Sebi Jack Posted October 26, 2005 Posted October 26, 2005 am si io o problema.. am o placa de sunet sound blaster audigy..nu e cine stie ce si nuendo 2(aproape identic cu cubase) si nu reusesc sa inregistrez calumea peste un backing track..apare un delay cam de 0.5 secunde intre ce inregistrez io si ce e pe backing track...mi s-a zis ca am placa de sunet slaba cu latenta mare. da stiu pe unii care au placa asemanatoare si inregistreaza fara probleme cu soundforge parca. e o chestie de soft sau o setare a placii de sunet...sau poate chiar de memorie..ca io am memoria cam incarcata. ( memoria pcului) pls help cine se pricepe si are timp sa ma lamureasca este rugat sa faca asta. PS am incercat sa sincronizez cele doua canale dupa ce am tras si nu am reusit oricat m-am chinuit.
Cosu Posted October 26, 2005 Posted October 26, 2005 din start daca n-ai setat pe asio n-avem ce discuta. daca da e posibil sa fie driverii placii de sunet modesti. incearca cu kx drivers ce au suport bun pt asio sau mai poti incerca cu ultimii driveri de pe siteul creative. http://www.kxproject.com/
michel2233 Posted October 26, 2005 Posted October 26, 2005 Poate te ajuta si acest topic ... http://forums.rgc.ro/index.php?showtopic=988
felix Posted October 26, 2005 Posted October 26, 2005 eu zic ca nu au nici o treaba driverele asio aici... daca ne-ai da mai multe detalii despre ce si cum folosesti, poate te-am putea ajuta mai repede...
michel2233 Posted October 26, 2005 Posted October 26, 2005 Nici eu nu am inteles problema lui prea bine ... banuiesc ca este vorba de o inregistrare audio si nu midi ... oricum ar fi ... chiar daca apare latenta de obicei aceasta este relativ aceeasi pe tot parcursul inregistrarii .. daca nu poti sincroniza dupa aceea inseamna ca este o setare aiurea a softului folosit ... daca tot zici asio zic si eu Cubase ... poate ai uitat snap On/Off activ ... este un patratel albastru care trebuie debifat pe bara de meniu .. mai poti incerca sa inchizi explorer-ul din Ctrl/Alt/Del din tabul Processes ... ca sa mai eliberezi din resurse .. vino cu amanunte.
Sebi Jack Posted October 26, 2005 Author Posted October 26, 2005 mai sincer nu ma pricep prea bine la inregistrari si programe de genu asta..io bag chitara prin efecte si dupa aia direct in line in. nu prea stiu ce e asio. daca inregistrez o fraza muzicala si dupa aia incerc sa cant un solo sau ceva nu se suprapun...in timpul inregistrarii io le aud in acelasi timp..dar dupa aia e un delay intre prima inregistrare si a doua..de exemplu..backingu track de la all along the watchtower...ii dau import in nuendo si dupa aia incerc sa trag solo peste...si in timp ce inregistrez se aude ok..dar cand ascult dupa chitara mea se aude mai tarziu...am i making any sense? nu stiu ce sa mai zic.
cearny Posted October 26, 2005 Posted October 26, 2005 Da, lag-uieste inregistrarea. Poti sa-l muti manual pana una alta
Susceptor Posted October 27, 2005 Posted October 27, 2005 (edited) PS am incercat sa sincronizez cele doua canale dupa ce am tras si nu am reusit oricat m-am chinuit. @cearny...e mai mult decat lag..din moment ce nu se poate sincroniza Edited October 27, 2005 by dyster skog
Sebi Jack Posted October 27, 2005 Author Posted October 27, 2005 ca sa incheiem topicu poate imi explica ce e asio si lag...si ultima intrebare: Ce soft imi recomandati ca sa pot sa inregistrez si io ceva?adica pe mai multe canale sau cu backing track...nu sunt pretentios
cearny Posted October 27, 2005 Posted October 27, 2005 Din cate am inteles, s-ar putea sa fie din cauza ca tu faci playback intr-un sample rate (44.1khz de ex) si inregistrarea intr-un alt sample rate (22.1khz de ex). Ca soft iti pot recomanda Audacity. Sau gratuitul si foarte bunul Kristal Audio Engine. Cat despre ASIO si etc, cauta un pic pe forum ca vei gasi destule. Sau Google.
Recommended Posts