charvelfan Posted September 13 Share Posted September 13 Atunci când, cu volumul deschis, ating corzile, bagă brum. Dacă ating mufa mamă de jack, brumul dispare. De ce oare se întâmplă asta? Mulțumesc pentru orice opinie. Am atașat și o scurtă filmare. VID_20240913_160340.mp4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
picnic Posted September 13 Share Posted September 13 Se pare ca bridge-ul nu este conectat la masa. De verificat conexiunea firului la gheara unde se fixeaza arcurile sau in interior, la potentiometrul de volum. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
apocapsile Posted September 13 Share Posted September 13 (edited) Așa am pățit pățit și eu la strat, în cazul meu era OK la gheara care ține arcurile dar se slăbise conexiunea de la bridge la masă unde fusese lipit firul pe spatele potențiometrului de volum și abia atârna într-o sârmuliță. L-am relipit și s-a dus problema. PS - Frumos strat 😉 Edited September 13 by apocapsile Link to comment Share on other sites More sharing options...
charvelfan Posted September 14 Author Share Posted September 14 Mulțumesc, am rezolvat. 14 hours ago, apocapsile said: Așa am pățit pățit și eu la strat, în cazul meu era OK la gheara care ține arcurile dar se slăbise conexiunea de la bridge la masă unde fusese lipit firul pe spatele potențiometrului de volum și abia atârna într-o sârmuliță. L-am relipit și s-a dus problema. PS - Frumos strat 😉 Mulțumesc pentru răspuns. E un 1979 25th anniversary, modificat. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
apocapsile Posted September 14 Share Posted September 14 @charvelfanUnde era desprins? PS - I-a dat jos cineva finishul de pe corp? Gâtul e ăla original al ei? Parcă erau doar cu tastiere din arțar? Link to comment Share on other sites More sharing options...
charvelfan Posted September 14 Author Share Posted September 14 4 hours ago, apocapsile said: @charvelfanUnde era desprins? PS - I-a dat jos cineva finishul de pe corp? Gâtul e ăla original al ei? Parcă erau doar cu tastiere din arțar? Da, a fost "decojit". Am citit pe net că mai multe din seria asta (aniversară de 25 de ani) au avut probleme cu finisajul. Alte modificări: a fost înlocuit fingerboardul original (de arțar, cu 21 de taste) cu unul din rosewood cu 22 de taste (ceea ce m-a bucurat mult); au fost înlocuite dozele cu Dimarzio HS2 (neck + middle) și Chopper (bridge); au fost înlocuite saddles-urile și suportul mufei jack cu unul negru. Eu am cumpărat-o de pe reverb de la cineva din Germania care mi-a spus că o avea din 1989 și că toate aceste modificări au fost făcute de proprietarul anterior. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
charvelfan Posted September 14 Author Share Posted September 14 4 hours ago, apocapsile said: @charvelfanUnde era desprins? PS - I-a dat jos cineva finishul de pe corp? Gâtul e ăla original al ei? Parcă erau doar cu tastiere din arțar? Era dezlipit firul de masă de pe jack. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr_Doc Posted September 14 Share Posted September 14 Următoarele piese sunt unite nomal în aceeiași masă: dozele, potențiometrele, selectorul, bridge-ul și mufa jack. La dvs. există o discontinuitate a acestei mase (ground). Verificați vizulal, dar mai bine cu un multimetru pus pe continuu. Baftă și Spor 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts