Dobby

Active Members
 • Content count

  54
 • Joined

 • Last visited

 • Feedback

  100%

Community Reputation

21 Excellent

About Dobby

 • Rank
  Membru
 • Birthday July 11

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Bucuresti

Other Information

 • Nume
  Gil
 • Trupa
  ...
 • Scule
  bass el. + compresor + cub; chitară el. + multiefect + mini P.A. (4 mono + 2 stereo, 2x300 W)

Recent Profile Visitors

2,299 profile views
 1. Corect, doar că pe-atunci concepția era că "DC resistance measurements are widely used as a gauge of the “output” of passive magnetic pickups". Asta e, am luat-o și eu de bună, până când practica a dovedit că nu prea e chiar așa !
 2. Bineînțeles că o chitară de câteva sute de € nu se compară cu una de 1900 €, vorbind despre calitatea componentelor. Dar întâmplător am descoperit multe similitudini în specificațiile acestora. Repet, la Ibanez vorbim de o calitate mult mai înaltă a componentelor, dar... la un preț pe măsură ! Apoi, ați fi surprinși să constatați cât de echilibrate sunt output-urile celor două doze: Duckbucker - neck / MoJoe - bridge! Duckbuckers este tip vintage, iar MoJoe este tip moderate output, ușor spre hot, dar nu există un salt oribil de volum între cele două, așa cum era între dozele cu care Showmasterul a venit echipat din fabrică : un singlecoil no name - în neck position și un Duncan Designed Detonator (practic, un Invader doar cu un magnet ceramic). Combinația asta originală m-a exasperat o bucată bună de timp. Apoi, am pus Duckbuckers-ul în neck-position, parte pt. a scăpa de hum, parte pt. a avea acel quack de stratocaster. Diferența de output era însă la fel de mare când treceam pe Detonator... După multe, multe cercetări, am comandat de la thomann un SD `59 f spaced pt bridge, dar... s-a dovedit prea slab ca output față de Duckbuckers (pe bune!), așa că l-am trimis înapoi. Cu ocazia asta mi-am dat seama că valoarea DC Resistance dată de producător nu descrie-ntotdeauna corect output-ul dozei ! Dup-asta, am răscolit iar chart-ul site-ului SD, apoi le-am trimis un e-mail în care i-am întrebat cu ce-mi recomandă să-mperechez Duckbuckers (doză tot de-a lor), la care mi-au recomandat... `59 () sau Pearly Gates ! Ok, nu mulțumesc! Așa că am trecut la „vecinul” DiMarzio cu investigațiile (oricum voiam ton PAF în bridge), și-acolo... alte specificații, chart-uri diferite față de SD. În final, am ales MoJoe după descriere și un pic la risc (fie ce-o fi). Am cumpărat-o de la magazinuldemuzica.ro, și după ce am montat-o, m-am liniștit, mulțumit de alegerea făcută și de rezultat. Revenind la comparația pe care-am făcut-o, Showmaster-ul pe care-l am la vânzare vs. Ibanez JS24P, cele două sunt făcute din aceleași materiale (corp, gât, fingerboard), ambele au Floyd Rose locking system (Ibanez - original, Squier - licensed), ambele au 24 jumbo frets, ambele au 3 positions pick-up selector (Ibanez-ul mai are-ntr-adevăr push-pull pe potențiometru), ambele au MoJoe în bridge... dar... Showmaster-ul meu e la mai puțin de-un sfert din prețul Ibanezului ! Plus husă groasă thomann, plus strap. Chitara a fost pusă la punct de dl. Florin Dobrescu, low-action, no-fretbuzz, plus acea „jucărie” - butonul killswitch, prezent și pe Ibanezul JS24P. Vă mulțumesc pt comentarii (de fapt, pt. că nu sunt răutăcioase), și pentru urările de spor la vânzare! Un chitarist cu buget mic va fi foarte mulțumit dacă va cumpăra-o, fiind o chitară destul de versatilă, și cu un aspect plăcut. E la un preț rezonabil, cu mult sub ceea ce oferă.
 3. Boxa ACTIVA (are amplificator incorporat), 250W, dif. 10" + horn pt. frecvente inalte (driver de compresie de 1" din titaniu). Are LIMITER, pentru protejarea difuzorului de distorsiunile ce pot aparea la volume mari. Stare perfecta, tinuta-n casa, practic nefolosita. Cumparata de la esound.ro pentru a servi drept monitor activ intr-un proiect muzical ulterior nematerializat. Prezint factura. Diverse aplicatii posibile: redare muzica, monitor pentru voce, clape, chitara, tobe electronice etc. MSR250 - combinatia ideala intre putere, performanta, functionalitate si portabilitate pentru o gama larga de aplicatii. Un amplificator clasa D ofera 250 W de putere clara si dinamica printr-un woofer de 10" si un driver de compresie de 1" facut din titaniu ce ofera o banda de frecventa de la 55 Hz pana la 20 kHz. Wooferul are o bobina supradimensionata de 2.5" care s-ar intalni normal la difuzoarele de 15", aceasta contribuind la calitatea sunetului si la durata difuzorului. Cu toata aceasta putere si performanta singura surpriza este cat de usoara si usor de utilizat este aceasta boxa activa.
 4. Procesor de efecte pentru chitara excelent, stare perfecta, folosit doar in casa, ca hobby. Cumparat de la soundcreation.ro (prezint factura). Este unul dintre cele mai bune procesoare facute de ZOOM, are multe simulatoare de amp foarte bune, efecte din tot spectrul (compression, eq, overdrive-distortion, modulation, delay, reverb, combinatii). Pedala poate fi folosita ca volum x expresie (wah, whammy etc.). Are tuner, looper 20-40 sec.si masina de ritm pt studiu etc. Manual de utilizare, adaptor AC, soft de editare Zoom Edit & Share cu care patch-urile se pot edita pe computer/laptop printr-un cablu USB.
 5. Chitara frumoasa, ton de Fender Stratocaster pe doza neck si ton PAF pe doza bridge (Satriani, Vai etc.), setup facut de dl Florin Dobrescu (lutier Guitar Repair Shop), husa Thomann Deluxe Gigbag, curea Fender cu piele la capete, set corzi Fender + diverse partituri. Ecranata cu spray grafit. Stare perfecta, cantata doar in casa ca hobby. MODEL NAME: Squier Jason Ellis Signature Showmaster SERIES: Squier Artist Series BODY: Basswood, Sleek Body NECK: Maple, C-Shape,(Polyurethane Finish) FINGERBOARD: Rosewood with Floyd Rose® Licensed Locking Nut, Radius 12.5" (317mm) NO. OF FRETS: 24 Jumbo SCALE LENGTH: 25.5" (648 mm) WIDTH AT NUT: 1.650" (42 mm) HARDWARE: Black MACHINE HEADS: Standard Die-Cast Tuners BRIDGE: Floyd Rose® Licensed Double Locking Tremolo PICKGUARD: None PICKUPS: 1 Seymour Duncan Duckbuckers Humbucker (Neck - ton Stratocaster), 1 DiMarzio MoJoe Humbucker (Bridge - ton specific PAF) PICKUP SWITCHING: 3-Position Blade: 1. Bridge Humbucker Position 2. Bridge Humbucker and Neck Pickup Position 3. Neck Pickup CONTROLS: Master Volume, Master Tone, buton Killswitch ! Comparabila cu Ibanez Joe Satriani JS24P PREMIUM guitar, care costa 1900 € !
 6. Un set e nou, iar celălalt e cântat dar degresat cu alcool denaturat (procedeu non-distructiv), deci e ca nou și ăsta. Motivul vinderii? Schimb din nou calibrul, revin la corzi mai groase. Sunt destul de bune și EXL220-5, dar mai mult pt. slapping. Accept probă (numai la setul cântat), accept retur, accept altceva la schimb.
 7. În prezent da, poate nu prea mai cânți pe bass, dar nu știi ce-ți rezervă viitorul, și-atunci acest compresor te va ajuta. Eu mai am pe lângă el un DI-BOX și un tuner cromatic. Atât ! E de păstrat o viață.
 8. Nu-l vinde! E foarte bun, am și eu !
 9. Relații/nr de contact pt discutarea posibilității unei colaborări pe viitor?
 10. Salut! Un nr de telefon?
 11. 50 lei, set 5 corzi pt bas D'Addario EXL170-5 abia cântate 2 săptămâni! 50 lei, set 5 corzi pt bas D'Addario EXL170-5 abia cântate 2 săptămâni!
 12. Sunt folosite puțin, 15 zile, abia se cunoaște un pic pe ele. Sunt corzi de bas, nu se uzează la fel de repede ca cele de chitară. Ce să fac, să le dau de pomană, sau să le uit într-un sertar? Le-am dat jos de pe bas pt că am pus un set de alt calibru, am explicat în anunț. 50 lei, ultimul preț.
 13. Pret: 60 RON Localitate: Bucuresti Contact: 0773803676 Stare: Foarte buna/Ca nou Accept schimburi: Nu accept schimburi Vând corzile pe care le-am dat azi jos de pe bass pt. că sunt în stare foarte bună! Este un set D'Addario EXL170-5 long scale, calibru 45-65-80-100-130. Am cântat pe ele doar 15 zile puse cap la cap, cca 3-4 ore/zi. Nu au urme de folosire intensă, nicidecum de corodare, și încă au acea "mârâială" a corzilor noi (abia li s-a "așezat" un pic sound-ul). Nou, acest set se vinde cu 120 lei (http://www.mcmusic.ro/chitara-bass-ro/corzi-ro/bass/daddario-exl170-5-long-scale-set-corzi-chitara-bass-5-corzi) ... dar eu cer jumatate - 60 lei - ținând cont că e cântat. E vorba de 12 lei/coardă, un set de 5 corzi foarte bune! Poate cineva apreciază și decide să le cumpere. In Bucuresti, fac livrarea personal, accept si probă ! Nu încerc să păcălesc pe nimeni ! Corzile sunt în stare foarte bună, iar prețul cerut e decent. EXL170-5 este cel mai vândut set de 5 corzi pentru bass de la D'Addario, dar eu am trecut de azi încolo pe EXL220-5, mai potrivit stilului meu blând de a cânta.