www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

intrebare legata de acordarea chitarii

Recommended Posts

Guest p_aciulea
Posted

intrebare, intrebatoare, legata de acordarea chitarii in alt acordaj decat cel standard.

eu in momentul de fata tin chitara acordata in C#. in acordajul normal, frecventa notei A pe coarda 5 este 440Hz. din cate am inteles intr-un document gasit pe net, daca schimbi acordajul chitarei, se schimba si frecventza notelor (de aceea la fiecare tuner avem posibilitatea sa modificam frecventa)

acu vine intrebarea mea, daca eu acordez chitara in C# sau chiar in B (am tinut-o si in B ) ce frecventa trebuie sa setez pe tuner ca sa iasa acordarea bine? (nu ca nu ar iesi relativ bine, dar mi se pare ca nu e ok)

merci

Guest p_aciulea
Posted

hai bha, chiar asa, nimeni dintre meseriasii chitaristi de pe forumul asta nu stie raspunsul la intrebarea asta????

Guest p_aciulea
Posted
http://www.harmony-central.com/Software/Wi.../getintune.html

Asta te va lamuri sigur. Adica te va lamuri ca-ti faci prea multe probleme...... :)

12603[/snapback]

din pacate chestia aia m-a bagat in ceata, adica din documentul ala am aflat chestia care am spus-o mai sus, acolo imi explica dar, mi-e mie lene sa ma apuc sa fac calculele. eu am intrebat simplu si la obiect:

la ce frecventa trebuie sa setez tunerul ca sa acordez corect chitara in C# si in B???

nu am intrebat cum calculez frecventa pt aceste acordaje. :)

sunt lenes, stiu. :)

blink, blink

Posted

Pai asta vroiam si io sa intreb, ce treaba ai cu frecventa? Aia e frceventa in La, standard de 440 Hz. Tu acordezi coarda libera in C# in loc de E, dar A-ul ramane A cu aceeasi frecventa (fiecarei note ii corespunde o anumita frecventa). Stiu ca exista aceasta posibilitate pe tunere, dar nu cred ca are legatura cu tipul de acordaj. Ar fi mai degraba util in cazul unui reglaj fin al tunerului cred, sau in cazul in ca care nu vrei sa te raportezi la frecventele standard.

Posted

Oameni buni, va rog sa aveti bunavointa sa cititi si voi pdf-ul caruia i-am pus link-ul mai sus, ca sa intelegeti de ce a pus omul intrebarea. In principiu toata lumea are dreptate, la are frecv. 440 Hz si nu se schimba. Dar ar fi mai constructiva discutia daca plecam toti de la aceleasi date initiale :)