www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Chitarista ... In Romania ?


Variant
 Share

Recommended Posts

Tot ascultand pe YT diverse sound-uri, inevitabil am dat peste top-uri cu cele mai cele chitariste din lume ... nu mai dau linkuri ca sigur le stiti voi ... as fi curios sa stiu daca la noi exista astfel de fete care CHIAR stiu ce sa faca cu o electrica! nu ma refer la folk-iste sau, ma rog, cantarete la chitara rece, ca aici e clar ca sunt destule, ma refer la ceva de genul Tina S sau altele ... se ezista in Romanica?!

Edited by pfr
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ok, it's a start ... nu sunt complet convins, dar daca exista ceva de genul a ce ma astept eu, are premiu de la mine un amplificator Variant! Bluesbreaker-ul vernil (seafoam green) cred ca e destul de portrivit, mai ales pentru o fata. :)

Take it as a contest.

Edited by pfr
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Asa-i cum zici, dar pana la o Jan Kuehnemund, Lita ford, The Iron Maidens, Anna Sentina mai este cale lunga... :)

 

Anna Sentina e o chitarista mare dupa tine? Serios?

 

Puteai sa zici si tu Gretchen Menn. Aia da chitarista dar Anna Sentina? Sunt la noi in tara mai bune ca ea.

Edited by ADIDAS
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Se pare ca nu prea am ales prea ok modul in care am lansat concursul, daca s-a inteles ca am lansat ceva ... cred ca n-am prea fost luat in serios, nu stiu.

Anyway, ideea e ca as vrea cumva, nu stiu cum, (m-am gandit zilele astea, dar n-am reusit sa revin la topic cu ceva concret), sa fac concursul functional.

Rugamintea mea ar fi sa ma ajute vreun admin, eventual cu mutarea undeva unde-i e locul, sa facem un fel de poll cu propunerile voastre concrete, sau, si mai bine, a fetelor in cauza - binenteles, doar daca sunt interesate de premiu, care e amplificatorul de aici. Eu zic ca nu e chiar din drum.

Sigur, nu e obligatoriu sa vrea cineva sa primeasca si sa cante pe un amp de-al meu, mai ales fara sa stie, de aia ar fi frumos si relevant sa se inscrie doamnele/domnisoarele in cauza.

Cum vad eu treaba: video cu ceva piese reprezentative, inscrise intr-un anumit timp, ma gandesc, si apoi un vot al populatiei rgc, totusi imi rezerv si eu dreptul de a "inclina" balanta, desi sunt convins ca oamenii de aici inteleg mai bine ca mine care "stie meserie".

 

Regulile mele sunt simple: sa fie la electrica, si poate ar fi bine sa castige o chitarista care nu are momentan posibilitati pentru un amp pe lampi, si "se chinuie" cu VST-urile ... care mie nu-mi plac, dar asta e altceva. Tot frumos ar fi sa nu-l vanda prea curand, decat daca moare de foame. :(

So, astept ajutor profesionist pentru materializare. Orice sugestie e binevenita.

 

Cand am deschis topicul n-am avut in cap ideea de a face un concurs, dar dupa ce am pornit discutia cu fetele chitariste, data fiind culoarea amp-ului, m-a traznit. :)

Link to comment
Share on other sites

Deci ti s-a sugerat colega noastra MikeKidLazy.

 

Inteleg ca nu iti place desi:

 

Si-a facut singura un album propriu:

 

https://www.youtube.com/playlist?list=PLm0A5symvGjLwCk9Yy5SOOffSNe2icPIQ

 

Are un repertoriu destul de solid de cover-uri pe care le poti rumari atat pe canalul ei de youtube:

 

https://www.youtube.com/user/mikeKIdLazy

 

cat si pe rgc in topicul ei:

 

https://forums.rgc.ro/topic/73661-mike-kidlazy/

 

Cover-ul meu preferat:

 

Edited by ADIDAS
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Pfr, mi se pare un caz de backfire, adica iti explodeaza grenada in mina. Sa ma explic: asta cam e un forum de masculi (mai mult sau mai putin copti, e-adevarat) si fetele sint mai putin prezente (nu cred ca e neaparat din vina noastra). Bon, baieti fiind avem topicurile si atitudinile noastre, majoritatea salubre, iar celelalte tratate cu doza cuvenita de umor masculin pina si in Desertul Nuclear (chiar daca testosteronul uneori da pe-afara web 2.0 n-am prea vazut atitudini grobiene netaxate pe-aici). Cu toate astea vezi ce feedback ai si, cred, pe buna dreptate.

 

Vrei sa faci cadou unei fete un amplif de-al tau, felicitarile mele, mi se pare chiar remarcabil. Sint chitariste in Romania destule, unele de litanii cu fundite Am,Dm,E iar altele cu multa cadere sa se pronunte in materie de chitaristica zdravana. O prezenta la Festivalul de la Sinaia te poate edifica repejor asupra nivelului (e-adevarat ca nu e electric acolo dar intelegi ideea). Ca ele aleg sa fie mai putin vizibile aici e o alta poveste. Poate ca procentual nu sint atit de multe dar asta cred ca tine de alte lucruri si nu de site-ul asta.

 

Ca anecdota: mi s-a intimplat sa fiu la Festivalul de la Buzau si sa-i ascult pe Millenium prin 2001. Solista vocala (multiinstrumentista) a cintat 1:1 Balada de Porumbescu la o cobza (cu doza) de-a lasat masca orice chitarist prezent, asta in conditiile in care pe scena mai erau 2 chitaristi -unul inca activ in trupa- buni de tot. De prisos sa adaug ca a(u) ridicat toata sala (arhiplina) in picioare.

Edited by Posho
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.