baltazar181 Posted August 13, 2015 Posted August 13, 2015 Buna. Zilele trecute am cumparat o chitara cu Floyd rose. PAna acuma m-am avut acest tip de bridge asa ca nu ma prea pricep la ele, in fine dupa tutoriale de pe youtube am reusit sa-l setez corect. Problema mea este ca bratul tremolo are un mic joc cam de 1mm. Am vazut ca pe brat esteo mica adancitura si in ea se afla un mic inel din ceva plastic dur. Probabil ea e uzata? Cum pot sa-l fixez sa nu mai am acel joc eventual bratul sa steie intr-o pozitie sa nu se invarte asa de usor?
baltazar181 Posted August 13, 2015 Author Posted August 13, 2015 La asta nu m-am gandit. Am sa incerc sa infasor teflon in jurul bratului. Am vazut ca bucatile alea mici de metal care strang corzile is uzate alea se pot cumpara separat sau doar impreuna cu suruburi si bridge? De obicei cand se cumpara o chitara second cu floyd e recomandat sa schimb ceva maruntisuri sau ceva consumabile?
Crypto Posted August 13, 2015 Posted August 13, 2015 e indeajuns sa infasori in jurul bucatii de plastic crapate, de regula respectiva bucata e facuta din teflon, dar la chinezarii nu te poti astepta la minuni.
baltazar181 Posted August 13, 2015 Author Posted August 13, 2015 E un licensed floyd de pe un Schecter Stiletto 6 FR
alinu_tau Posted August 13, 2015 Posted August 13, 2015 Cu tot cu dispozitiv de prindere http://www.zeedoshop.ro/produs_schaller-fr-tremolo-arm-362007_18229_0 Aveau si seturi de string block dar nu le mai gasesc la ei pe sait, trebuie intrebat.
baltazar181 Posted August 13, 2015 Author Posted August 13, 2015 Merci. Prima data incerc cu teflon daca nu pot rezolva treaba atunk cumpar un brat nou
dani_rosu5 Posted August 13, 2015 Posted August 13, 2015 sau daca strangi piulita aceea care iti intepeneste bratul,scapi si de acel joc,dar asa nu o sa mai "coboare" cand il lasi din mana... pe ebay gasesti doar acea piesa,fara brat
baltazar181 Posted August 13, 2015 Author Posted August 13, 2015 merci pt informatii, deocamdata l-am infasurat in teflon. Vedem cat tine
karpi Posted August 13, 2015 Posted August 13, 2015 (edited) 70 RON Brat cu olandez de fixare si cu "nuca" cu tot , probabil se poate inlocui in vibratorul tau ...este Schaller , Probabil si restul partilr componente "Floyd Parts" le gasesti ...faci comanda la un magazin ..in max 10 zile ajunge la tine ... Chiar acum trei zile am inlocuit la un vibrator "System 1 " (tot Schaller ) cu acest nou ansamblu "brat+nuca" Schaller deoarece nu aveam bratul original iar i "nuca" speciala a fost distrusa de un brat de Fender Strat Standard respectiv filetul a "frezat" nuca in interior si a distrus si filetul de fixare in corpul vibratorului in partea de sus ,mai tarziu am cumparat un brat de Ibanez dar avea joc nu se mai potrivea .asa ca infasuram atza ca sa fie fixa treaba ,OK daca nu trebuia transportata chitara dar sa scot bratul ca sa incapa chitara in cutie apoi la fata locului sa incep fente cu un mosor de atza ..era enervant ..etc Am avut montata alta nuca de la o chinezarie ..bratul se bloca sub olandez cu un inel de guma ce permitea un mic joc ..enervant ...niciodata nu stiam daca se slabeste nuca sau numai bratul are joc ...( daca bratul este foarte strans se poate ca dupa mult "stress" sa "dessurubeze nuca ..sa o slabeasca asa ca va avea joc mare ..) La un vibrator IBANEZ am introdus folie de cupru ca sa "adaptez" la un brat neoriginal ce altfel are un extrem de mic joc un timp tine apoi se subtiaza folia si trebuie schimbata , mai mult tine cu folie de plastic ce am taiat din ambalajul unei memorii SD ...este foarte dura si vad ca tine . Ca sa nu joace de loc bratul nu-i nevoie ...( sa nu iasa usor din nuca ( lagar ) cum manevrezi in timpul cantatului )..Numai daca vrei sa faci efect de "tremurici" ..dai un ton si bratul tensionat in sus sau in il eliberezi brusc ( ca si cand tragi cu arcul ) ...blocul de sustain +arcurile +corzile vor avea o osciltatie rapida .(Trrrrr)..suna interesant ici colo ...la acest efect trebuie ca bratul sa nu aibe nici un pic de joc .. Edited August 13, 2015 by karpi
baltazar181 Posted August 14, 2015 Author Posted August 14, 2015 Multumesc Karpi. Acuma floydul e un joc nou foarte probabil mai tarziu nu prea o sa-l folosesc dar acuma vreau sa-l pun la punct , ca asa imi place mie nu vreau sa am probleme in viitor Toate partile micute care se pot schimba am sa le schimb anul acesta sa fiu eu sigur ca am o chitara stabila sa ma pot baza pe ea oricand. deocamdata il folosesc ca chitara backup.
karpi Posted August 16, 2015 Posted August 16, 2015 (edited) Multumesc Karpi. Acuma floydul e un joc nou foarte probabil mai tarziu nu prea o sa-l folosesc dar acuma vreau sa-l pun la punct , ca asa imi place mie nu vreau sa am probleme in viitor Toate partile micute care se pot schimba am sa le schimb anul acesta sa fiu eu sigur ca am o chitara stabila sa ma pot baza pe ea oricand. deocamdata il folosesc ca chitara backup. Teflon din acela "banda " ptr izolat imbineri la conducte nu am incercat cel mai durabil mi se pare acea folie plastic de la ambalajul memoriilor sau bateriilor ..este foarte dur si nu se subtiaza de la repetatele utilizari ale vibratorului ...nu am pus numai 1/3 din circumferinta orificiului deoarece nu incapea mai mult deci o mica fashie de plastic cat sa 'fixeze" bratul sa nu balangane si sa iasa usor ...bucata de plastic o ma de luni de zile si vad ca tine ...cu folie de Alu dupa un timp se subtia si trebuia schinbata cu cupru tine mult mai mult ...cu acest plastrtic este si mai OK .. La o chitara am vibrator standard Strat de Wilkinson acesta are interior in "nuca " din fabrica, un inel de teflon in care bratul intra foarte fix ...de ani de zile nu a slabit de loc ...bratul este perfect nu are nici un pic de joc ...de multe ori preferam sa cant din aceasta cauza cu chitara asta ..in loc de altele mai bune ca ton .. Edited August 16, 2015 by karpi 1
cedrik Posted August 17, 2015 Posted August 17, 2015 Cu tot respectul, nu te baza pe licensed floyd-rose dupa ce faci un dive-bomb.
baltazar181 Posted August 17, 2015 Author Posted August 17, 2015 Nu am sa abuzez de floyd putin vibrato in cateva piese si doar atat. chitara mea de baza e un les paul cu un sustain incredibil fata de schecterul asta care probabil datorita floydului are un sustain foarte mic Insa la clean suna fenomenal mult peste les Paul
baltazar181 Posted October 27, 2015 Author Posted October 27, 2015 Caut asa ceva. La zedoshop nu mai aduce. http://www.stewmac.com/Hardware_and_Parts/Bridges_and_Tailpieces/Electric_Guitar/Floyd_Rose_Tremolos_and_Parts/String_Lock_Insert_for_Floyd_Rose.html
baltazar181 Posted October 27, 2015 Author Posted October 27, 2015 eventual daca are cineva de vanzare... si cele 3 capace de la locking nut ca la coarda e subtire nu strange cum trebuie
Razvan S. Posted October 27, 2015 Posted October 27, 2015 Cu tot respectul, nu te baza pe licensed floyd-rose dupa ce faci un dive-bomb. Daca te uitai, ai fi vazut ca are varianta din steel base, ca la OFR-uri sau OFR1000, similar. Tine bine tuningul la licentiatele de genul, am avut si eu, nu numai o data. __________________________________________________________________ baltazar181, si la OFR-urile nemtesti (am doua), ai putin joc la bara si daca sunt stranse super bine,dar depinde , unele au super vag cand sunt stranse tare, altele deloc, ba chiar parca sunt prea fixe. Am 2 floyduri identice si insert-ul pt bara nu e la fel ca diametru, difera foarte putin, si pot si barele sa difere slightly. Un fix mai permanent si oarecum util pe care l-am descoperit singur, este sa iei bara, o finisezi PUTIN pe partea cilindrica pana la acea "piulita" de plastic cu un smirglu fin, si tot pe acea portiune, pui SUPER GLUE! ulterior. Il lasi sa se usuce foarte bine, si repeti procedeul ulterior. Vei completa astfel bara cu extra material, suficient incat sa nu ai acel joc(sta doar daca bara nu e bulita la acel inel de plastic). Ideal ar fi sa cumperi epoxy de metal si sa faci completarea asta. Atat la super glue cat si la epoxy, iei ca si cu un spaclu extra materialul acumulat, tu vrei peliculi succesive subtiri. Repeti procedeul pana ajunge sa intre dupa uscare, fix, in gaura. Poate intra mai greu initial pt ca poate ai material in plus, dar il misti circular, apasandu-l si introducandu-l in gaura,pana cand se da jos ce e extra, si ramane pe bara fix cat trebuie. Pe mine asta m-a ajutat. (teflonul nu tine asa mult desi e un sfat bun) Daca n-ai chef si vrei ceva mai permanent, exista solutia noua cu push in de la Floyd Rose, pe care o recomand,desi costa putintel (e foarte probabil sa trec si eu la ea cand apuc,pt ambele sisteme) http://www.floydrose.com/catalog/upgrades/tremolo-arms/push-in-style-arm Bafta
baltazar181 Posted October 27, 2015 Author Posted October 27, 2015 Merci. Problema cu acel joc l-am rezolvat cu teflon, tine destul de mult . Acuma as vrea sa schimb piulitele de la locking nute si bucatile de metal string blockurile ca par a fi uzate, numai ca nu le gasesc la un loc:)
karpi Posted October 28, 2015 Posted October 28, 2015 (edited) La asta nu m-am gandit. Am sa incerc sa infasor teflon in jurul bratului. Am vazut ca bucatile alea mici de metal care strang corzile is uzate alea se pot cumpara separat sau doar impreuna cu suruburi si bridge? De obicei cand se cumpara o chitara second cu floyd e recomandat sa schimb ceva maruntisuri sau ceva consumabile? Acea piesa "menghina" poti sa o "rectifici" caci este destul de groasa si nu conteaza daca o mai slefuiesti pe o piatra abraziva "plana" sau hartie abraziva pusa pe o suprafata plana -dura ..ca sa se "culce" pe coarda cea subtire ...probabil va trebui sa iei din partea corzi "B" ca la strangere sa nu se ridice de pe coarda "e" .Filetul este OK ? poate ca nu mai e bun filetul si "scapa " ..la o chitara am fos nevoit sa pun alt surub de la noi din comert ce vad ca a intrat "fortat" si tine .. cel original a largit filetul si nu mai strangea ...( material nasol moale ).exact la corzile " b "si " e " .. Edited October 28, 2015 by karpi
baltazar181 Posted October 29, 2015 Author Posted October 29, 2015 Vreau sa-l schimb, nu-mi manc nervii cu slefuieli si mama dracului. Am intrebat clar stie cineva unde se poate cumpara in romania?
karpi Posted October 29, 2015 Posted October 29, 2015 (edited) Soundcreation sau Muzikia ..faci comanda si aduce de toate in max aprox 2 saptamani .. Dar ptr coarda subtire poate trebuie sa slefuiesti si placuta noua .. ..cat tine ..cateva minute .....coarda " b " este mai groasa si cand strangi surubul "ridica" placuta in paralel capul acestuia ...dar ... si eu am de schimbat o tasta de 4 ani .hhehe ..sunt hotarat ca saptamana viitoare o schimb ... Edited October 29, 2015 by karpi
Recommended Posts