2shey Posted October 31, 2014 Share Posted October 31, 2014 Am un fendar cd-60 mi-a schimbat cineva corzile la ea da mi se par mult mai subtiri decat precedentele. ce grosime de corzi sunt indicate pentru chitara mea? multumesc Link to comment Share on other sites More sharing options...
otringal Posted November 1, 2014 Share Posted November 1, 2014 nu exista "indicat" depinde de ce anume preferi/canti. In general multe din fabrica vin cu corzi de 0.012. Acum ma refer la acustice, ca ai spus de Fender CD60. Daca nu iti plac le poti schimba, dar incearca mai multe variatii, mai ales ca esti la inceput, se merita sa experimentezi putin. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ramurel Posted November 1, 2014 Share Posted November 1, 2014 Dar cum sună acum , în comparație cu varianta anterioară ? Eu țin minte că, la electroacustica mea, am schimbat corzile odată, din curiozitate, de la 12-53 [ parcă ] , la ceva mai subțire, însă n-a mai sunat așa de plăcut pt mine și am revenit înapoi la mărimea veche ! [ aveam și cutia de rezonanță mai mare un pic decât la CD-60 ] E pe încercate ! Frate-miu are o chitară CD-60 și are pe ea 12-52 și mi se pare că sună bine ! [ de fapt, asta a și fost mărimea corzilor atunci când și-a cumpărat-o ! ] . Link to comment Share on other sites More sharing options...
sam Posted November 1, 2014 Share Posted November 1, 2014 (edited) Astea sunt corzile cu care vine din fabrica: Fender® Dura-Tone® 880L (.012-.052 Gauge) Insa asta nu inseamna ca e si cea mai buna alegere. Edited November 1, 2014 by sam Link to comment Share on other sites More sharing options...
unknownjoe Posted December 6, 2014 Share Posted December 6, 2014 Cu cat sunt corzile mai groase cu atat te dor mai tare degetele sau obosesti mai repede.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts