Tudorr Posted October 14, 2014 Share Posted October 14, 2014 Salut! As avea o intrebare, este ok daca instalez niste doze de ibanez s7420 cu 7 corzi pe un les paul cu 6 corzi? Avand in vedere faptul ca dozele sunt concepute pentru 7 corzi marimea lor este mai mare, de aceea ma intreb daca o sa am un rezultat bun pe o chitara cu 6 corzi. Astept pareri, mersi! Link to comment Share on other sites More sharing options...
FiveseveN Posted October 14, 2014 Share Posted October 14, 2014 Păi 1. Nu cred că încap în corp, trebuie să tai din chitară. 2. Dacă le pui simetric nu se aliniază polii cu corzile. 3. Dacă le pui offset astfel încât să rămână un pol "pe afară" arată cam ciudat, nu? Cred c-ar fi mai practic să cauți unele care sună similar (dacă asta te interesează) dar sunt pentru 6 corzi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheZKD Posted October 14, 2014 Share Posted October 14, 2014 De functionat o sa functioneze ( daca le instalezi corect - probabil trebuie sa modifici chitara , nu ai specificat ce model ) , dar este o mare probabilitate ca va fi foarte incomod . Nu e mai usor sa iei niste doze normale de 6 ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
guitarhead Posted October 15, 2014 Share Posted October 15, 2014 Cel mai bestial ar fi sa pui doze de Ibanez cu 8 corzi pe un les paul cu 5 corzi (el are 6, da' tu scoti una, la alegere :-P ), si montezi dozele oblic .. musai sa tai serios in chitara pt. asta .. (ideal ar fi ca lespolu' sa fie si ceva vintage, "collector's grade"). )))) ... kiddin', man. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Airhead Posted October 15, 2014 Share Posted October 15, 2014 raspuns direct: NU Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tudorr Posted October 20, 2014 Author Share Posted October 20, 2014 De functionat o sa functioneze ( daca le instalezi corect - probabil trebuie sa modifici chitara , nu ai specificat ce model ) , dar este o mare probabilitate ca va fi foarte incomod . Nu e mai usor sa iei niste doze normale de 6 ? imi ofera cineva doze pt 7 la pret de pomana, de aceea intrebam Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheZKD Posted October 20, 2014 Share Posted October 20, 2014 Si dozele de pomana merita toata treaba ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
andy Posted October 31, 2014 Share Posted October 31, 2014 imi ofera cineva doze pt 7 la pret de pomana, de aceea intrebam Ce inseamna pentru tine pret de pomana? Eu o sa fac in curand un upgrade la si o sa am un set Seymour Duncan AHB-01 (7) care o sa le fac mai devreme sau mai tarziu "vant" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts