Stefan Posted January 21, 2005 Posted January 21, 2005 As avea o rugaminte la voi ce-i mai priceputi in ale chitarei. Stoarceti-va si voi creierele si spuneti-mi si mie o melodie GREA care as prefera sa fie aproape in totalitate cu picking si eventual sa nu fie clasica. Ati inteles voi ce vreau eu. De fapt vreau sa o invat asa pe bucatele pana imi iese toata. A si am uitat. Sa fie de acustica (adik sa nu trebeasca sa cant pe la fretul 16,17 etc , ca e mai greu mai ales ca nu are cutaway chitara mea ) Mersi anticipat.
cearny Posted January 21, 2005 Posted January 21, 2005 Nu e chiar grea, dar merita sa incerci Before the Dawn de la Judas Priest... si ar merge si Tears in the Rain de la Joe Satriani. Edit: Si Hey Joe si Little Wing
Stefan Posted January 21, 2005 Author Posted January 21, 2005 Mersi Cearny. Before the dawn o stiu dar nu mi se pare chiar foarte grea. Restul o sa le vad acum. Alte propuneri sunt binevenite.
Guest n00binstein Posted January 22, 2005 Posted January 22, 2005 Ai incercat Babe I'm Gonna Leave You, de Led Zeppelin? Cred ca e toata facuta pe picking si mai ales, are un feeling de chitara clasica. Coborarile si urcarile in si din bas sunt dementiale.
Stefan Posted January 22, 2005 Author Posted January 22, 2005 ma m-am uitat si la led zeppelin dar tears in the rain e mult mai greu. ia sa incerci sa te uiti la tab si sa incerci sa canti. voi puteti sa faceti exact prima bucatica? aia cu 3 pe mi, 5 pe si si 7 pe sol? e al naibii de greu. Cearny thx. Now i have what to do
Cosu Posted January 22, 2005 Posted January 22, 2005 iti spun eu un cantec misto dar nu stiu daca te pasioneaza genul asta de muzica opeth : the drapery falls http://metaltabs.com/tab/6283/ eu pe asta as cam vrea sa il invat dar e cam dificil pt mine
Stefan Posted January 23, 2005 Author Posted January 23, 2005 Man pare destul de dificil, dar o sa iau melodia si o sa-l ascult. Intre timp poate il si invat. Btw Tears in the Rain de la Satriani este absolut superb si a inceput sa iasa din ce in ce mai bine. Cearny daca mai stii cantecele d-astea grele nu te sfii sa le postezi. Mersi Edit: acu vazui ca la cantecul pe care mi l-a zis cosu in riffu 2 trebe distors, ceea ce e mai greu pt mine ca n-am electrica Cosu, toate partile sunt pe distors, in afara de riff 1? p.s nu am luat ink melodia d-aia te intreb pe tine
Cosu Posted January 23, 2005 Posted January 23, 2005 Cantecul este partial acustic Eric Clapton - Layla ... Blind Guardian -Lord of the rings ... Orice de la nirvana unplugged(desi cearny o sa se scarbeasca dar sa tii ritmul nu e asa usor )
Stefan Posted January 23, 2005 Author Posted January 23, 2005 De layla stiu si eu dar nu am stat sa il invat . In schimb Lord Of The Rings pare provocator. Nirvana nu prea imi place asa tare sincer. e misto dar se putea si mai bine
hihi Posted January 23, 2005 Posted January 23, 2005 Led Zeppelin - Stairway To Heaven. Nu e grea. Ma rog, ai putea sa inveti toata melodia, mai putin solou de chitara electrica. aaa si ai mai putea incerca sa canti Metallica - Pulling Teeth (care e cantata pe bass, da suna marfa si pe chitara), dar parca ajunge pana pe 15.
Guest Razvan Posted January 23, 2005 Posted January 23, 2005 Ai putea sa incerci si Jeux Interdits. La prima vedere pare destul de simpla dar ai sa descoperi ca o sa dureze destul de mult timp pana cand o s-o stapanesti f bine
hihi Posted January 29, 2005 Posted January 29, 2005 Led Zeppelin - Communication Brakedown. E destul de marfa mel, si are un super solo, pe care daca il faci, esti nenea page
Stefan Posted January 30, 2005 Author Posted January 30, 2005 Man daca imi dai si tabul (melodia nu o am inca, stiu mare "rockalau" (exprimarea lui cearny ) ce sunt, dar nu prea am muzica multa in tomp. so daca ai tabu dami-l si mie
Guest Razvan Posted January 30, 2005 Posted January 30, 2005 A da! Mama Said de la Metallica s-ar putea sa-ti ocupe destul de mult timp daca o sa vrei sa-l inveti plus ca suna absolut demetial
Cosu Posted January 30, 2005 Posted January 30, 2005 subscriu la mama said . foaaaarte misto si de sentiment
Guest Razvan Posted February 1, 2005 Posted February 1, 2005 Asa-i Cosule, asa-i . Eu unul cand ma apuc de cantat simt ca inebunesc
Guest MrJackson Posted February 12, 2005 Posted February 12, 2005 Mama said e o super melodie, dar nu e asa grea...doar k ai nevoie de 2 chitare. Eu am dibuito intro ora
Guest preo Posted February 12, 2005 Posted February 12, 2005 incearca introul (de acustica) de la to live is to die sau the call of ktulu (tot metallica asta ne omoara!!!). sunt destul de grele. cat despre pulling teeth, e destul de sa te omoare, mai ales dupa ce incep tobele, dar cu ceva exercitiu merge invatata. oricum, n'as recomanda chitaristilor sa o cante pentru ca e cu totul alt sentiment si alt feeling (asta 1) si (2) ca are un efect foarte ciudat de distortion spre fuzz (bigmuff) plus wah (powerwah).
Stefan Posted February 12, 2005 Author Posted February 12, 2005 preo.. hmm sincer mie nu imi place asa de tare metallica, adika e ok.. dar nu ma pasioneaza.. so nu stiu mel to live is to die .. the call o stiu dar mi-a fost lene sa invat.. pulling teeth? unu am zis ca trebe sa fie de acustica.. ca n-am electrica.. si nu stau sa bag efecte prin comp ca ma doare capul... dar nu asta conteaza.. mersi de suport ;-)
Guest preo Posted February 12, 2005 Posted February 12, 2005 np... sa stii ca introu de la to live is to die chiar e marfa ... daca il asculti separat de melodie nu o sa'ti dai seama ca e metallica. cat despre pulling teeth, e solo de bas de pe kill em all si e cu efecte (imagine, bas, cu efecte, si ce fel de efecte? -> efecte de chitara).
Guest Razvan Posted February 13, 2005 Posted February 13, 2005 Nu te supara Proof dar pentru ceilalti chitaristi recomand solo-ul de la Fade to Black. Sicces!
Adi Posted February 13, 2005 Posted February 13, 2005 Am pierdut mult timp sa invat solo-ul ala si chiar si acum mi-e rusine sa-l cant in public ca nu cumva sa-l gresesc si sa stric asa o bunatate de melodie... Am invatat pana si partea de pe fade-out si sfarsitul de pe varianta live... Si cand te gandesti ca totu a iesit dintr-o betie buna...
[Q] Posted February 14, 2005 Posted February 14, 2005 Ceva mai greoaie e Liquid Tension Experiment - Hourglass...dar suna demential ( + ca prinde la fete ) PS: e pt chitara acustica/clasica
Cosu Posted February 14, 2005 Posted February 14, 2005 liquid tension experiment nu il are pe petrucci la chitara ?
cearny Posted February 14, 2005 Posted February 14, 2005 Nu, in schimb il are pe tobosarul de la D.T. Mai baga pe lista Imperial de la HamerFall
Cosu Posted February 14, 2005 Posted February 14, 2005 ba e si cu nenea petrucci . de mare exceptie formatia asta : http://www.yesiknow.com/lte/ http://librariusmetallicus.com/cgi-bin/mus...able=band&id=79
felix Posted February 14, 2005 Posted February 14, 2005 liquid tension e proiectul solo al lui Petrucci
Burb Posted February 16, 2005 Posted February 16, 2005 Pai proof uite ca am mai citit si io p aici si ....am niste completari ceva..nush ce.... ....pai chestia d la tears in the rain d la satriani e medie ca dificultate ( iar inceputu nu tre sa il canti ca el , ca el canta la octava ...oricum poti doar sa dai p LA liber in loc d 7 ala d la inceput .....oricum ..poti asa acustic sa inveti romeo&juliet d la dire staits....oricum daca vrei o provocare cauta Stray Cats formatia...si asculta oricare .. ca sunt misto ( oriucum chitaristu are un stil special..combina fingerpickigu cu pana si suna ..e greu ) ) .....dust in the wind e frumoasa ( nu e grea da da bine) ...si tot c inseamna blues fingerpicking .....iti spun daca inveti dasta poti sa canti orice )) chiar orice )
Recommended Posts