Jihad Posted February 18, 2008 Share Posted February 18, 2008 (edited) Pe scurt... am un combo 2x12 la care am doar un difuzor Celestion G12T-75 (8ohmi) si trebuie sa-l mai cuplez cu inca unul si nu stiu de care sa-mi iau. Genul abordat..death metal, chitara baritone emg 81/85 ( B E A D F# B ) Cand cu mid-scoop si caut un difuzor 75W (8ohmi) care sa sune plin pe bas si la care inaltele sa nu zgarie pe creier. L.E. Un moderator sa mute la "Discutii despre echipament". Am gresit "gaura" :) Edited February 18, 2008 by Jihad Link to comment Share on other sites More sharing options...
George Posted February 18, 2008 Share Posted February 18, 2008 g12t75 8 ohmi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jihad Posted February 19, 2008 Author Share Posted February 19, 2008 Eu ma gandeam si la un eminence governor. N-ar merge? Am auzit ca are reda mai mult pe medii. Taie prea mult din agresivitate? Totusi Governor-ul are plaja de frecvente intre 70Hz si 5.5kHz, pe cand G12t75 e 75Hz-5kHz. Are vreo relevanta treaba asta? O chitara baritone scoate multe sunete intre 70Hz si 75Hz? Sau e cantitate neglijabila si nu se sesizeaza. Merita sa pun un dif de-un fel si altul de altfel (atat timp cat amandoua sunt 8Ohmi, 75W)? Sau sa merg pe 2xG12T75? Link to comment Share on other sites More sharing options...
karpi Posted February 19, 2008 Share Posted February 19, 2008 (edited) Eu ma gandeam si la un eminence governor. N-ar merge? Am auzit ca are reda mai mult pe medii. Taie prea mult din agresivitate?Totusi Governor-ul are plaja de frecvente intre 70Hz si 5.5kHz, pe cand G12t75 e 75Hz-5kHz. Are vreo relevanta treaba asta? O chitara baritone scoate multe sunete intre 70Hz si 75Hz? Sau e cantitate neglijabila si nu se sesizeaza. Merita sa pun un dif de-un fel si altul de altfel (atat timp cat amandoua sunt 8Ohmi, 75W)? Sau sa merg pe 2xG12T75? 75 - 70 e acelasi lucru ... SPL-ul sa fie identic!! chiar daca ai difuri de acelasi brand si acelasi tip , trebuie imperechiate dupa SPL . Cel mai sensibil o sa traga tot greul si se poate distruge . de ex .o boxa originala de fabrica ce contine 4 difuri are difurile alese si imperechiate . Difurile cumparate separat sunt de 3 ori mai ieftine decat daca sunt intr-o boxa de firma.Firma garanteaza ca difurile sunt egale si boxa poate sa reziste la putere fara a se distruge. altfel in specificatii se da eroare de 10% la toate datele de catalog .dar cel mai important este SPL-ul . Edited February 19, 2008 by karpi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jihad Posted February 20, 2008 Author Share Posted February 20, 2008 SPL-ul sa fie identic!! Ce-i aia? Scottish Premier League? Seattle Public Library? Sha po lang? Link to comment Share on other sites More sharing options...
karpi Posted February 20, 2008 Share Posted February 20, 2008 (edited) Ce-i aia? Scottish Premier League? Seattle Public Library? Sha po lang? Sound Pressure Level http://en.wikipedia.org/wiki/Sound_pressure http://physics.mtsu.edu/~wmr/log_3.htm Ce presiune sonora poate dezvolta un difuzor cu impedanta ( reziztenta) de 8 Ohmi , la puterea aplicata de 1W la 1m distanta pe axa difului . acesta ar fi SPL-ul difului un fel de unitate de baza ca sa poti compara difurile intre ele .Se spune si sensibilitatea difuzorului .Cu cat este SPL -ul mai mare difuzorul are randament mai mare , deci la aceiasi putere electrica din statie va suna mai tare. Edited February 20, 2008 by karpi Link to comment Share on other sites More sharing options...
FiveseveN Posted February 20, 2008 Share Posted February 20, 2008 (edited) Lol, Sound Pressure Level. Cu alte cuvinte randamentul cu care transforma puterea electrica in presiune (sunet). PS: Ah, mi-a luat-o karpi inainte Cat despre difuzor, poate te intereseaza asa ceva: http://www.evm12lblacklabel.com/ Neah, glumesc. Mick are G12K-100 si zic ca suna bine . Cred ca si un V30 ar completa bine G12-ul dar nu stiu cat de compatibile sunt electronic. Nu sunt toate datele trecute pe situl Celestion. Edited February 20, 2008 by FiveseveN Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jihad Posted February 21, 2008 Author Share Posted February 21, 2008 ... V30 are 100dB sensitivity, G12T75 are 97dB, iar eminence governor 102dB. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts