www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Rincewind

Active Members
  • Posts

    119
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Rincewind

  1. Rincewind

    Thomann

    Serviciul se numeste Nachnahme si se percepe o taxa suplimentara de 2€/pachet pe care o platesti... postasului ( ).
  2. Poti te rog explica ce diferenta este intre semnalele wet si dry? Ce inseamna de fapt un semnal wet, respectiv dry?
  3. Multumesc. Mie mi se pare ca a iesit chiar bine concertul. Felicitari! Suna foarte bine.
  4. OK, stiu ca nu are chiar legatura cu Open Microphone dar tocmai am aflat de pe site-ul lui Cyfer despre urmatorul concert: Vineri (15 Mai) la City Blues, trupa va susține un recital acustic în formulã de duo (Cyfer chitarã/voce, Doru Diaconu percuții). Repertoriul va fi alcãtuit din standarde clasice de blues ºi din piese proprii, interpretate pe instrumente rare în România: chitãri de colecție ºi percuții africane. City Blues este un club relativ nou în peisajul bucureºtean, deschis de Eugen Caminschi ºi Dan Opriº, doi iubitori ai bluesului. Adresa clubului este: str. Gabroveni nr.24. Mi se pare o idee deosebita si imi pare tare rau ca nu voi putea asista. Poate se gaseste insa cineva sa filmeze una alta pentru Youtube.
  5. Asta e in Japonia, nu in China. Impingatorii se numesc Oshiya. Sunt curios cum arata metroul cand e "too full".
  6. Rincewind

    Evolutia Rgc

    Aha! Multumesc pentru informatie.
  7. Rincewind

    Evolutia Rgc

    Tu ai incercat sa contribui la sctiunea Wiki? Poate nu ma pricep eu dar cand am vrut sa adaug cateva informatii, de exemplu aici, nu am reusit. Am impresia ca numa userii autorizati pot modifica o pagina. Nu stiu daca e mai bine sau mai rau asa dar nu mai e acelasi principiu ca la Wikipedia, unde oricine poate modifica orice pagina.
  8. Felicitari pentru cover-uri, suna chiar bine. As avea insa o rugaminte fiindca nu ma prea pricep. Poti sa-mi explici cum ai facut inregistrarile? Mai exact, ai folosit un backing track peste care ai intrat tu cu chitara? Exista backing tracks care contin si vocea originala (adica totul mai putin chitara)? Poate pentru unii raspunsul este evident dar as aprecia o explicatie. Multumesc.
  9. Ce ai acolo nu sunt muzicute cromatice. Cele cromatice (vezi aici) au un buton pe care apesi pentru a ridica (sau scadea, nu stiu exact) nota cu un semiton. Ce ai tu pare pur si simplu o muzicuta cu doua game. As recomanda si eu o muzicuta diatonica fiindca are zece gauri numerotate in care poti sufla. La ce ai tu nu prea poti sa-ti dai seama unde e o anumita nota. Sper ca nu m-am exprimat foarte ambiguu. Incearca aici. Succes!
  10. Daca crezi ca pot sa te ajut cumva cu Strat-ul, eu te ajut. Dar sa stii ca nu am mai cumparat vreodata o chitara electrica si chiar nu am experienta in acest domeniu. Si oricum ar fi mai bine sa vezi tu si sa-ti faci singur o parere, nu sa te bazezi pe altcineva.
  11. Eu zic sa cauti intr-un magazin. Nu de alta dar ma indoiesc ca daca comanzi de pe Internet, fie Thomann sau Ebay, va ajunge la timp. Desigur, asta daca vrei sa iei acum chitara cu tine. Dar daca nu, trebuie sa mai iei in considerare si costurile de transport prin posta sau curier. Succes!
  12. Eu zic sa stergi si primul vers. Nu de alta dar eu am gasit versurile pe Google. Si se potriveste si indiciul cu tobarul.
  13. Aha! Multumesc. Oricum, ar trebui sa posteze Cursedone un nou riff fiindca el a nimerit melodia. Eu doar am ghicit (cu ajutorul Wikipedia )
  14. Eu nu inteleg cum numele Orion seamana cu Racer X. I must be missing something.
  15. Trebuie sa recunosc ca nu cunosc multe trupe de Progressive Metal. Asa ca m-am documentat pe Wikipedia si dupa indicii cred ca e Symphony X. Au in 1998 albumul Twilight in Olympus deci s-ar potivi si anul.
  16. Tom Waits? Edit: Aha!
  17. Sunt nemaipomeniti. Unele melodii sunt destul de sumbre dar cred ca le-am ascultat albumele Highwayman 1 si Highwayman 2 pana le-am invatat. Imi place in mod deosebit melodia Jim, I Wore a Tie Today si ti-o recomand. Eu l-am descoperit din soundtrack-ul Kill Bill 1 cu melodia A Satisfied Mind si cu timpul am descoperit tot mai multe albume ale lui. A fost foarte prolific. Iti recomand seria American I - American V. Stilul nu mai e atat de country ca in I Walk The Line sau Folsom Prison Blues dar e deosebit. Aaa, si desigur cele doua albume live in inchisoare. Si daca esti curios poti sa vezi si filmul Walk The Line aparut acum cativa ani.
  18. He he! Bravo! Acum mai raman riff-urile tale.
  19. Ai nimerit genul, anul exact e 1975. Din pacate nu e nici una dintre variantele tale.
  20. House Of Death de pe Warriors Of The World?
  21. Poate se referea la Achilles, Agony & Ecstasy In Eight Parts de pe albumul The Triumph Of Steel. Mie de acolo mi se pare ca e...
  22. Are niste glume nemaipomenite, tipic englezesti. Chestii de genul: "the spaceships stood in the air in the same way that brick's don't" ma fac sa rad si acum la mai bine de-un an de cand am citit cartea. Ti-as imprumuta eu Calauza dar din pacate ajung in tara abia prin martie 2009. Daca cumva ai rabdare pana atunci...cu cea mai mare placere. Legat de filmul lui Tarkovski, incerc de mult itmp sa fac rost de el dar n-am reusit. Am facut rost dupa lungi cautari de Solaris (filmul, regizat tot de Trakovski) dar din pacate n-am avut rabdare sa ma uit la tot. Mi s-a parut prea static. Stiu ca de joc citeam acum cativa ani in revista Level dar am inteles ca nu e foarte legat de carte, desi are tot ceva de-a face cu Cernobil. In plus, am vazut recent pe Amazon ca pe langa joc (se numea Stalker, parca) a aparut si o carte in doua volume cu povestea (extinsa) a jocului. Dar daca tot suntem la capitulul filme SF am si eu o intrebare (vag offtopic) adresata celor care au vazut filmul odisee spatiala 2001. Pana cand aterizeaza pe Jupiter (cred ca) am inteles ce se intampla. Are cineva vreo interpretare pentru partea a 4-a din film (Infinity and Beyond)? Ca de cand apar luminitele si sunetele ciudate eu m-am pierdut.
  23. Daca vreodata ai chef sa mai incerci iti recomand I, Robot. Daca incerci sa nu te gandesti la Will Smith (eu cel putin n-am vazut filmul dar n-am citit recenzii bune) cartea poate fi chiar interesanta si e usor de citit. Se compune de fapt din mai multe povestioare legate de inteligenta artificiala. Insa ce mi s-a parut superb de la Asimov a fost Trilogia Fundatiei.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.