Bineînțeles că o chitară de câteva sute de € nu se compară cu una de 1900 €, vorbind despre calitatea componentelor. Dar întâmplător am descoperit multe similitudini în specificațiile acestora. Repet, la Ibanez vorbim de o calitate mult mai înaltă a componentelor, dar... la un preț pe măsură !
Apoi, ați fi surprinși să constatați cât de echilibrate sunt output-urile celor două doze: Duckbucker - neck / MoJoe - bridge! Duckbuckers este tip vintage, iar MoJoe este tip moderate output, ușor spre hot, dar nu există un salt oribil de volum între cele două, așa cum era între dozele cu care Showmasterul a venit echipat din fabrică : un singlecoil no name - în neck position și un Duncan Designed Detonator (practic, un Invader doar cu un magnet ceramic). Combinația asta originală m-a exasperat o bucată bună de timp. Apoi, am pus Duckbuckers-ul în neck-position, parte pt. a scăpa de hum, parte pt. a avea acel quack de stratocaster. Diferența de output era însă la fel de mare când treceam pe Detonator... După multe, multe cercetări, am comandat de la thomann un SD `59 f spaced pt bridge, dar... s-a dovedit prea slab ca output față de Duckbuckers (pe bune!), așa că l-am trimis înapoi. Cu ocazia asta mi-am dat seama că valoarea DC Resistance dată de producător nu descrie-ntotdeauna corect output-ul dozei ! Dup-asta, am răscolit iar chart-ul site-ului SD, apoi le-am trimis un e-mail în care i-am întrebat cu ce-mi recomandă să-mperechez Duckbuckers (doză tot de-a lor), la care mi-au recomandat... `59 () sau Pearly Gates ! Ok, nu mulțumesc! Așa că am trecut la „vecinul” DiMarzio cu investigațiile (oricum voiam ton PAF în bridge), și-acolo... alte specificații, chart-uri diferite față de SD. În final, am ales MoJoe după descriere și un pic la risc (fie ce-o fi). Am cumpărat-o de la magazinuldemuzica.ro, și după ce am montat-o, m-am liniștit, mulțumit de alegerea făcută și de rezultat.
Revenind la comparația pe care-am făcut-o, Showmaster-ul pe care-l am la vânzare vs. Ibanez JS24P, cele două sunt făcute din aceleași materiale (corp, gât, fingerboard), ambele au Floyd Rose locking system (Ibanez - original, Squier - licensed), ambele au 24 jumbo frets, ambele au 3 positions pick-up selector (Ibanez-ul mai are-ntr-adevăr push-pull pe potențiometru), ambele au MoJoe în bridge... dar... Showmaster-ul meu e la mai puțin de-un sfert din prețul Ibanezului ! Plus husă groasă thomann, plus strap. Chitara a fost pusă la punct de dl. Florin Dobrescu, low-action, no-fretbuzz, plus acea „jucărie” - butonul killswitch, prezent și pe Ibanezul JS24P.
Vă mulțumesc pt comentarii (de fapt, pt. că nu sunt răutăcioase), și pentru urările de spor la vânzare! Un chitarist cu buget mic va fi foarte mulțumit dacă va cumpăra-o, fiind o chitară destul de versatilă, și cu un aspect plăcut. E la un preț rezonabil, cu mult sub ceea ce oferă.