sam Posted August 30, 2014 Share Posted August 30, 2014 (edited) Salutare, Am un amp mai vechi ('80-ish) care imi place de mor si pe care ma bate gandul sa-l pastrez si sa-l folosesc o vreme. O ard vintage vorba unui amic Problema e ca desi are doua canale, intrarile sunt separate pentru fiecare canal. Prin urmare, ca sa comut intre canale trebuie sa scot jack-ul si sa-l bag in intrarea celalta, o chestie evident neplacuta. In el nu vreau sa umblu asadar singura varianta la care m-a dus pe mine capul ar fi un footswitch extern in care sa intru cu chitara si din care sa scot doua cabluri cu jack, cate unul pentru fiecare canal, cu un comutator cu trei 'craci' care sa-mi comute pe firul cald de colo-colo (masa e comuna intre cele doua intrari). Vede cineva vreo problema in solutia gasita de mine, are cineva o alta solutie mai desteapta? Nu de alta dar ca sa nu reinventez eu roata acum... Multumesc anticipat Edited August 30, 2014 by sam 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
edy_wheazel Posted August 30, 2014 Share Posted August 30, 2014 Varianta aleasa de tine ii ok deoarece nu implica modificari asupra amp-ului. Varianta mai complicata gen "scarpinat unde nu-i cazu'" implica folosirea unei singure intrari, cealalta convertita in intrare pt. switch care comanda canalele printr-un releu aflat in amp. La varianta asta poti sa-ti pui li LED-uri care sa-ti indice canalele, da' improvizatia depinde si de constructia statiei. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sam Posted August 30, 2014 Author Share Posted August 30, 2014 (edited) Mersi de raspuns, orice modificare a amp-ului se exclude. Nu ca ar fi vreo mare valoare dar are totul original pe el si mi-ar fi mila sa-i bag surubelnita si letconul pe gat. Plus de asta am un pitic impotriva modificarilor aiurea-n tramvai, mai ales la scule mai rare si acolo unde exista si solutii non-invazive. O sa-i construiesc o pedaluta Edited August 30, 2014 by sam Link to comment Share on other sites More sharing options...
lefmir Posted August 30, 2014 Share Posted August 30, 2014 (edited) http://www.senia.ro/ab100-pedala-efect-behringer-15815-3 si ai si boost intre canale daca vrei. Sau diy, Stomp switch sau "buton anti-vandal" mai greu gasesti la noi, chiar si SPDT...poate de la cineva cu Wah convertit in true bypass. Edited August 30, 2014 by lefmir Link to comment Share on other sites More sharing options...
edy_wheazel Posted August 30, 2014 Share Posted August 30, 2014 (edited) Un switch 3PDT (desi n-ai nevoie decat de o sectiune, astea se gasesc mai usor), 3 jack-uri de care vrea sufletelu' lui Sam si o carcasa 1590B sau similara ii tot ce trebuie. Defapt mai ai nevoie de un letcon si-o bormasina, plus un liniar, un creion niste burghie un punctator si niste cablu. Edited August 30, 2014 by edy_wheazel Link to comment Share on other sites More sharing options...
sam Posted August 30, 2014 Author Share Posted August 30, 2014 Il voi folosi probabil pe asta, pe care intentionam sa-l vand Reverb-ul va ramane reverb (amp-ul are deja posibilitate de reverb on/off prin switch extern) iar din switch-ul de Channel voi face comutarea. Singura diferenta va fi ca in footswitch imi va intra un cablu din chitara si imi vor iesi trei. Ca la nebuni dar asta e, digitalul s-a inventat mai tarziu 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
edy_wheazel Posted August 30, 2014 Share Posted August 30, 2014 Sfatu' meu ii sa lasi varianta asta ca ultima solutie. Eu as lua o carcasa metalica pe care as pune cele doua switch-uri + mufele aferente. Mai elegant + ca poti s-o gravezi/personalizezi cum vrea muschiu' tau. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sam Posted August 31, 2014 Author Share Posted August 31, 2014 Pai zi-mi de unde sa iau carcasa si switch-urile si ma combin Link to comment Share on other sites More sharing options...
edy_wheazel Posted September 1, 2014 Share Posted September 1, 2014 Carcase de aici. Tot acolo gasesti si mufe, trebuie doar sa ai in vedere faptu' ca preturile sunt fara tva. Switch-uri gasesti la vanzare, inclusiv eu am (sper sa nu fie considerata reclama), probabil gasesti si la cineva din Ploiesti. Ii pacat sa strici carcasa switch-ului de la Marshall, daca nu reusesti sa o vinzi poti s-o folosesti la scule dedicate. Am vazut amp-ul, este cel Yamaha, nu? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Liviu.Pop Posted September 1, 2014 Share Posted September 1, 2014 Eu ti-as propune sa incluzi in cutie si o baterie si 2 LED-uri, ca sa iti indice pe ce canal te situezi. In principiu e extrem de simplu, iar o bterie de 9V te tine o viata, dat fiind ca are doar rol de a alimenta un LED. Cred ca e inutil, dar it atasez o schema, chiar daca e banal de simpla. Cand scoti jack-ul de input se decupleaza si bateria. Daca preferi, in loc de 2 LED-uri poti folosi unul singur bicolor. Aceeasi chestie, dar inversata, poate fi utilizata pentru a intra cu 2 chitari (alternativ) pe aceeasi intrare, fara sa mai schimbi cablul de la una la alta. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sam Posted September 1, 2014 Author Share Posted September 1, 2014 Mersi Liviu, m-am gandit si eu sa alimentez dintr-o sursa externa 2 led-uri si asa voi face. este cel Yamaha, nu? Da, despre Yamaha e vorba. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Liviu.Pop Posted September 1, 2014 Share Posted September 1, 2014 (edited) Parerea mea e sa ramai la baterie, sa nu te mai incurci cu traf extern, fire in plus pe-afara, etc. Dar ... cum vrei tu, numa' sa sune Edited September 1, 2014 by Liviu.Pop 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Liviu.Pop Posted November 11, 2015 Share Posted November 11, 2015 No, făcut-ai switch-ul? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dakiboy Posted November 11, 2015 Share Posted November 11, 2015 parerea mea sa comper o pedala AB ca functioneza ori 2 instrumente intr-un amp ori 1 instrument catre 2 ampuri/canale eu am un boss AB-2 are leduri cred ca ai putea sa cumperi 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts