vicsnd Posted yesterday at 07:17 Posted yesterday at 07:17 https://www.gpblog.com/en/news/which-engine-has-the-most-horsepower-close-difference-between-honda-and-mercedes.html 1
Mr V. Posted yesterday at 11:38 Posted yesterday at 11:38 Să adaug și eu sunetul unui V12 Honda din perioada „romantică” a Formulei 1: 2
vicsnd Posted yesterday at 17:25 Author Posted yesterday at 17:25 ...si un Sound de Mercedes din 2022 vs modern : 1
Mr V. Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago Cine reușește să facă racing pe circuitul ăsta e pilot… Și o raritate din Muzeul Porsche de la Zuffenhausen: Porsche de Formula 1.
ramurel Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago La 03.12.2025 la 9:17, vicsnd a spus: https://www.gpblog.com/en/news/which-engine-has-the-most-horsepower-close-difference-between-honda-and-mercedes.html Lăsând la o parte faptul că articolul mai are câteva zile și împlinește 4 ani de la data publicării, el nu prea are relevanță în competiția in sine, acolo unde performanța e o combinație între HP, calitatea aero a monopostului și capacitățile pilotului ( de la data publicării articolului până azi, Max Verstappen a adus mai multe puncte pentru Red Bull Racing decât toți coechipierii lui la un loc , just sayin' ) In caz că mi-a scăpat intenția inițială a topicului, îmi cer scuze anticipat. Și, ca preferință personală, că tot veni vorba colateral, motoarele V10 sunt tata lor ca sound și nu e doar o preferință audio, ci e și un mic truc acolo și anume, sunt cele care, comparativ cu V8 și V12, permit cele mai multe RPM și asta le face să sune bestial ( ca o mica aroganță, îmi permit să adaug și " orice fan adevărat F1 știe asta"! ) 1
Mr V. Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago Nu suntem toți atât de actuali ca domnia voastră, încât să spunem numai bancuri mai vechi de 25 de cotolani. Și da, v-a scăpat și sensul topicului, care e cu totul altul decât „competiția în sine”, dar nu-i nimic. De la un coleg de nădejde, se acceptă. 1
vicsnd Posted 6 hours ago Author Posted 6 hours ago Evolutia Honda engine > articol de 4 ani > in ultimii 4 ani Honda / Verstappen au fost Cempioni Mondiali F1. Legile motoarelor auto arata ca Turatia ofera Putere - sunetul motorului NU ajuta performantele sale. Apreciez MUNCA si Disciplina Japonezilor de la Honda, au aratat colosului Merceds ca sint un concurent redutabil. 1
ramurel Posted 56 minutes ago Posted 56 minutes ago (edited) Acum 5 ore, vicsnd a spus: Evolutia Honda engine > articol de 4 ani > in ultimii 4 ani Honda / Verstappen au fost Cempioni Mondiali F1. Legile motoarelor auto arata ca Turatia ofera Putere - sunetul motorului NU ajuta performantele sale. Apreciez MUNCA si Disciplina Japonezilor de la Honda, au aratat colosului Merceds ca sint un concurent redutabil. Ok, dar și în articol scrie "The era of Honda and McLaren was a particularly big failure, but with Red Bull Racing, Honda rose to the occasion." Honda și Mclaren au lucrat in perioada 2015-2017 ( la asta se referă articolul ). Colaborarea cu Red Bull Racing a început după 2018 și pe hârtie s-a încheiat la finalul sezonului 2021. După data la care s-a scris articolul, motoarele au fost produse de Red Bull Powertrain, cu Honda consultant și furnizor de părți, de asta am precizat ceea ce am scris in postare ( fără a minimaliza cu intenție contribuția celor de la Honda in procesul ăsta) Cât despre sunetul motorului, voi l-ați adus în discuție, eu doar mi-am spus preferința... Concluzia mea ar fi că degeaba faci motoare de putere, dacă nu sunt puse în valoare de monopost. Ferrari au tot avut motoare de putere în ultimii 10 ani ( posibil printre cele mai puternice) și sunt pe nicăieri. Cum zice reclama aia, "power is nothing without control" Asta ziceam... Edited 50 minutes ago by ramurel
Recommended Posts