marian daniel Posted February 7, 2015 Posted February 7, 2015 (edited) Salutare. De vreo 2 zile imi bazaie chitara. Nu este fretbuzz, bazaie doar corzile libere. Mi-ul(gros), Re-ul si La-ul. Bzaitul se aude de undeva din corpul chitarei. Este vorba despre o electro-acustica Fender T-bucket 300. A mai patit cineva asa? ce ar putea fi? Multumesc! Edited February 7, 2015 by marian daniel
Kibis44 Posted February 7, 2015 Posted February 7, 2015 Da, am patit-o, dar la mine s-a reglat dupa ce am schimbat corzile, dar stiu ca parca a fost problema de la cheile de acordaj. Sau ai mai putea sa invarti trustrod-ul foarte putin in sensul invers al acelor de ceasornic ( de la ora 2 la 12 )
marian daniel Posted February 7, 2015 Author Posted February 7, 2015 Dar nu tot timpul face asa. Ma gandesc sa nu fie ceva in corpul chitarei dezlipit, si sa faca zgomot din cauza vibratiei corzilor. Ca nu seamana cu fret-buzzul, suna mult mai enervant.
TheZKD Posted February 7, 2015 Posted February 7, 2015 Da, am patit-o, dar la mine s-a reglat dupa ce am schimbat corzile, dar stiu ca parca a fost problema de la cheile de acordaj. Sau ai mai putea sa invarti trustrod-ul foarte putin in sensul invers al acelor de ceasornic ( de la ora 2 la 12 ) De unde ai tras asa repede concluzia ? Sa umble la truss rod ? Fara poze , fara alte intrebari etc ? 3
Kibis44 Posted February 7, 2015 Posted February 7, 2015 De unde ai tras asa repede concluzia ? Sa umble la truss rod ? Fara poze , fara alte intrebari etc ? Ma gandeam ca este aceeasi problema cum am avut si eu. Dar nu tot timpul face asa. Ma gandesc sa nu fie ceva in corpul chitarei dezlipit, si sa faca zgomot din cauza vibratiei corzilor. Ca nu seamana cu fret-buzzul, suna mult mai enervant. Destul de probabil sa fie de la cheite atunci, se misca asa putin in gol daca nu le invarti tu cu putere?
tudorzzz Posted February 7, 2015 Posted February 7, 2015 Kibis, copile, nu mi-o lua in nume de rau...da ABTINE-TE ! Nu mai da sfaturi daca nu te pricepi. Nu e prima oara cand te bagi aiurea in seama si dai sfaturi gresite. 4
marian daniel Posted February 7, 2015 Author Posted February 7, 2015 (edited) Nu, cheitele nu au niciun fel de problema. Nu se invart in gol si nici nu se dezacordeaza. Edited February 7, 2015 by marian daniel
Kibis44 Posted February 7, 2015 Posted February 7, 2015 Kibis, copile, nu mi-o lua in nume de rau...da ABTINE-TE ! Nu mai da sfaturi daca nu te pricepi. Nu e prima oara cand te bagi aiurea in seama si dai sfaturi gresite. Am avut o problema similara, iar la mine aceasta a fost cauza. Ma gandeam ca probabil si la el este aceeasi problema. Eu asa mi-am rezolvat-o pe a mea. N-am vrut sa inrautatesc situatia, am vrut doar sa ajut
marian daniel Posted February 7, 2015 Author Posted February 7, 2015 http://www.fileshare.ro/e31295990aici am pus o inregistrare cu bazaitul. Mentionez ca am batut cu degetul in corpul chitarei, si atunci se face si mai puternic bazaitul. deci este ceva din corp. Chiar si daca nu cant si bat cu degetul in corp face un zgomot urat.
TheZKD Posted February 7, 2015 Posted February 7, 2015 (edited) vreo idee cineva? Avem toti ideii , proplema este ca nu putem ghici fara sa punem mana sau macar sa vedem despre ce e vorba . Incearca sa faci niste poze . Slabeste corzile si fa niste poze in interior daca reusesti - si prin exterior de altfel ( bridge , cap , fata , spate , taste din lateral etc ) . Daca nu , decat sa te iei dupa sfatul cuiva ( de ex. daca tu ai probleme in corp si cineva te pune sa reglezi gatul... ) mai bine gasesti pe cineva care se pricepe in zona ta . Am avut o problema similara, iar la mine aceasta a fost cauza. Ma gandeam ca probabil si la el este aceeasi problema. Eu asa mi-am rezolvat-o pe a mea. N-am vrut sa inrautatesc situatia, am vrut doar sa ajut Te credem ca ai intentii bune dar daca nu te pricepi , potential faci mult mai mult rau cu sfaturi prinse din zbor unuia care se pricepe si mai putin . Nu e un atac sau repros Edited February 7, 2015 by TheZKD 1
marian daniel Posted February 7, 2015 Author Posted February 7, 2015 http://postimg.org/gallery/3er1qm3m4/1af6db33/ aici sunt niste poze. Si ma intreb oare nu din cauza acelui fir cu albastru care a ramas neizolat in varf?
EugenRo2001 Posted February 7, 2015 Posted February 7, 2015 Ce se vede albastru este izolatia jonctiunii intre doza piezo (partea neizolata)si cablulde legatura cu preamplificatorul. E foarte posibil ca bazaitul ca fie provocat de fire, daca nu sunt prinse corect si ating de lemn. De asemenea e posibil sa ai vreo nervura crapata sau dezlipita. 1
marian daniel Posted February 7, 2015 Author Posted February 7, 2015 Am scos corzile si am reasezat cablul acela. Am pus inapoi corzile si nu mai suna, Sper sa nu reinceapa iarasi. Pana acum e rezolvata problema. 1
dani_rosu5 Posted February 7, 2015 Posted February 7, 2015 probabil manunchiul ala de cabluri era de vina; avand si el o greutate anume,care balangane inauntrul chitarei ,e destul de plauzibil sa zbarnaie in anumite pozitii - fiind doza piezo,orice vibratie aplicata chitarii o sa fie amplificata de doza
Recommended Posts