www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Pian Vechi..


Guest En1gma
 Share

Recommended Posts

Guest En1gma

Mi-a intrat in posesie un pian, mare si greu ca naiba :)

Am tot cautat pe internet ceva legat de varsta ei sau cam ce valoare are.Stiu numai ca e vechi.

Atasez cateva poze sa vedeti despre ce e vorba, eventual daca cineva recunoaste pianul, si poate sa-mi dea ceva informatii, ii raman dator :)

post-2636-1182504674_thumb.jpg post-2636-1182504754_thumb.jpg

 

post-2636-1182504700_thumb.jpgpost-2636-1182504720_thumb.jpg

 

post-2636-1182504776_thumb.jpgpost-2636-1182504794_thumb.jpg

post-2636-1182504816_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

vai in ce stare deplorabila e :) ai de munca la el

 

nu recunosc marca..pt simplu fapt ca sigla care ar trebui sa se afle deasupra clapelor (la mijloc) lipseste cu desavirsire

 

LE: pardon am deschis toate pozele ulterior si scrie PH WOLFF in WIEN

 

 

let us google :)

 

LE2: cu parere de rau..n-am gasit nimic

Edited by marduk
Link to comment
Share on other sites

Daca intentionezi sa-l vinzi sa stii ca este ffffff greu. M-am chinuit si eu ceva cu o pianina, in stare f buna..

Valoarea unui pian de genul asta, daca e in stare buna, e de aprox 1500-2000 E. Dar la cum se prezinta al tau, sincer ma indoiesc ca vei gasi un cumparator.

PS Trist, nu, cum un pian valoreaza mai putin decit un Gibson....

Link to comment
Share on other sites

Bafta cu el, noi avem pe acasa un Bosendorfer Grand din 1860 parca, in stare mult mai buna si tot nimic :) L-am "certificat" la mosu, vezi ca poate emite certificate pe asa ceva, poti duce si numai pozele, dar sa fie facute bine.

Umbla zvonul ca pianele cu cordar incrucisat se vand mai bine :) Pt ca alea cu cordar in linie tb acordate mai des, adica tb sa vine la pian un nene care cere bani pt asta :)

Edited by gicacontra
Link to comment
Share on other sites

Costa foarte mult sa-l restaurezi. Roaga-te sa nu fie afectat lemnul de umezeala, sa ai toate componentele. E de munca la el. Daca ti-l cumpara cineva ti-l va lua foarte ieftin. Fii fericit daca primesti 10 milioane.

 

Sfatul meu: schimba-l pe un Kurzweil! :)

Link to comment
Share on other sites

Guest En1gma

Pai .. daca stau sa ma gandesc, cred ca bag bani in el sa-l restaurez.lemnul nu e afectat de umezeala, numai ca e pe alocuri lovit( de la transport). Cred ca ptr. 10 milioane,mai bine il tin, sincer :) Sa se termine cu bacul si ma apuc de cautat pe cineva sa mi-l reconditioneze.O sa ma coste ceva banuti, dar avand in vedere ca am dat o sticla de palinca pe tot pianul... :):):D

marduk: si eu am cautat pe net si nimic..

Link to comment
Share on other sites

Guest En1gma

Capacul in poza a doua, picioarele in poza 3 :)

Oricum, nu cred ca o sa ma apuc eu sa-l fac, mai degraba caut un specialist.Clapele sunt problema principala intr-adevar.Nu se poate canta din cauza ca raman blocate-lipite dupa ce apesi pe ele.

oricum, e bun pianul de un videoclip ptr. black metal :) :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 1 month later...
Guest paicholae

Ma bag si eu ca musca in treaba altuia... Cand intri in posesia unui pian trebuie sa ai grija de multe lucruri, adica daca nu esti prea pasionat de treaba asta ti-ai cam luat o belea pe cap, mai bine incercai sa-ti iei o soacra, scapai mai usor... In primul rand nu trebuie sa-l tii sub nici o forma in garaj din cauza umiditatii si prafului, probabil din acest motiv ti se 'lipesc' clapele. Trebuie imediat sa-l asezi pe picioare intr-o camera care-i va fi destinata fiindca daca-l tii prea mult timp inclinat ti se va deplasa mecanica fiind si asa destul de subreda. Trebuie desfacut bucata cu bucata, curatat cu alcool si eventual unse articulatiile si parghiile, cu putin sapun... Ma rog, probabil ca cei de la restaurare se vor ocupa de treburile astea insa dupa ce vor termina de refacut panul vei avea o bijuterie pe care va trebui sa o cureti cu aspiratorul macar o data la 3 luni si evident sa-l canti fiindca lemnul isi perde din calitati daca nu vibreaza...Ma bag si eu ca musca in treaba altuia... Cand intri in posesia unui pian trebuie sa ai grija de multe lucruri, adica daca nu esti prea pasionat de treaba asta ti-ai cam luat o belea pe cap, mai bine incercai sa-ti iei o soacra, scapai mai usor... In primul rand nu trebuie sa-l tii sub nici o forma in garaj din cauza umiditatii si prafului, probabil din acest motiv ti se 'lipesc' clapele. Trebuie imediat sa-l asezi pe picioare intr-o camera care-i va fi destinata fiindca daca-l tii prea mult timp inclinat ti se va deplasa mecanica fiind si asa destul de subreda. Trebuie desfacut bucata cu bucata, curatat cu alcool si eventual unse articulatiile si parghiile, cu putin sapun... Ma rog, probabil ca cei de la restaurare se vor ocupa de treburile astea insa dupa ce vor termina de refacut panul vei avea o bijuterie pe care va trebui sa o cureti cu aspiratorul macar o data la 3 luni si evident sa-l canti fiindca lemnul isi perde din calitati daca nu vibreaza...Iti urez spor la treaba!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.