www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

amp de chit cu dif de 40 de cm diametru

dani

Recommended Posts

ce fel s-ar auzi daca asha face un amp de chitara(amplificare,dif,carcasa...tot) cu difuzoirul de 40 de cm diametru..asta e diful....asta...e un sal spa 4050.o sa-i pun si 2 tweetere de 150 watzi bucata. sunt de 8 ohmi(si basul...si tweeterele).o sa fie puternic ca statzie de chitara?ash fi pus unul de 30 de cm...dar sunt cam slabutze cele accesibile mie.deci...e bine ce vreau sa fac?...sau ce deja am facut.ca deja sunt cumparate piesele.

amplioficarea e deja gata....facuta de un tip...e pe mosfeturi,200 de watzi...8 ohm.

multzumesc pt sfaturile voastre

Guest diogrey

da dc twetere si dif de 40......foloseste doua difuri de la p-audio (sau la 200 w mai bine 4)..fa-ti ampul ca head si fa-ti un cab ....sau daca e fa-ti filtrele de la difuri sa taie de la 8000 hz si foloseste un procesor ....

zii si u cati bani ai pt difuri si poate iti oferin moi alternative la ala de 40 cm

deci...deja am difuzorul...am si tweeterele...am si statzie...am si pall ca sa-mi fac incinta...am tot...vreau sa stiu daca e o idee buna.ca peste tot am vazut statzii cu dif de 30 da de 40 nu.diful asta are hrecventze de la 30...pana la 3000hz...am pus tweeterele alea doua ca sa poata urca si mai sus.

de ce sa scap de tweetere?

Guest diogrey
deci...deja am difuzorul...am si tweeterele...am si statzie...am si pall ca sa-mi fac incinta...am tot...vreau sa stiu daca e o idee buna.ca peste tot am vazut statzii cu dif de 30 da de 40 nu.diful asta are hrecventze de la 30...pana la 3000hz...am pus tweeterele alea doua ca sa poata urca si mai sus.

de ce sa scap de tweetere?

pai daca deja ai luat difurile ....vezi cand faci filtre sa pui limita de sus de 8000hz si e mai bine sau daca ai procesor foloseste cabsimul si gata...sau fati un cabsim analogic...is multe rezolvari care dau un sunet apropiat unui difuzor de chitara prin limitare....dar mai greu sa faci ceva care 'coloreaza' sunetul ca un difuzor de chitara

Edited by diogrey

si cum fac eu filtrul ca sa-mi scoata pana in 8000 hz?...daca potzi face tu...da-mi si mie.diful e de gama larga...stiam ca merge pt chitara.care e frecventza maxima pe care o poate scoate o chitara(chitara fara floid...tasta 24 de pe mi-ul subtzire)?

Edited by dani

Nu e vorba de frecventa maxima pe care o scoate chitara. E vorba ca atunci cind bagi distors spectrul de frecvente se apropie destul de mult de cel al zgomotului alb, adica mai pe romaneste foarte nedefinit si biziit.

Aici intervine rolul unui difuzor si al unei boxe speciale de chitara. Acestea actioneaza ca niste filtre complexe, in primul rind unul trece jos, adica taie inaltele de pe la 6-7 Khz, plus niste rezonante (in special la boxele mari). Astfel chitara capata sunetul pe care il cunoastem cu totii.

Nu e vorba de frecventa maxima pe care o scoate chitara. E vorba ca atunci cind bagi distors spectrul de frecvente se apropie destul de mult de cel al zgomotului alb, adica mai pe romaneste foarte nedefinit si biziit.

Aici intervine rolul unui difuzor si al unei boxe speciale de chitara. Acestea actioneaza ca niste filtre complexe, in primul rind unul trece jos, adica taie inaltele de pe la 6-7 Khz, plus niste rezonante (in special la boxele mari). Astfel chitara capata sunetul pe care il cunoastem cu totii.

cam asa se intampla

poti sa folosesti diful de 15" la chitara , dar depinde de dif ce randament o sa aiba pwe medii.

tweetwre nu ati trebuiesc numai daca vrei sa canti si cu acustica pe 12 corzi si procesat sa aiba multe inalte frumoase ptr strumming.Un prieten a pus comutator si decupleaza tweeterele cand canta cu distors si la volum mare ,caci pe langa ca baga frecvente ce nu trebuiesc se si ard la volum mare si inalte multe de la distors.tweeterele rezista la 1-2W si sunt ptr boxe de casa sau masina.Casa folosesti la putere mare ai nevoie de sa zicem 10 tweetere piezzo sau 2-4 tweetere electrodinamice ( cu magnet si bobina mobila) legate corespunzator si protejate ....bec sofita de 12 V in serie ce tweeterele plus filtrui trece sus de la 3-4KHz.

Guest diogrey

vezi un cab sim ca in esenta e un filtru activ care incearca sa emuleze un cab de chitara si poti sa-ti faci o boxa hi-fi cu ce ai tu folosesti un cabsim in hedul de chitara si ar trebui sa fie mai bine