mmihai3

Newcomers
 • Content Count

  2
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1
 • Feedback

  100%

mmihai3 last won the day on July 2

mmihai3 had the most liked content!

Community Reputation

8 Neutral

About mmihai3

 • Rank
  Nou Venit

Profile Information

 • Location
  București

Recent Profile Visitors

561 profile views
 1. mmihai3

  vând Chitară electrică Schecter PT black

  Switch schimbat, preț 2000 nediscutabil. Menționez că chitara se gășește nouă la 2950 lei, iar b-stock, la Thomann, la 2550. Chitara se poate testa în zona Berceni, pe ampul Peavey ValveKing sau pe al clientului, cu pedale și cabinet Harley Benton G112 Vintage (cu difuzor Vintage 30). Voi fi disponibil între 8 - 13 noiembrie.
 2. Amplificator de chitară pe lămpi, Hughes and Kettner TubeMeister 18 head Un amplificator cu un sunet de lămpi curat, "hi-fi", cu puterea maximă de 18 W. Cele două canale au voicing diferit, inclusiv din amplificatorul de putere: pe Clean, sunetul este cristalin, cu înalte clare și bași. Cel de Lead este mai "British", cu medii pronunțate și agresiv. Are o intrare pentru comutator de picior, pentru schimbarea canalelor. Nu are efect de reverb încorporat. Pentru astfel de efecte opționale (reverb, delay, chorus, etc), el este prevăzut cu loop FX între preamplificator și amplificatorul de putere. Construcția este metalică, solidă și de foarte bună calitate. Este mic și foarte portabil - împreună cu o boxă Orange 8" și ceva efecte, încape într-o geantă sport. Dimensiuni: 37 x 15 x 15 cm. Se vinde cu husa originală. Puterea este reglabilă - 18W, 5W, 1W, 0W. Se poate opri (și deconecta) boxa complet, pentru înregistrare silențioasă, asta fără a decupla amplificatorul de putere și a-i fi afectat sunetul final. Sunt foarte puține amplificatoare pe piață care fac acest lucru! Are power soak încorporat și ieșire XLR cu simulare de înregistrare prin boxă "Red Box". A fost cumpărat în noiembrie 2017 de pe Thomann. Stare impecabilă. A fost folosit în total, estimativ, vreo trei-patru luni. Sunt dispus să răspund întrebărilor începătorilor, în limita timpului disponibil. Pedala din imagine nu se vinde, este doar pentru referință de mărime. Prețul include TVA - se poate vinde firmelor și fără.
 3. Chitara, cu tot cu doză, sunt rezervate, pt moment. (de trimis prin curier)
 4. Dozele DiMarzio sunt rezervate. În momentul de față, chitara are TB-14 montată (970 RON cu totul). Fără doză - 800 RON.
 5. mmihai3

  vând Chitară electrică Schecter PT black

  1900 preț nou - pt că 3-way switch-ul original dă rateuri și trebuie schimbat.
 6. Subscriu la descrierea Klon-ului a OP-ului, din experiența personală cu altă clonă de Centaur: Soul Food, de la Electro Harmonix. Pentru mine el este un "lead booster", sau, mai degrabă, un "pickup enhancer" - nu un overdrive, nici un booster la modul general. Ce mi se pare deosebit la el: - este foarte definit. El nu este un drive transparent în sensul EQ-ului, dar se poate numi așa datorită faptului că, oricât gain / clipping i-ai da, nu se amestecă cu cel al următoarei pedale sau ampului. Zici că nu are distorsiune deloc în sine (dar are, se vede pe osciloscop) și că gainul provine din drive-ul / ampul în care intră. Nu am înțeles încă cum face asta, pb trebuie ceva matematică / fizică mai avansată. - ca și EQ, nu am studiat la ce frecvențe umblă - clar cauzează un mid boost. În schimb, am descoperit următorul efect asuora tonului: la un moment dat am înregistrat un lead în două feluri, nu mai rețin în ce ordine și de ce. O dată cu doza humbucker bridge, cealaltă cu cea strat de middle (pe Tele MP+). Sunau absolut identic! Concluzia mea este că efectul lui general, drive+EQ, este că, la modul subiectiv, îți face soundul "mai humbucker" și "mai bridge" de cât este. A propos, EQ-ul de care vorbesc este dat de controlul de gain, începând de la câteva grade de la zero, și nu mă refer la tone control. Concluzionând: Klon este un efect "one trick poney", dar ce face face cu succes, iar efectul respectiv cred că este un lucru dezirabil pt majoritatea chitariștilor. Nu spun "toți" pt că cunosc pe cineva care folosește doar un humbucker neck și chiar mi-a mărturisit, într-un cu totul alt context, că nu a fost încântat de Soul Food. Precizez că nu am folosit efectul decât cu alimentare de 9.6V, folosind alimentatorul cu care vine.
 7. mmihai3

  Ideea mea de chitara portabila

  Neck-ul ce este? Și ce scale are?
 8. Headul a fost cumpărat de la MCMusic, în februarie 2018. Nou costă 1600 - la reducere. Preț de dumping! :)) Despre el: sunet tipic de Peavey. Ca și gain, îl clasific undeva între vintage și modern. Are două canale: un clean cu headroom farte mare și un lead + boost, cu gain cam până la un hard rock / heavy metal. Pt metal modern trebuie pedale. Se poate cânta la căști sau înregistra silențios, fără speaker, asta fără a-i fi dezactivat power ampul. Are power soak încorporat și un simulator de cab + mic care pe mine mă convinge. O opțiune interesantă este controlul de Vari-Class: îți dă posibilitatea să alegi o voce pt amplificatorul de putere pe toată aria dintre un amp mai soft și unul mai edgy, agresiv, gen Marshall. Pt schimb (+/- diferență, dacă e cazul), aș fi interesat doar de ceva head cu un canal, și sunet neutru - pedal platform. Ca și opțiuni pe la bugetul ăsta, mă gândesc la un Peavey Classic 20 MH, Fender Bassbreaker 15, sau ceva asemănător... Clipul următor l-am înregistrat pe acest amp, prin direct recording, fără cab. Mai e și cel cu Danzig, din anunțul meu pt chitara Schecter. Enjoy.
 9. Metaliști, salvați-mă! Chitara este cumpărată în martie 2018 de la MusicAndMore. Se vinde în ambalajul original cu garanție 24 luni de la cumpărare. Ca idee, garanția nu acoperă aproape nimic, cam tot pe ea e considerat "piese de schimb" Probabil ți-o repară doar dacă ți se rupe neck-ul sau ceva. Pe Thomann, chitara costă 3000 lei, iar de unde am luat-o, e 2500 la reducere. Instrumentul este țeapăn, se simte foarte bine în mână, are un radius mare (flat) și se cântă foarte ușor pe ea. Folosește două doze humbucker, cu coil split pentru single coil, care se află pe controlul de Tone push-pull. Tone controlul a fost schimbat cu unul Alpha, cumpărat tot de la MusicAndMore. Are montate corzi stainless steel de 10 (cred că 10-46 de la Ernie Ball). Sunet: din pct meu de vedere, PT este o chitară agresivă, potrivită pt metal sau grunge. Deși e construită din același lemn ca un Fender (alder / maple), are un sunet "scooped", modern, mai puternic și cu mai mult sustain decât Telecasterul pe care îl mai am (tot cu humbucker la bridge) - poate datorită faptului că e mai masivă și/sau fretboardului mai plat. Ca și limitări, cu greu aș recomanda-o pentru ceva vechi - country, classic rock sau blues (deși un Danzig îl face bine, zic eu ). Poate cu niște doze slabe, cu mediile ridicate. De asta o și vând: mie îmi trebuie mai multă versatilitate, pt că lucrez la pedale, dar chitara asta nu vrea să facă compromisuri!
 10. Preț nou: 200 lei. Da, 200, nu am greșit. S-au adunat multe și vreau să scap de ele, iar pedala asta e mai de nișă.
 11. *bump* Update: i-am pus la loc capacele negre, pt că mi-a trebuit unul cromat la Fender (cel stock era un plastic ordinar). La cerere, îi pot înlocui una sau ambele doze cu ce am la vânzare: 1. Seyour Duncan TB-14 - Custom 5 (+170 lei): recomandată pt bridge. Pe aceeași idee cu sunetul dozelor originale ale chitarei - adică mai puține medii, mai spre metal, dar mai definit și cu mai mult atac. 2. DiMarzio DP156 - Humbucker from Hell (+200 lei): recomandată pt neck. O doză bright, care compensează excesul de bași la dozele humbucker în poziția aceasta. 3. DiMarzio DP155 - the Tone Zone (+200 lei): recomandată pt bridge. O doză dark, care compensează lipsa de bași la dozele în poziția aceasta.
 12. *bump* Am mai descoperit despre el, folosind pedale direct în power amp (FX return), că schimbarea canalelor modifică și vocea power ampului. Cel de Clean este un Fenderish bright, cel de Lead este un pic mai puternic și cu o voce British, mai pe medii și mai "in your face".
 13. mmihai3

  vând [EXPIRAT] Chitară bass 5 corzi Ibanez SR305-RBM

  Vândut, mulțumesc!
 14. Preț nou: 800 RON.
 15. Vând aceasă chitară, cumpărată de pe Thomann, de nouă, în 2007. A fost folosită puțin, am vândut-o când am fost pe afară, apoi recumpărat-o. Tastele sunt intacte, nimeni nu a folosit benduri pe ea. Un relativ echivalent în producție: Ibanez RG421EX - https://www.thomann.de/ro/ibanez_rg421ex_bkf.htm. Chitara este în stare foarte bună, și electric, și mecanic (citește mai jos despre controlul de volum), ușor de cântat, are un action mic iar acordajul nu se dereglează, dacă nu sunt atinse tunerele. O vând pt că mi-am cumpărat alte chitare, cu coil split / single coil, pentru necesitățile de acum, iar pe aceasta nu o mai folosesc. Modificări: - potențiometrii au fost schimbați, acum vreun an și ceva, cu Göldo de 500K, de pe Thomann. Aceștia noi se învârt mult mai ușor decât cei originali; un dezavantaj este că dacă atingi controlul de volum, care e cam aproape de corzi, îl poți roti fără intenție. - ramele de doze negre le-am înlocuit cu rame cromate - poza fără blitz, pentru design comparativ cu celelalte două chitare ale mele. Am și ramele originale, le predau fără cost adițional, la cerere (nu de alta dar altfel uit de ele xD). Una a fost un pic polizată pe interior-lateral, ca să încapă o doză trembucker (F-size). - condensatorul l-am înlocuit cu unul de 27nF, mi s-a părut cel mai echilibrat sunet pentru ea.