted December 11, 2005 Posted December 11, 2005 Cum folositi voi chitara de vi se rup corzile? Si ce corzi.. La, Mi, Re.. nici daca mi-as pune mintea si forta cu ele nu cred ca as reusi sa le rup. eh nu e vba d cat le folosesti ca asa se rupeau toate daca e ca nu cantam numa p la acu (cant si eu zilnic p chitara cat pot d mult ca orice chitarist caruia ii place ce face si vrea mai mult ) , mie dp 2luni mi s-a rupt La (erau d`addario corzile) cred ca e o problema cu coarda aia, si tocma cand nu t astepti s rup
Guest Mircea19 Posted December 13, 2005 Posted December 13, 2005 ce coincidenta eu am js 30 si i-am schimbat dozele stock cu duncan designed 102 si suna mult mai bine.... apropo de corzi ... mi-am cumparat un set de corzi "sit" .. au la parter la muzica... 21 ron cele pt floyd rose si 18 ron pt restu.... si suna mult mai bine decat ghs ca asta foloseam innainte...
ilun Posted December 13, 2005 Posted December 13, 2005 u guys should try Dean Markley...recomand cu caldura Blue Steel-urile de 0.9, chit ca prefer de regula corzile de 0.10, astea chiar sunt mistoace...si costa 50 RON, diferenta fata de D'Addario fiind considerabila...si Ernie Ball-urile merita...
Guest fluffyone Posted December 13, 2005 Posted December 13, 2005 Dean Markley costa mult mai putin de 50 Ron. Si da, si eu le recomand si le folosesc. Mai am de vanzare daca e cineva interesat.
Guest Johnny I Posted December 13, 2005 Posted December 13, 2005 io recomand ernie ball!!! sunt excelente
Susceptor Posted December 13, 2005 Posted December 13, 2005 @malex: momentan incerc diferite corzi; acum ca am auzit cum suna infinity steel o sa incerc flatwound (tot ghs) dupa care o sa incerc dean markley sau ernie ball
dass101 Posted December 14, 2005 Posted December 14, 2005 Vezi ca flat wound nu prea sint bune deloc pt rock & stuff. Suna f infundat, sint folosite practic numai pt jazz.
Axa cu Scame Posted December 15, 2005 Posted December 15, 2005 Am si eu o intrebare: Grosimea ? Care e difernta de sunet si "cum vine la mana" intre 0.09-0.46 0.09-0.52 0.10-0.46 0.10-0.52 Ma intereseaza ceva sa sune bine pe metale si sa fie comode. M-am saturat sa se tot rupa corzile groase la D'addario.
Recommended Posts