edy_wheazel Posted April 6, 2016 Posted April 6, 2016 (edited) Salutari, Acum ceva timp am primit in urma unui schimb o carcasa de rack 2U in care a fost un preamp cu lampi Ibanez Starfield. Cand zic "carcasa", practic atat a ramas: carcasa, trafo-ul si un cablaj fara piese si exfoliat. Am fost foarte curios de schema lui, mai ales ca un prieten chitarist s-a jucat cu asa ceva si i-a placut cum suna. Problema ii ca Google-u' nu prea a auzit de schema lui, nici macar poze nu prea sunt. Postez o poza cu el fix de aici de pe RGC unde a fost unu' (poate tot asta) la vanzare prin 2009: Poza cu placa cheala: Pe partea frontala are un switch "screamer" care (credeam eu) conecteaza un TS la intrarea lui. Pana la urma am gasit o schema, dar este a unei scule denumite SVA1, care ii un amp cu lampi 2x50W, iar comenzile preamp-ului sunt identice. Schema are 14 pagini, are looper-e cu operationale pt. fiecare canal, filtru cu operationale si un switching dureros cu J-FET-uri, optocuploare, relee si switch-uri. Transformatoru' scoate 260V, 34V cu priza mediana (pt. operationale) si 6.3V. Ii cam zgomotos. Am copiat schema din partea de preamp si am comparat-o cu ce am eu pe placa, cel putin partea de intrare se potriveste. O singura specificare, in schema toate tensiunile din anod le-am notat +B, normal ca nu sunt identice. Tensiunile sunt urmatoarele: 295V - rez. 1K + cond. filtraj 33u/350V pe V4 290V - rez. 10K + cond. filtraj 33u/350V pe V3 263V - rez. 10K + cond. filtraj 33u/350V pe V1 si V2 Scuze pt. calitatea slaba a pozei, o sa fac una mai buna daca este cineva interesat, de asemenea, maine voi atasa si schema SVA-1 daca vrea cineva. EDIT: Switch-urile 1, 2 si 3 sunt optorezistente din alea ciudate si comuta canalele, logica de comutare ii usor de intuit. Nu exista nici un TS conectat in fata pedalei, scream ii switch-u' din schema. Edited April 6, 2016 by edy_wheazel 6
viobio Posted April 7, 2016 Posted April 7, 2016 De apreciat efortul pentru scoaterea schemei,numai buna de arhivat,nu stii niciodata cind apare un asemenea preu la depanat/modificat.
Razvan S. Posted April 7, 2016 Posted April 7, 2016 Mama, da ce unobtainium ai gasit man Am vazut VT-50-u ampu...da pre-u pauza. Pacat
viobio Posted April 7, 2016 Posted April 7, 2016 Salutari, Acum ceva timp am primit in urma unui schimb o carcasa de rack 2U in care a fost un preamp cu lampi Ibanez Starfield. Cand zic "carcasa", practic atat a ramas: carcasa, trafo-ul si un cablaj fara piese si exfoliat. Am fost foarte curios de schema lui, mai ales ca un prieten chitarist s-a jucat cu asa ceva si i-a placut cum suna. Problema ii ca Google-u' nu prea a auzit de schema lui, nici macar poze nu prea sunt. Postez o poza cu el fix de aici de pe RGC unde a fost unu' (poate tot asta) la vanzare prin 2009: Poza cu placa cheala: Pe partea frontala are un switch "screamer" care (credeam eu) conecteaza un TS la intrarea lui. Pana la urma am gasit o schema, dar este a unei scule denumite SVA1, care ii un amp cu lampi 2x50W, iar comenzile preamp-ului sunt identice. Schema are 14 pagini, are looper-e cu operationale pt. fiecare canal, filtru cu operationale si un switching dureros cu J-FET-uri, optocuploare, relee si switch-uri. Transformatoru' scoate 260V, 34V cu priza mediana (pt. operationale) si 6.3V. Ii cam zgomotos. Am copiat schema din partea de preamp si am comparat-o cu ce am eu pe placa, cel putin partea de intrare se potriveste. O singura specificare, in schema toate tensiunile din anod le-am notat +B, normal ca nu sunt identice. Tensiunile sunt urmatoarele: 295V - rez. 1K + cond. filtraj 33u/350V pe V4 290V - rez. 10K + cond. filtraj 33u/350V pe V3 263V - rez. 10K + cond. filtraj 33u/350V pe V1 si V2 Scuze pt. calitatea slaba a pozei, o sa fac una mai buna daca este cineva interesat, de asemenea, maine voi atasa si schema SVA-1 daca vrea cineva. EDIT: Switch-urile 1, 2 si 3 sunt optorezistente din alea ciudate si comuta canalele, logica de comutare ii usor de intuit. Nu exista nici un TS conectat in fata pedalei, scream ii switch-u' din schema. In anodul lui V2b nu este cumva un condensator ? Altfel ....?! Cred ca ai uitat sa-l desenezi.
edy_wheazel Posted April 8, 2016 Author Posted April 8, 2016 Ai dreptate, este un cond de 22N/400V. Voi redesena schema intr-o maniera mai lizibila si bineanteles, mai corecta.
edy_wheazel Posted April 8, 2016 Author Posted April 8, 2016 Bun, varianta redesenata si corectata, plus alimentarea. 3
edy_wheazel Posted April 22, 2016 Author Posted April 22, 2016 Continuare. Pe partea frontala este un switch "FILTER": Schema lui: Intrarea este direct din circuitul de ton de mai sus. Din filtru semnalul ajunge la looper-e. Probabil avea un cablaj separat, pe cablajul principal cu (preamp + filtru) nu exista asa ceva, probabil era un cablaj separat care nu il am. O sa ii copiez insa schema dupa cea a lui SVA-1 si o voi posta. 1
Liviu.Pop Posted January 8, 2019 Posted January 8, 2019 Ei, ce se mai aude de ăsta? L-ai făcut să meargă?
Recommended Posts