Geiger Posted January 6, 2007 Share Posted January 6, 2007 Salutare! Am o mica problema si nu stiu cum sa fac.. Am o placa de baza Gigabyte ga7va cu chipset kt400.. problema este ca daca pun placute de ram pe toate sloturile nu le recunoaste pe toate.. stie cineva ce este de facut? vreun pin pe placa de baza? ceva ce trebuie facut? Multumesc! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest anghelescu Posted January 6, 2007 Share Posted January 6, 2007 vezi sa fie toate la aceeasi frecventa.de regula daca de ex 2 sunt la 400 si 1 la 266 le recunoaste decat pe alea la 400. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geiger Posted January 6, 2007 Author Share Posted January 6, 2007 Checked! Nu acolo e buba. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest anghelescu Posted January 6, 2007 Share Posted January 6, 2007 vezi cat suporta maxim placa de baza...poate ai depasit. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geiger Posted January 6, 2007 Author Share Posted January 6, 2007 3GB.. eu as avea in total 512.. nu radeti de dotarea mea va rog! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aleksei Posted January 6, 2007 Share Posted January 6, 2007 Verifica ramurile sa nu fie bulite. Mergi cu ele la altcineva si vezi daca merg acolo sau... baga-le pe rand sa vezi daca singure le vede. Link to comment Share on other sites More sharing options...
freelancer Posted January 7, 2007 Share Posted January 7, 2007 descarca de pe net programelul MEMTEST (e gratuit) si scrie-l pe o disketa formatata in dos (de boot). seteaza din BIOS - "first boot: floppy disk" da-i restart si dupa ce booteaza de pe floppy urmeaza instructiunile. lasa fiecare bank de memorie pana al atestul 4-6, daca n-ai erori e ok. de regula, ca sa le recunoasca trebuie sa le setezi exact in bios ca latenta, perioata etc. (de pilda 2-2-2-4T), sau (2,5-3-3-8T), iar frecventa trebuie specificata (166, 200 etc.), n-o lasa by SPD (asta in cazul in care ai toate mem de aceeasi frecventa. apoi, vezi ca placa ta are un jumper care seteaza memoria 100/ Auto. Pune-l pe Auto. La fel si pt procesor... Daca nu ai mem de aeeasi frecventa, lasa pe AUto, sau SPD pt frecv. dar incearca sa definesti diverse latente si perioade. de regula merge. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cosu Posted January 7, 2007 Share Posted January 7, 2007 Ai bios-ul la zi ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Susceptor Posted January 7, 2007 Share Posted January 7, 2007 mi se pare ca era o regula in care trebuia sa le pui in ordine descrescatoare a cantitatii; adica slot1 >= slot2 >= slot3 >= slot4 btw: vor rula toate dar la frecventa cea mai mica posibila si daca e in concordanta cu fsb (de exemplu daca am un dimm de 400 si un dimm de 333, iar fsbul este pus la 133, ambele vor rula la 266, nu 333) incaerca sa pui fiecare memorie pe rand si vezi care iti face fite Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest anghelescu Posted January 7, 2007 Share Posted January 7, 2007 mi se pare ca era o regula in care trebuia sa le pui in ordine descrescatoare a cantitatii; adica slot1 >= slot2 >= slot3 >= slot4btw: vor rula toate dar la frecventa cea mai mica posibila si daca e in concordanta cu fsb (de exemplu daca am un dimm de 400 si un dimm de 333, iar fsbul este pus la 133, ambele vor rula la 266, nu 333) incaerca sa pui fiecare memorie pe rand si vezi care iti face fite da, la cea mai mica, my bad. Link to comment Share on other sites More sharing options...
George M. Posted January 8, 2007 Share Posted January 8, 2007 pune o memorie in fiecare slot si vezi daca se intampla sa nu-ti recunoasca si ia placutele prin rotatie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geiger Posted January 8, 2007 Author Share Posted January 8, 2007 Merge totul, mai putin toate 3 odata.. am tot incercat rotatii... nimic.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hix Posted January 8, 2007 Share Posted January 8, 2007 Daca una dintre memorii e single-sided si una e double-sided e posibil sa nu mearga. Incearca un update de bios. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts