99benjamin Posted November 29, 2019 Share Posted November 29, 2019 Va salut! Am mare nevoie de parerile si expertiza cunoscatorilor. Din motive financiare si profesionale, am ales sa merg pe varianta de Line6 FBV3 footswitch controller, placa de sunet Steinberg ur 22 mk2, un vox ac120 si un MacBook. (controllerul si placa de sunet inca se pot returna daca e cazul). Referitor la soft si chiar si la partea de preamplificare, care ar fi cea mai ok solutie, cea mai apropiata de 'the real deal' ca si ton? Initial am cumparat ceva patch de la Sunday Guitar (pt Main Stage 3) si ma gandeam si la Amplitube 4, dar am nevoie sa merg pe cea mai buna varianta... Va foarte multumesc! Link to comment Share on other sites More sharing options...
vektor Posted November 29, 2019 Share Posted November 29, 2019 Defineste "cea mai buna" Scop / use cases ? Buget ? Cele mai "bune" solutii sunt axe-fx 3 si kemper profiler Link to comment Share on other sites More sharing options...
SKU Posted November 29, 2019 Share Posted November 29, 2019 (edited) Helix Native probabil. Ai si trial 15 zile sa vezi cum iti place. Edited November 29, 2019 by SKU Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mosh Craciun Posted November 29, 2019 Share Posted November 29, 2019 (edited) Poti merge pe varianta placa de sunet, macbook pro, un midi foot controler iar pt softuri recomand Th-u Slate Digital, Overloud TH3, Stl Tonality Andy James sau Archetype Plini. Pt efecte suplimentare (modulatii, delay, reverb) gasesti in Logic Pro X . Ca si monitorizare poti alege un power amp stereo pe tranzistori si 2 incinte cu 1 sau 2 difuzoare de banda larga sau 2 monitoare de scena active. Pt controler iti recomand Ground Control Pro. Poti pune 2 pedale de expresie., ai pana la 8 instant access-uri si il gasesti second destul de ieftin. Acum ceva ani am mers pe varianta Guitar Rig. N-am avut nici o problema Edited November 29, 2019 by Mosh Craciun Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dan Damian Posted November 29, 2019 Share Posted November 29, 2019 Din motive financiare ... MacBook ? :) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
99benjamin Posted November 29, 2019 Author Share Posted November 29, 2019 4 hours ago, vektor said: Defineste "cea mai buna" Scop / use cases ? Buget ? Cele mai "bune" solutii sunt axe-fx 3 si kemper profiler Caut cea mai buna varianta ca si low budget, ca sa spun asa. MacBook si VOX AC120 am, am cumparat si FBV3 si o interfata audio insa pe acestea inca le pot returna daca gasesc ceva mai ok. Deci bugetul pentru efecte ar fi de vreo 2000-2500 lei. Cant intr-o sala cu vreo 100-120 persoane. Nu am nevoie de efecte fancy, ci de un ton cat mai aproape de cel cu pedale traditionale (cu care ajung la buget destul de mare, nu gasesc second ce imi place) si de tonul pe lampi - in principiu ma duc pe stiluri din zona alternative/worship deci merg mult pe tonuri maxim distorsionate. Ma gandeam si la un procesor de efecte, dar nu m-a impresionat nimic in acest buget... 39 minutes ago, Dan Damian said: Din motive financiare ... MacBook ? Cine a zis ca nu il am deja de cativa ani cumparat? 1 hour ago, Mosh Craciun said: Poti merge pe varianta placa de sunet, macbook pro, un midi foot controler iar pt softuri recomand Th-u Slate Digital, Overloud TH3, Stl Tonality Andy James sau Archetype Plini. Pt efecte suplimentare (modulatii, delay, reverb) gasesti in Logic Pro X . Ca si monitorizare poti alege un power amp stereo pe tranzistori si 2 incinte cu 1 sau 2 difuzoare de banda larga sau 2 monitoare de scena active. Pt controler iti recomand Ground Control Pro. Poti pune 2 pedale de expresie., ai pana la 8 instant access-uri si il gasesti second destul de ieftin. Acum ceva ani am mers pe varianta Guitar Rig. N-am avut nici o problema Multumesc tare mult pentru sugestii, sunt foarte folositoare Vroiam sa te intreb totusi despre Amplitube 4 ce parere ai? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vektor Posted November 29, 2019 Share Posted November 29, 2019 Atunci, cum a zis @SKU, uita-te la seria XH de la line6 Edit: specifically, HX Effects, daca ai deja amp bun si nu iti trebuie ampsims si alte chestii Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mosh Craciun Posted November 29, 2019 Share Posted November 29, 2019 19 minutes ago, 99benjamin said: Caut cea mai buna varianta ca si low budget, ca sa spun asa. MacBook si VOX AC120 am, am cumparat si FBV3 si o interfata audio insa pe acestea inca le pot returna daca gasesc ceva mai ok. Deci bugetul pentru efecte ar fi de vreo 2000-2500 lei. Cant intr-o sala cu vreo 100-120 persoane. Nu am nevoie de efecte fancy, ci de un ton cat mai aproape de cel cu pedale traditionale (cu care ajung la buget destul de mare, nu gasesc second ce imi place) si de tonul pe lampi - in principiu ma duc pe stiluri din zona alternative/worship deci merg mult pe tonuri maxim distorsionate. Ma gandeam si la un procesor de efecte, dar nu m-a impresionat nimic in acest buget... Cine a zis ca nu il am deja de cativa ani cumparat? Multumesc tare mult pentru sugestii, sunt foarte folositoare Vroiam sa te intreb totusi despre Amplitube 4 ce parere ai? Am cam testat tot ce se poate si amplitube nu-mi place. Ca si simulari de ampuri/pedale th-u si th3 suna cel mai bine. Daca tot vrei sa mergi pe varianta asta iti recomand un preamp pe lampa. Pt mai multe detalii scrie mi in privat Link to comment Share on other sites More sharing options...
99benjamin Posted March 8, 2020 Author Share Posted March 8, 2020 Deci tin sa va spun ca am încercat aproape tot ce mi-ați propus mai sus, și va mulțumesc. Am rămas la Archetype Plini; după gustul și părerea mea suna cel mai mișto comparativ cu celelalte. Chiar îl recomand! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts