www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

vidaest

Active Members
  • Posts

    50
  • Joined

Everything posted by vidaest

  1. Pot sa-ti dau o referinta la un raspuns pe care Scott Henderson l-a dat pe forumul sau legat de un asemenea gadget: http://online-discussion.dhenderson.com/Sc...opic.php?t=1073 Pe la mijlocul paginii e ceva legat de Furman, da search eventual. Nu stiu cat e de actuala experienta, dar sper sa fie o sursa de incredere si sper sa-ti fie de folos.
  2. Din cate am citit, chitara in husa nu reprezinta in general o problema. Exista vreo sansa sa urci in avion cu chitara in toc, chiar daca platesti o suma suplimentara, dupa cum spunea broknstrngs, sau o sa fii nevoit sa o lasi pentru cala? Intreb pentru ca as dori sa o transport in toc.Nu am incredere in manipulatorii de bagaje si stiu ca bagajele din cala se mai ratacesc uneori.
  3. Si de pe saitul oficial Slayer: http://www.slayer.net/uk/event/2010/06/25/...tival-la-katarg
  4. Asta m-a enervat si pe mine la culme. TVR nu are nimic de-a face cu cultura uneori, se pare, si uneori sunt tangenti si fata de bun simt. "Cerbul de aur si alte caprioare, Mamaia '98, lacrimi si..."
  5. Mai poti incerca si la Arabesque, trebuie sa fie si in Galati. Io de acolo am luat si era parca mai ieftin decat in alte parti, ti-l transporta si acasa. Si io am pus burete pe MDF fiindca nu am vrut sa rezoneze, dar poti incerca si cu si fara sa vezi cum iti place mmai mult, eventual poti sa inregistrezi doua trackuri diferite si sa le compari.
  6. Vad problema din doua puncte de vedere diferite: Primul e ca muzica ce se asculta acum(moderna, incepand cu secolul asta) nu a fost facuta de romani in prima instanta. Tot ce inseamna folk, jazz, blues, rap, electronica, rock, metal, pop, etc...e muzica anglo-saxona, asa ca o sa ni se para ca suna ciudatel si in franceza si in ceha in aceeasi masura ca si in romana, chiar daca nu trebuie sa fie neaparat asa. Al doilea ar fi ca cei ce folosesc romana(limba cu multe posibilitati de expresivitate sonora) in versuri o folosesc cu multa stangacie iar subiectele alese sunt de cele mai multe ori triviale. Un contraexemplu pentru ambele puncte de vedere de mai sus ar fi Celelalte Cuvinte si sunt si altele, dar asta e cel mai reprezentativ in opinia mea.
  7. Mai in gluma mai in serios, referindu-ma numai la ce scrie pe Thomann, diferenta e de vreo 7 kg.
  8. E un fel de palm-mute, ciupind fara unghii, cu atac mai mic, sunet mai estompat. Articol: http://en.wikipedia.org/wiki/Classical_gui..._hand_technique Video: http://www.learnclassicalguitar.com/pizzicato.html
  9. Am gasit unul in piata de vechituri acum cativa ani, Motorola, exact cu specificatiile de care ziceai, cu acelasi standard la mufa de alimentare, s-ar putea sa fi fost incarcator pentru unul din primele generatii de telefoane mobile.Il folosesc fara probleme de atunci. Poti sa-ti incerci si tu norocul la vechituri...si costa cat doua beri...
  10. Se cheama tirando, apoyando si rasgueado. La tirando ciupesti normal, la apoyando sprijini degetul cu care ciupesti pe coarda de mai sus, de obicei coarda e ciupita mai tare. Rasgueado se foloseste la flamenco mai mult si e un fel de strumming cu degetul aratator si cel mare.
  11. M-am operat acum cativa ani de un chist de genul asta tot la incheietura palmei stangi. Sunt 2 tipuri de interventii. Una in care se incizeaza cu bisturiul si una un care iti scoate lichidul sinovial cu o seringa. Despre prima, pe care mi-a recomandat-o medicul, poti sa-ti spun ca ai nevoie de o anestezie locala si de cusatura cu drenaj si mai apoi de inca doua vizite pentru curatarea ranii si schimbarea pansamentului si pentru scoaterea firelor si a tubului de drenaj.Dupa vindecare ramane o cicatrice.Am fost in stare sa cant dupa vreo 3 luni, dar o durere tot am mai simtit, acum e insesizabila si prezenta doar la miscari extreme ale articulatiei, comparativ cu cea de la mana cealalta. Despre metoda cu siringa nu stiu mai multe, dar cred ca se preteaza la scurt timp dupa aparitia chistului, sper sa nu gresesc, intreaba medicul. In cazul in care ai o incheietura mai slaba, pe langa sfatul legat de pozitia mainii si a instrumentului, cel mai bun lucru pe care poti sa-l faci sunt niste exercitii pentru articulatie ca sa intaresti membrana care tine lichidul sinovial. Sa-l rogi pe medic(sau pe kinetoterapeut) sa ti le descrie, desi poti sa le intuiesti si singur. Bafta.
  12. vidaest

    A cui e chitara?

    That's easy: Horea Crisovan.
  13. vidaest

    Filme speciale

    Mi-am adus aminte de Bird cu Forest Whitaker in rolul lui Charlie Parker, regia: Clint Eastwood.
  14. Astea mi-or placut in mod deosebit: http://www.destroyallguitars.com/pheo
  15. Pentru chitara clasica cel mai fain suna corzile de plastic, incearca si o sa vezi ca nu se compara cu altele(bronz, nichel) Suna mult mai cristalin si mai placut. In plus, corzile de plastic nu tensioneaza asa de tare griful ca si corzile de metal. Daca pui corzi de metal(si mai ales daca nu le schimbi asa de des) risti ca griful sa ti se deformeze, o sa falseze in pozitiile superioare si o sa ai nevoie de ajutorul unui lutier dupa ceva ani. In plus plus, daca o sa te apuci de clasica o sa fii nevoit sa-ti lasi putin unghiile de la mana dreapta mai lungi.Ai incercat sa canti cu unghii mai lungi pe corzi de metal?Atunci o sa vezi si asta.
  16. Cauta metoda de chitara clasica a lui Ferdinando Carulli.Este excelenta pentru inceput. Poate o gasesti la biblioteca sau la anticariate. Uite ca am gasit-o si pe net, editie noua: http://www.grafoart.ro/chitara_grf.htm Aici e si o metoda a lui Matteo Carcassi Mai apoi incearca cu ceva piese Francisco Tarrega.Presupun ca la faculta de muzica o sa gasesti enorm de multe partituri.
  17. http://forums.rgc.ro/index.php?showtopic=22086 Cred ca ai nevoie de o high impedance volume pedal - FV 50H de la Roland sau alternativa Boss FV500H(aceeasi marie).Conectata inainte de distors o sa-ti functioneze exact la fel ca si cum ai micsora volumul din chitara, deci semnalul o sa fie mai putin distorsionat la iesirea din pedala de distortion. Pe de alta parte, o low impedance volume pedal e facuta sa functioneze dupa pedala de distors sau in bucla de efecte a amplificatorului. Asa modifici volumul per general, fara sa alterezi "cantitatea" de distors. Vezi http://www.bosscorp.co.jp/products/en/_sup...p=1&iStcd=4 la owner's manual.
  18. Faina, totusi parca scapi niste note pe partea de clean ,unde e strofa, sau? Subscriu la ce-a zis Dani, fara voce are prea putin farmec. O scot si io, imi place piesa maxim.
  19. Tot offtopic pot sa va spun ca acum ani buni, impreuna cu cativa prieteni, am cumparat chitare Ibanez low-end de la niste tigani din Lugoj. Si asta pentru ca cele mai calumea se dusesera la altii care au fost mai pe faza, cred.Tipul care ne-a adus la tigani zicea ca cu ceva timp in urma pusesera un anunt la poarta: "Vindem chitari libaneze".Stiau destul de bine preturile, cel putin cand am fost noi pe-acolo. Si pe bune, "copii la tigani" dadeau in chitare cuuuuu...ciocanul. Credeti sau nu a fost una din cele mai haioase experiente pe care le-am trait.Apropos de Kusturica, capul familiei semana izbitor cu Grga Pitic.
  20. Confirmat si pe site-ul oficial al lu Scott Henderson. O dovada ca muzicienilor le-a placut si ca organizatorii au fost la inaltime este faptul ca ei revin in Romania, mai precis Timisoara. Cazul Mike Stern, respectiv Scott Henderson, cu acelasi traseu: Festivalul de la Garana apoi in The Note.
  21. Multam Blooz, Gramsteen. @ Blooz: daca pana la urma afli de unde pot sa procur niste suruburi, sau alte "piese de schimb" scrie aici, sper sa nu se supere nimeni daca incarcam topicul, poate mai foloseste si altcuiva informatia. Intre timpo ma mai interesez si io.
  22. Imi place mult motivul asta din ...ein_geist.Pacat ca nu ai elaborat si ai dezvoltat mai mult tema, cred ca ar fi iesit o piesa super. Nu stiu cum ii cainele, da stapanul e un compozitor beton.
  23. Pun si io niste poze cu prietena mea S2170(de-acu avem un an impreuna, deci pot sa-i zic asa) Intr-una dintre poze(detaliul cu dozele si tremoloul) am incercuit cu rosu unul dintre suruburile care tin papucii(oare asa se numesc?) pe care se sprijina corzile si care ajuta la modificarea intonatiei. Problema e ca i s-o tocit capul, nushcum, ca nu l-am fortat, se pare ca materialele pe care le folosesc domnii de la Ibanez in Cort factories nu sunt chiar asa de bune. Daca aveti idee cum pot sa fac rost de un surub din-asta, v-as fi recunoscator. Multam. A bientot.
  24. Foarte faina piesa, interpretarea deasemnea, merge la suflet. Numa bine.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.