iteodordimi Posted March 15, 2017 Posted March 15, 2017 Imi poate explica si mie cine va ce e un floyd rose ( adica stiu ce e , dar cum afecteaza el cantatul) ? Vreau sa imi cumpar o chitara electrica Cort x6 si are tremolo . Mi s-a recomandat sa imi cumpar o chitara fara floyd , de ce ??? Adica cum ar afecta floyd-ul sunetul ??? Si ce inseamna ca chitara sa fie setata la lutier ??? Scuze ca pun multe intrebari , dar nu as vrea sa arunc banii aiurea . Sent from my Xylo X using Tapatalk
iteodordimi Posted March 15, 2017 Author Posted March 15, 2017 Mersi !! Si inca ceva floydul se seteaza intr-o anumita gama ?? Sent from my Xylo X using Tapatalk
Mr_Doc Posted March 15, 2017 Posted March 15, 2017 In plus, sa vezi ce chin este daca iti vine ideea sa treci de la corzi mai groase la unele mai subtiri sau invers......
Airhead Posted March 16, 2017 Posted March 16, 2017 cu alte cuvinte, pentru un incepator o chitara cu bridge fix este mai usor de setat si experimentat acordaje diferite si corzi de dimensiuni diferite. o chitara cu floyd este mai complicat de setat (nu imposibil), insa poti face tot felul de alte nebunii cu ea, ceea ce cu una fixa nu poti.
karpi Posted March 16, 2017 Posted March 16, 2017 (edited) Poti lua linistiit chitara cu vibrator ( floyd sau de care o fi ) nu este o problema sa blochezi vibratorul cu o bucata de lemn sau plastic astfel nu mai lucreaza si este exact ca si un "bridge fix " atat in ce priveste acordajul mai usor si sustain-ul . Cu vibratorul in functiune daca o coarda se lasa ( coboara tonul din orice cauza ...la acordare sau in timpul cantatului ) celelalte corzi vor urca in inaltime de tpn ...deci este ceva mai anevoios sa acordezi , dar fixat vibratrul cu o bucata de plastic saiu lemn nu mai exista problema . Sustain ..(.cat de lung suna o coarda ) ..cu vibratorul in functiune (neblocat ) tensiunea corzilor este contrabalansata de arcurile ce sunt in partea din spate a chitarei deci nu ai un bridge ( calus ) rigid ,...astfel sustain-ul va fi mai scurt la unele note . Bocarea - se face cu o mica bucata de lemn/plastic ..etc ce se monteaza intre blocul de sustain si peretele locasului vibrastorului ..este accesibil pe spatele chitarei sub "cover'-ul ce acopera locasul ... Practic vibratorul a fost inventat ptr corzi groase /tensionate ce nu poti sa le vibrezi cu/din degete asa ca trebuie sa functioneze si cu corzi groase . Ai 4 arcuri ptr corzi groase ,..ptr corzi subtiri se scoate din arcuri se lasa 3 sau chiar doar doua in cazul corzilor foarte subtiri . In functie de grosimea corzilor sau la o "dezacordare ' a chitarei in alte acordaje ..( open A , G ,E ..etc ) se mai poate interveni ptr tensiunea corecta de echilibru (arcuri /corzi ) prin tensionarea arcurilor prin surubrile de care sunt "ancorate " arcurile in corpul chitarei .. Daca nu ai vazut inca cum arata sunt imagini si chiar video-uri pe internet ...GOOGLE, Youtube ..etc introduci "floyd rose " sau "guitar tremolo settings " si dai de sute de articole explicatii etc .. Edited March 16, 2017 by karpi
Recommended Posts