www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Ajutor, chitara suna de parca am dat volumul la 1/10


Andrei Banish
 Share

Recommended Posts

 Salut! Am un epiphone les paul standard din 2010 si dupa ce i am schimbat corzile si am strans putin potentiometrele, atata tot, chitara suna doar clean si pe cel mai distorsionat preset, de parca ar avea volumul la 1/10. Pe ambele doze suna la fel iar pot-urile de ton nu functioneaza in sensul in care nu fac nimic daca le ajustez. Imi stiu chitara si cum suna inainte si sunt 99% sigur ca e de la chitara si ca nu era asa inainte. Am testat 3 amp uri si la fel face si am testat-o si pe doua cabluri diferite. Am luat si multi-metrul si am testat diferite chestii, cablurile, rezistenta, pare in regula dar desi nu ma pricep din ce am observat valorile la doze au aparut mai mici decat pe internet si ma gandesc ca asta indica o lipsa de putere in doze, din nou, nu ma pricep. Ma gandesc sa o duc la un lutier priceput dar poate este totusi cineva aici care ma poate ajuta.

Link to comment
Share on other sites

Daca nu pare nimic desprins eu zic sa nu reinventezi deocamdata roata. Te-ai uitat sa nu ai vreo punte intre masa si iesire? Ai functie de continuitate pe multimetru, poti testa cu aia. N-ar trebui sa ai pe un wiring OK.

Ipoteze:

- Rezistentele unde le-ai testat, presupun ca pe contactele de jack? Ce valori ti-au dat? Daca zici ca nu pare sa fie nicio diferenta cand comuti intre doze, m-as uita la comutator. Poate ti-a scapat vreun capat de coarda cand le-ai taiat si face o punte aiurea pe acolo.

- Daca nu, poate ai belit ceva la potentiometre daca le-ai strans tare si sunt din alea mai ieftine. Ai strans bine si switch-ul de doze? :D Ma rog, nu-i mare lucru, iei 4 pot-uri cu filet lung sa intre acolo si refaci, daca te pricepi la cositorit.

 

Edited by apocapsile
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Vai, acum am citit, multumesc enorm pentru raspunsuri. S-a uitat tata si a relipit multe dintre fire si a reusit, doza de la bridge merge impecabil insa problema persista pe doza de la neck. A fost okay momentan, mi am facut treaba cu ea, avand in vedere ca nu foloseam foarte mult doza de la neck (o foloseam pentru un sound mai bass rich pe clean). Oricum, o sa urmez sfaturile si vad ce se intampla.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.