www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Gibson vs PRS / Marshall vs Mesa


Recommended Posts

  • 2 weeks later...

Părerea mea fiind subiectivă, aș înclina spre PRS cu Mesa. În mod cert Mesa are un sunet agresiv și saturat, un atac puternic, low-end profund, sunet compresat, tonuri medii scoase în evidență însă nu în mod pronunțat, totodată tonul este cristalin și clar pe clean fiind mai rece și mai curat, fără a avea acel warmth specific amplificatoarelor cu tonuri mai vintage. Să nu uităm totuși de caracterul brut, direct, prezență și definiție. 
Chitarele PRS au un ton versatil, sunt foarte confortabile având un timbru mediu rotund și dinamic. Dozele PRS (85/15, 57/08 și PRS Dragon) livrează un ton echilibrat și versatil având claritate bună. 
Nu pot pune într-o poziție proastă Gibson ori Marshall deoarece au fost și rămân legendare. M-am exprimat exclusiv subiectiv și în funcție de experiență și preferințe. 
Am cântat live atât pe Mesa Dual Rectifier cât și pe Marshall JVM410. Ambele au povestea lor, tonul specific designului de sunet dat de producător și momentul în istorie. Astăzi când genurile au devenit atât de experimentale și combinate, tonul rămâne doar o simplă preferință a artistului. 

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.