Guest deadlok Posted February 15, 2008 Share Posted February 15, 2008 (edited) Vreau sa imi iau un EQ, si am gasit un ALTO Monitor, care este un EQ mono, de rack, pe 15 benzi; link catre manualul cu caracteristici tehnice mai jos : http://www.soundtrade.pl/pl/producenci/19,...tml?getfile=124 Mie, citind manualul, mi s-a parut mult mai bun decat o pedala EQ, are mai multe posibilitati parca. Pretul de 380 RON este iarasi destul de atractiv pentru ce ofera. Voi ce parere aveti ? Edited February 15, 2008 by deadlok Link to comment Share on other sites More sharing options...
overdrive Posted February 15, 2008 Share Posted February 15, 2008 Pai ce vrei sa faci cu eq-ul ala? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest deadlok Posted February 15, 2008 Share Posted February 15, 2008 (edited) Pai planul diabolic este asa : chitara --> tube preamp (ART MP) --> EQ (asta de care vorbim) --> EHX Metal Muff with TopBoost (sau MXR ZW overdrive, depinde ce vreau sa cant)--> combo Tone all-tube Edited February 15, 2008 by deadlok Link to comment Share on other sites More sharing options...
AnalogSound Posted February 15, 2008 Share Posted February 15, 2008 Of of of ... no more EQ and shit,nu poti sa canti fara eq ?? dor cu corectorul de ton al amplifului? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Baumwolle Posted February 15, 2008 Share Posted February 15, 2008 Art MP nu e preamp pentru microfon? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blackthorn Posted February 15, 2008 Share Posted February 15, 2008 Art MP nu e preamp pentru microfon? Si ce daca. Crezi ca daca bagi chitara in el pateste ceva rau? Acum lasand gluma la o parte sa stii ca ajuta putin, doar ca eu as sugera sa incerce si cu preampul dupa distors, asta daca vrea sa mai incalzeasca putin soundul, daca il pune inainte nu stiu cat de mult ajuta pentru ca oricum big muff-ul va suna in felul lui. Eq-ul ar trebui luat doar daca nu te multumesc corectiile pe care le ai la dispozitie pe amp si la distors. De multe ori un eq poate mai mult sa strice sunetul (mai ales daca nu e true bypas) decat sa ajute, acum depinde si de restul lantului. Daca ai nevoie de eq mai bine ia unul stereo ca sa poti sa folosesti o parte pentru pre si cealalta post distortion. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Baumwolle Posted February 15, 2008 Share Posted February 15, 2008 N-am zis nimic de eventuale stricaciuni fizice, ci doar de posibile stricaciuni acustice. Pe de alta parte, nu stiu cat de buna e ideea de a inlantui doua preamp-uri, Art-ul si preamp-ul statiei. Si eu sunt de parere ca EQ-ul ar trebui pus intre Muff si statie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Einar Posted February 15, 2008 Share Posted February 15, 2008 Banuiesc ca il foloseste pe post de booster... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest deadlok Posted February 15, 2008 Share Posted February 15, 2008 (edited) Banuiesc ca il foloseste pe post de booster... Da, e folosit pe post de booster. Ideea este ca am toate componentele din lant, suna bine (pentru ce vreau eu), dar se poate mai bine, in sensul ca as vrea sa am un control mai bun asupra sunetului. Si vreau sa incerc un EQ; il pot pune si intre Muff si amp, nu e problema. Intrebarea era daca acest EQ (Alto Monitor) vi se pare ok dpdv al caracteristicilor tehnice. Art MP nu e preamp pentru microfon? Pentru microfon si instrument; il folosesc de multa vreme, suna ok prin el. Nu am avut bani, dar pe viitor voi lua un SD Pickup Booster si un EHX Hum Debugger (sau poate un Rocktron Hush de rack). Pana atunci, preampul asta e booster. Edited February 15, 2008 by deadlok Link to comment Share on other sites More sharing options...
Einar Posted February 15, 2008 Share Posted February 15, 2008 S-ar putea sa iti convina mai mult un eq stereo, folosind un canal pana in booster si un canal dupa muff. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest deadlok Posted February 15, 2008 Share Posted February 15, 2008 (edited) S-ar putea sa iti convina mai mult un eq stereo, folosind un canal pana in booster si un canal dupa muff. Da, ar putea fi si Alto EQU 215 MKII, care este stereo si tot cu 15 benzi / canal. Dar costa cam 60 RON in plus si nu il pot pune inainte de booster, pentru ca impedanta de intrare este prea mica pentru chitara (EQ are doar 20kohm pe intrare). Boosterul trebuie sa fie primul. Edited February 15, 2008 by deadlok Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jihad Posted February 17, 2008 Share Posted February 17, 2008 daca vrei stereo 2x15 benzi: http://www.thomann.de/gb/dod_sr430_qxlr_graphicequalizer.htm sau mono 31 benzi: http://www.thomann.de/gb/dod_sr431_qx.htm mult mai ieftine decat ce aveai ALTO ala gasit de tine Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rastislav Svarog Posted April 10, 2008 Share Posted April 10, 2008 (edited) dar egalizatoarele alea sunt pentru nivelul de linie, nu instrument, poate sa apara un zgomot de fond puternic... Edited April 10, 2008 by Rastislav Svarog Link to comment Share on other sites More sharing options...
FiveseveN Posted April 10, 2008 Share Posted April 10, 2008 Dar are preamp-ul de mic inaintea EQ-ului, deci intra semnal de linie in el. Daca e de calitate nu va baga prea mult zgomot in Big Muff, dar trebuie incercat. Nu degeaba sunt EQ-uri si la sute si la mii de EUR. Din Februarie totusi cred ca s-a rezolvat problema. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts