Popular Post norbid Posted April 22, 2016 Popular Post Posted April 22, 2016 Mai demult am pus o intrebare pe forum daca merita investit intr-o chitara ieftina, nu am ajuns la o concluzie si am zis ca cel mai bine ar fi sa incerc. Am cumparat o chitara la un pret modest si anume un ibanez gio n427 (cea rosie din poze) si m-am apucat de lucru. Mai intai am dezmembrat toata chitara si m-am apucat de dat jos finish-ul de pe corp, respectiv de pe gat. Pentru un gio m-am mirat ca lemnul nu ascundea nici o supriza pe sub vopseaua aia groasa. Apoi a urmat modificarea cavitatilor pentru doze ca sa se le poate instala direct (fara pickup rings). Ecranarea a fost facuta cu banda de aluminiu. Pentru finish am ales shellacul deoarece mi s-a parut cea mai eficienta metoda de a proteja lemnul cu destul de putin efort din partea mea. Corpul a primit in jur de 5-6 straturi, iar gatul abia 3. Spre uimirea mea, tastele fretboard-ului erau jumbo, dar tot a fost necesar un refreting pentru ca erau destul de uzate. Hardware-ul fiind destul de folosit l-am revopsit, iar rezultatele au fost mai bune decat ma asteptam Dozele stock au fost schimbate cu unele noi high output wilkinson. Cheitele functionau perfect, la fel si bridge-ul, deci nu am avut motiv sa le schimb si pe astea. In concluzie, investitia a fost destul de mica, iar rezultatul final mi-a placut. Ca si comparatie cu cealalta chitara a mea (ibanez rgir20be) pot sa zic ca sunt destule diferente, dar aici vorbim de un pret aproape inzecit. Sper ca rezultatul final sa fie pe asteptarile tuturora si puteti sa veniti cu orice critici, intrebari sau nelamuriri. Multumesc colegului dani_rosu pentru sfaturi si raspunsuri (era ceva mai greu de unul singur). Enjoy the photos! 16
Posho Posted April 23, 2016 Posted April 23, 2016 Excelent! Ai facut o treaba foarte buna. Felicitari!
discordless Posted April 23, 2016 Posted April 23, 2016 am tras de cateva ori cu o chitara de genul si in niste maini pricepute + amp ok suna bine arata bine versiunea ta!
Hruban Gustav Posted April 26, 2016 Posted April 26, 2016 Super tare chitara! Am o intrebare: Folia de aluminiu cu ce ai lipit-o de lemn? Aaaa.... si inca ceva: Scrie ceva pe headstock ca asa golut..
tibimosby Posted April 26, 2016 Posted April 26, 2016 se gaseste folie de aluminiu autoadeziva. am luat 2 role de la auchan. ultimele
Hruban Gustav Posted April 26, 2016 Posted April 26, 2016 se gaseste folie de aluminiu autoadeziva. am luat 2 role de la auchan. ultimele Aaaa mersi! )
tibimosby Posted April 26, 2016 Posted April 26, 2016 am vazut si la leroy-merlin. mi-am ecranat 2 chitari, si a iesit exact ce imi doream. a 3-a era deja ecranata e interesant ca si adezivul e conductiv, verificat cu multimetrul.
Pava Posted April 26, 2016 Posted April 26, 2016 (edited) nice work! p.s. ecranajul ala trebuie sa "dea" la masa (minusul chitarii), altfel e doar de fun! si ar fi bine sa ecranezi si cavitatea unde sunt potentiometrele, oricum fiind doze duble nu ai brum foarte mare. Edited April 26, 2016 by Pava
norbid Posted April 26, 2016 Author Posted April 26, 2016 Nu am pus poza dar am ecranat si cavitatea unde sunt potentiometrele. Cavitatile intre ele le-am unit printr-o coarda care este lipita de folia de aluminiu. Nu am scapat de tot de brum dar s-a imbunatatit putin. Din pacate nu am impamantare la priza deci tot se aude ceva. Dozele active emg de pe cealalta chitara nu produc chiar nici un zgomot de fond Nu sunt un fan inrait al brandului asa ca o sa ramana curat headstockul. Am sters pana si serialul ) Chitara este a nimanui acuma. 1
Pava Posted April 26, 2016 Posted April 26, 2016 Nu am pus poza dar am ecranat si cavitatea unde sunt potentiometrele. Cavitatile intre ele le-am unit printr-o coarda care este lipita de folia de aluminiu. Nu am scapat de tot de brum dar s-a imbunatatit putin. asa, si firul ala trebuie lipit la masa generala, cu siguranta nu vei mai avea brum 1
Recommended Posts