Nathrakh Posted January 9, 2016 Share Posted January 9, 2016 Salutare. Acum ceva timp mi-a venit ideea sa construiesc o clona de Orange Tiny Terror, in special ca (la prima vedere) nu foloseste componente pretentioase si nici multe la numar. Problema e urmatoarea : am ceva experienta in electronica, insa n-am lucrat niciodata cu tubes si mi-e frica sa nu cumpar componentele (in special trafurile) degeaba. N-o sa intru in amanunte gen cum vreau eu sa-l fac sa sune apropiat de Dark Terror, fiind pasionat de metale, vreau doar sa stiu daca merita sa sparg niste bani si timp pe componente si daca cei din comunitatea RGC au timp si sunt dispusi sa raspunda unor intrebari pe care ei le pot gasi stupide. :v With that said, am gasit pe site-ul asta ceva informatii, problema e ca site-ul e rusesc si traducerile nu-s 100% corecte, insa se pot vedea in procesul de constructie lucrurile vitale : schema si proiectarea. http://forum.guitarplayer.ru/index.php?topic=133040.0 O sa incerc sa verific cat pot de des postarea sa vad ce parere aveti si sa vad daca merita sa incerc macar. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
edy_wheazel Posted January 9, 2016 Share Posted January 9, 2016 De meritat, merita (atat timp cat ai grija si nu te curentezi sau faci petarde din condensatori). Pe forum sunt cativa lampari seriosi, cu experienta, probabil unii chiar au facut Tiny Terror-u'. De unde faci rost de transformatoare? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nathrakh Posted January 9, 2016 Author Share Posted January 9, 2016 (edited) Aia e problema, ca nu stiu sigur daca le gasesc pe ebay Edit : am cautat replacement transformers si pana acum am gasit output transformer "Hammond 1560E". Cred ca o sa am probleme mari cu gasitul de transformatoare :\ Edited January 9, 2016 by Nathrakh Link to comment Share on other sites More sharing options...
viobio Posted January 9, 2016 Share Posted January 9, 2016 Eu nu am găsit în catalogul de trafuri Hammond, modelul 1560E,ai cumva un link cu acest traf? Link to comment Share on other sites More sharing options...
viobio Posted January 9, 2016 Share Posted January 9, 2016 (edited) Cauta aici trafuri,de aici poți cumpăra tot ce ai nevoie pt amp.http://www.tube-town.net/ttstore/Transformer:::15.html Ampul DIY o sa te coste mai mult decât unul din magazin,totuși ai avantajul de a putea folosi componente mult mai bune,calitativ,decât cele din modelul stoc. Edited January 9, 2016 by viobio 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stefan Friptu Posted January 9, 2016 Share Posted January 9, 2016 Poti sa faci trafurile pe comanda, la Petra-Toroid, se afla in Iasi. S-ar putea sa te coste umpic mai mult, nu stiu preturile celor de la Hammond. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nathrakh Posted January 9, 2016 Author Share Posted January 9, 2016 (edited) Nu am gasit modelul de Hammond nici eu, doar am vazut ca se vorbea de el pe unele threaduri As putea sa dau si comanda, problema e ca nu sunt in Romania https://forum.orangeamps.com/viewtopic.php?f=3&t=46617 aici am vazut mentionat Hammond 1650E, ulima postare. Deci sa inteleg ca voi avea nevoie de un traf de iesire cu impedanta intre 5 si 8k ? Sau ceva dintr-un amp. de putere mica. http://www.tube-town.net/ttstore/Transformer/Outputtransformer/Marshall/Outputtransformer-Marshall-18-Watt-1974x::958.html Ma gandeam la asta http://www.tube-town.net/ttstore/Transformer/Outputtransformer/Vox/Hammond-1750Y-VOX-Outputtransformer-AC15::2277.html Sau asta Edited January 9, 2016 by Nathrakh Link to comment Share on other sites More sharing options...
dani_rosu5 Posted January 9, 2016 Share Posted January 9, 2016 Pana la urma....de ce nu cumperi unul second? cum ziceau si colegii - o sa iesi mai scump daca ti-l faci tu,dar poate cu componente mai calitative doar sa nu te plictisesti cautand trafuri si sa il abandonezi dupa cee ai inceput sa investesti in el Merita bataia de cap? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nathrakh Posted January 9, 2016 Author Share Posted January 9, 2016 Initial am crezut ca ies mai ieftin, dar vad ca nu. Oricum, sunt pasionat de electronica si ar fi o realizare destul de mare pentru mine sa stiu ca e facut de mana mea. Link to comment Share on other sites More sharing options...
viobio Posted January 9, 2016 Share Posted January 9, 2016 Pentru iesire poti folosi asta http://www.tube-town.net/ttstore/Transformer/Outputtransformer/Audio-PP/Hammond-1615::247.html Pentru alimentare poti folosi asta http://www.tube-town.net/ttstore/Transformer/Power-Transformer/Audio/Hammond-260-G::1359.html Vezi cit costa ?? Poate inteleg si unii de ce ampurile diy costa mai mult decit unul de magazin. Daca te tine buzunarul ,eu zic ca merita incercat ,macar de amorul artei,cum spuneai,ai satisfactia ca este facut de tine. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nathrakh Posted January 9, 2016 Author Share Posted January 9, 2016 Da, ma duce la mai mult decat ma asteptam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stefan Friptu Posted January 9, 2016 Share Posted January 9, 2016 Treci macar pe partea de iesire pe un chip amp. Calitatea sunetului va fi una buna si mai lasi si buzunarul sa respire. Poti face pe lampi doar preamplificatorul, daca vrei neaparat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nathrakh Posted January 9, 2016 Author Share Posted January 9, 2016 La asta nu m-am gandit, dar, sincer, ma bate schema. Presupun ca de undeva de aici ma leg cu intrarea amplificatorului cu circuit integrat, nu ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vldmlt Posted January 9, 2016 Share Posted January 9, 2016 La asta nu m-am gandit, dar, sincer, ma bate schema. Presupun ca de undeva de aici ma leg cu intrarea amplificatorului cu circuit integrat, nu ? da. cam de acolo. sau ai putea sa faci un etaj final mai simplificat si mai ieftin .poti face un SE cu un tub EL84.traf de iesire gasesti la hammond, daca nu, unul din aparate radio pe lampi care foloseau acest tub in etajul final. iar ca scheme, cauta pe net Harley Benton GA5, Epiphone Valve Jr, sunt cam aceeasi treaba. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nathrakh Posted January 9, 2016 Author Share Posted January 9, 2016 Cred ca raman pe final cu STK/TDA cel mai probabil. Nu am de unde sa iau traf din aparate vechi Am de luat decat traful de alimentare. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
vldmlt Posted January 9, 2016 Share Posted January 9, 2016 http://www.ebay.com/itm/AUDIO-output-Transformer-for-Single-ended-Tube-amp-6P3P-6P6P-EL84-EL34-6P14-type-/131262269199?hash=item1e8fd7470f:g:tLEAAOSwEK9T4dzI Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stefan Friptu Posted January 9, 2016 Share Posted January 9, 2016 La link-ul ala de pe ebay, transportul face aproape cat traful... nu iesi prea bine la bani. In fine, cea mai viabila optiune pentru transformatoare este ori sa gasesti unele vechi, cum am gasit eu pentru LM3886-ele meu: un traf facut la Buzau, 1983 , ori faci pe comanda. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nathrakh Posted January 9, 2016 Author Share Posted January 9, 2016 Item location:GUANGZHOU, China Probabil din cauza asta :v Momentan ma intereseaza traful de alimentare, cred ca o sa prefer final pe circuit integrat ca ies mai ieftin, oricum o sa ma indoaie si costul celorlalte piese :'( Vad ce mai zic ceilalti si dupa decid daca o sa incerc sa-l fac sau il iau direct din magazin Link to comment Share on other sites More sharing options...
vldmlt Posted January 9, 2016 Share Posted January 9, 2016 Item location:GUANGZHOU, China Probabil din cauza asta :v Momentan ma intereseaza traful de alimentare, cred ca o sa prefer final pe circuit integrat ca ies mai ieftin, oricum o sa ma indoaie si costul celorlalte piese :'( Vad ce mai zic ceilalti si dupa decid daca o sa incerc sa-l fac sau il iau direct din magazin Daca folosesti circuit integrat, iesi mai ieftin numai daca folosesti un final de putere mica. (TDA2003, TDA2030,TDA2005). Daca faci ceva cu TDA7294, LM3886, deja ajungi cam la acelasi pret cu un final SE pe lampa. ca sa alimentezi integratele astea ai nevoie de tensiune simetrica undeva pe la +/-28 +/-35 volti , deci traf cu priza mediana. Un astfel de traf nu e tocmai ieftin, mai ales ca trebuie si un pic supradimensionat, sa nu se incalzeasca. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stefan Friptu Posted January 9, 2016 Share Posted January 9, 2016 Poti sa pui si sursa unipolara, cu conditia de a pune un condensator de capacitate mare, care sa suporte 1/2 din voltajul de intrare la iesirea integratului, inainte de difuzor. Se gasesc condensatori de 4700uF/50V la 15 lei in orice magazin de electronica. Daca vrei unul calitate, mai scoti 15-30 de lei si iti iei unul "de firma" de pe ebay. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nathrakh Posted January 9, 2016 Author Share Posted January 9, 2016 @vld un TDA2003 planuiam sa folosesc oricum Probabil o sa va mai intreb chestii legate de realizarea ampului. Momentan as vrea sa intreb daca stiti site-uri unde pot sa gasesc componente care livreaza international, daca nu, raman la ebay :\ Link to comment Share on other sites More sharing options...
dani_rosu5 Posted January 9, 2016 Share Posted January 9, 2016 Si daca folosesti tranzistori de putere mai mare, tot nu iesi la pretul unui final pe lampi - spre exemplu,am luat un traf cu priza mediana la 2x22V, 5A cu 50 ron, second of course,dintr-un amplif stereo hi-fi . E mult mai usor sa gasesti un traf din ampuri audio pe tranzistori decat unul pt lampi care sa iti fie potrivit. De curiozitate,pt cei din domeniu,cam la ce scoruri s-ar ridica trafurile facute la firmele autohtone pt un tiny terror? e un pret "corect" fata de cele de la firmele cunoscute straine? Link to comment Share on other sites More sharing options...
viobio Posted January 9, 2016 Share Posted January 9, 2016 (edited) Cu etaj final pe integrat o sa ai un sunet laba trista studenteasca,facuta cu doua degete de la mana stinga. Mai bine cumperi unul sh si ii pui piese de calitate,nu comele cu care este construit. Si daca folosesti tranzistori de putere mai mare, tot nu iesi la pretul unui final pe lampi - spre exemplu,am luat un traf cu priza mediana la 2x22V, 5A cu 50 ron, second of course,dintr-un amplif stereo hi-fi . E mult mai usor sa gasesti un traf din ampuri audio pe tranzistori decat unul pt lampi care sa iti fie potrivit. De curiozitate,pt cei din domeniu,cam la ce scoruri s-ar ridica trafurile facute la firmele autohtone pt un tiny terror? e un pret "corect" fata de cele de la firmele cunoscute straine? 150lei traf iesire,100lei traf alimentare. @vld un TDA2003 planuiam sa folosesc oricum Probabil o sa va mai intreb chestii legate de realizarea ampului. Momentan as vrea sa intreb daca stiti site-uri unde pot sa gasesc componente care livreaza international, daca nu, raman la ebay :\ In 5 zile primesti piesele de pa tubetown,la mine atit dureaza,in "bananiera" Romanie.Treci macar pe partea de iesire pe un chip amp. Calitatea sunetului va fi una buna si mai lasi si buzunarul sa respire. Poti face pe lampi doar preamplificatorul, daca vrei neaparat.Sunetul de integrat nu are treaba cu cele de lampa,mai este o problema,va sti oare sa adapteze impedanta de iesire a preului cu lampa pe integratul final? Sau sensibilitatea de intrare a integtatului la preu?Ca sa nubse chinuie,ii spun eu,o sa aiba doar distors pt metsle grele si foarte grele,saturat. Edited January 9, 2016 by viobio 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nathrakh Posted January 9, 2016 Author Share Posted January 9, 2016 Complicata treaba, incerc sa-l gasesc 2nd hand :\ Link to comment Share on other sites More sharing options...
viobio Posted January 9, 2016 Share Posted January 9, 2016 Complicata treaba, incerc sa-l gasesc 2nd hand :\ Cumpara unu sh si iti sun eu ce sa schimbi in el,pe pm! Link to comment Share on other sites More sharing options...
lefmir Posted January 9, 2016 Share Posted January 9, 2016 poti cauta prin obor/talcioc un radio vechi romanesc(ex: modern) care sa aiba final pp cu el84. Poti folosi mai multe piese din el: alimentare, final, choke, socluri, sasiul cred ca ar fi prea mare pentru proiectul tau, dar cu ceva munca merge scurtat/modificat. N-o sa sune la fel, dar ai putea sa-l modifici pana iti suna tie bine. Cred ca asta ar fi cea mai ieftina solutie si in plus de asta nu te doare inima daca nu iti iese. Eu asa am facut cu o Doina Sigma si am obtinut rezultate bune. Link to comment Share on other sites More sharing options...
viobio Posted January 9, 2016 Share Posted January 9, 2016 poti cauta prin obor/talcioc un radio vechi romanesc(ex: modern) care sa aiba final pp cu el84. Poti folosi mai multe piese din el: alimentare, final, choke, socluri, sasiul cred ca ar fi prea mare pentru proiectul tau, dar cu ceva munca merge scurtat/modificat. N-o sa sune la fel, dar ai putea sa-l modifici pana iti suna tie bine. Cred ca asta ar fi cea mai ieftina solutie si in plus de asta nu te doare inima daca nu iti iese. Eu asa am facut cu o Doina Sigma si am obtinut rezultate bune. Locuieste in Danemarca!!!! poti cauta prin obor/talcioc un radio vechi romanesc(ex: modern) care sa aiba final pp cu el84. Poti folosi mai multe piese din el: alimentare, final, choke, socluri, sasiul cred ca ar fi prea mare pentru proiectul tau, dar cu ceva munca merge scurtat/modificat. N-o sa sune la fel, dar ai putea sa-l modifici pana iti suna tie bine. Cred ca asta ar fi cea mai ieftina solutie si in plus de asta nu te doare inima daca nu iti iese. Eu asa am facut cu o Doina Sigma si am obtinut rezultate bune. Locuieste in Danemarca. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lefmir Posted January 9, 2016 Share Posted January 9, 2016 A, ok! nu citisem locatia. My bad. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ggg Posted January 10, 2016 Share Posted January 10, 2016 150lei traf iesire,100lei traf alimentare. Vio ! Hai sa fim seriosi ! Aceste trafuri doar asigura o oarecare functionare montajului facut dupa schema de Orange . Pana la sunetul de Tiny Terror este cale lunga. Trafurile originale costa ceva mai mult de 300 USD . Ca sa realizezi un traf de alimentare cu o rezistenta interna la valoarea celui original , te costa mai mult decat ai cumpara originalul . La fel si pt traful de iesire . Valorile de inductanta si a anumitor capacitati , nu ne arata numai frecventa minima care trece prin OT ci si randamentul lui . 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
viobio Posted January 10, 2016 Share Posted January 10, 2016 Vio ! Hai sa fim seriosi ! Aceste trafuri doar asigura o oarecare functionare montajului facut dupa schema de Orange . Pana la sunetul de Tiny Terror este cale lunga. Trafurile originale costa ceva mai mult de 300 USD . Ca sa realizezi un traf de alimentare cu o rezistenta interna la valoarea celui original , te costa mai mult decat ai cumpara originalul . La fel si pt traful de iesire . Valorile de inductanta si a anumitor capacitati , nu ne arata numai frecventa minima care trece prin OT ci si randamentul lui . Pai eu nu am zis ca o sa aibe sunet de Orange,eu am dat acele linkuri pt a putea duce la capat proiectul,la final o sa observe ce sunet a obtinut. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts