razvanfaramustata Posted February 8, 2019 Posted February 8, 2019 Salut! Caut de ceva vreme o schema de amplificator cu EL84 push-pull. Vreau sa il folosesc acasa, deci am nevoie de ceva de putere mica, in jur de 20W. In mare parte il voi folosi pentru metal, asa ca imi trebuie un ton destul de agresiv, dar si un canal pentru clean. Mi-ar placea sa aiba corector de ton pentru inalte, medii si joase si daca se poate un reverb cu arc pe care il voi cumpara. Pentru a obtine acel ton agresiv de care vorbeam, sunt dispus sa folosesc si o pedala de overdrive in fata amplificatorului. Multumesc mult pentru ajutor si sper ca nu am spus ceva aiurea, sunt nou pe forum...
vldmlt Posted February 8, 2019 Posted February 8, 2019 (edited) Vezi schema de la Soldano Atomic 16. Probabil preampul nu va fi de-ajuns pentru ce ai nevoie , dar poti sa il inlocuiesti cu cel de la SLO. Edited February 8, 2019 by vldmlt
razvanfaramustata Posted February 8, 2019 Author Posted February 8, 2019 Mersi mult! Am sa iau in considerare si schema asta. Imi place mult. Din cate am vazut are cam tot ce vreau, mai putin reverb dar cred ca ma descurc cu asta. Oricum... mai astept.
vldmlt Posted February 8, 2019 Posted February 8, 2019 Daca nu vrei neaparat reverb pe arc, poti pune si un modul digital Belton, sa mai simplifici lucrurile.
hades Posted February 8, 2019 Posted February 8, 2019 Salutare! 20W pe lampa nu e o putere mica, daca tu cauti pt repetat acasa sa stii ca este muuult prea puternic. 1
comanel Posted February 8, 2019 Posted February 8, 2019 Ye, Eu am unul de 5W pe EL84 si nu pot trece de 4/10 ca volum 2
razvanfaramustata Posted February 8, 2019 Author Posted February 8, 2019 Asa este, 20W e cam mult. Probabil trebuia sa zic maxim 20W. Nu caut ceva de putere mare, pentru asta pot folosi oricand Katana 50, caut doar sunetul unui ampilificator cu lampi. Am mai gasit aceasta schema navigand pe tot felul de forumuri: 1
vldmlt Posted February 8, 2019 Posted February 8, 2019 Nu te-am intrebat pentru ce ai nevoie (repetat in casa ,concerte, sala, etc). Dar pentru repetat acasa,asa cum zic si colegii, un SE cu EL84 in final ( care de fapt nici nu ajunge la 5W) e mai mult decat suficient. Ca si posesor de ambele ampuri ( SE EL84 ~5W si PP EL84 de aprox 20W ) pot sa iti spun ca la cel de 20W e greu sa il dai mai sus de 2/10 cu un dif de 12' intr-un apartament. Daca vrei doar sunetul unui amplificator pe lampi, eu zic sa mergi pe un SE cu EL84. 1
hades Posted May 15, 2019 Posted May 15, 2019 Am terminat de curand unul de 3W. Nu il dai la jumatate in apartament Daca il dai, risti sa aduni vre-o cateva babe pe la tine la usa. 2
karpi Posted May 16, 2019 Posted May 16, 2019 10W se aude ca si o volum dublu fata de 1W , 20W un pic mai mult de dublu fata de 1W Cat de tare se aude la volumul maxim depinde de SPL ( sensibilitatea /randamentul difuzorului ). Datele "citite" de pe indicatorul .scara potmetrului nu sunt relevante deoarece marimea semnalului nu este unul "standardizat ".Adica daca doza da semnal mare ( sau folosesti un preamp -buffer ) poate ajunge ampliful la puterea maxima si in pozitia " 1"din "10" . Daca dai blana sa distorsioneze ( si ai bloc de alimentare bun ) poti ajunge cu un amplif la putere aproape dubla . asa ca un amplif de 2W in blana poate ajunge pe la 3-3,5W siu daca ai un difuzor bun te scoate din casa . In locatii /camera mica ca si dimensiuni degeaba cresti puterea deoarece va creste mult "haul " dincauza multiplelor reverberatii plus undele sonore reflectate si neatenuate ajung in antifaza cu semnalul dircet si se reduce drastic volumul in schimb creste enorm neclaritatea ,ai mai mult "vacarmul " decat presiune sonora .Mai ales joasele se degenereaza apoi unele frecvente vuiesc altele nu se aud ..iese un vacarm . Difuzoare : cele mai ieftine cu SPL 90dB iar celre scumpe si mai bune pana la 110dB la puterea de 1W/ascultate de la 1metru . 90dB<->110dB este o diferenta enorma ..este aproximativ de patru ori mai tare perceptia de volum /tarie acustica . Am vazut prospect de difuri cu SPL 127dB .Inca nu am avut ocazia sa incerc asa ceva .. Deci in cea mai mare parte ,de difuzor depinde cat de tare suna . Ampliful se proiecteaza dupa difuzor ! Primul lucru ar fi sa faci rost de un dif bun cu SPL cat mai mare .
Recommended Posts