Spieler Posted February 8, 2015 Share Posted February 8, 2015 Salut, în primul rând scopul e să evit, nu caut înadins să ard combo-uri Problema e că mi s-a întâmplat de două ori o chestie de genul cu două combo-uri diferite. Erau în jur de 100w (unul Hartke, celălalt nu mai știu, posibil să fi fost la fel), un bas Vintage și o pedală overdrive Boss. Nu știu dacă s-au ars, sau ce s-a întâmplat exact, dar cert e ca sunetul care ieșea din ele era lipsit de vlagă și nu era neapărat distorsionat, dar în orice caz neclar. Unul din ele își revenise după ce a fost lăsat în pace pentru restul zilei, dar la celălalt persistă problema. Nu știu în ce stare se aflau înainte, dar fiindcă s-a întâmplat de două ori mă gândesc că poate problema e la mine. Și da, le foloseam cam la maxim, nu totul la maxim, dar o mare parte. Sfaturi, idei? Link to comment Share on other sites More sharing options...
edy_wheazel Posted February 8, 2015 Share Posted February 8, 2015 plus 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mihai Souca Posted February 8, 2015 Share Posted February 8, 2015 Hai ma iara santeti rai:)) Eu cred ca poate strici doar difuzorul. Daca duce mult mai multi watti decat da ampu, nu iti dai seama cand e prea mult si trimiti semnale dreptunghiulare pe el si BAM. Asa ceva parca am citit candva Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spieler Posted February 8, 2015 Author Share Posted February 8, 2015 E ok, căutasem înainte pe net discuții despre așa ceva și am citit deja toate poantele cu TNT și benzină plus altele (omul scrisese "how do I blow my amp?") Link to comment Share on other sites More sharing options...
edy_wheazel Posted February 8, 2015 Share Posted February 8, 2015 Incearca sa folosesti chitara si pedala pe un amp ce functioneaza sigur sau o alta chitara in aplificatoarele presupus defecte. S-ar putea sa ai ceva problema cu un contact din lant. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spieler Posted February 8, 2015 Author Share Posted February 8, 2015 Bine, chestia asta nu s-a întâmplat de la prima utilizare, le mai foloseau și alții. Mă întrebam doar dacă este ceva ce trebuie evitat așa la modul general Link to comment Share on other sites More sharing options...
guitarhead Posted February 8, 2015 Share Posted February 8, 2015 Uita-te la (verifica) circuitele de protectie ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
FiveseveN Posted February 8, 2015 Share Posted February 8, 2015 Amplificatoarele mici "pentru începători" sunt deseori construite cam la limită. The usual suspects ar fi radiatoarele, difuzoarele și alimentarea. Și într-adevăr dacă folosești distorsiune, volum mare și sludge le stresezi maxim. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
acid_jazzist Posted February 9, 2015 Share Posted February 9, 2015 Ai grija la gain de la intrare in statie pe canal clean...recomandat ar fi maxim la ora 2 si volumul de bas da-i numa vro 6-7...restul reglezi din volumul statiei Ai grija la gain de la intrare in statie pe canal clean...recomandat ar fi maxim la ora 2 si volumul de bas da-i numa vro 6-7...restul reglezi din volumul statieiAsa nu risti sa supraincarci circuitul amplificatorului 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts