www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

akebono

Newcomers
  • Posts

    6
  • Joined

  • Last visited

Profile Information

  • Location
    Brasov

Recent Profile Visitors

1643 profile views

akebono's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

  1. Cumpar doza EMG 81 sau 85 sau un set complet. Sa fie in stare buna/ca nou. Pe messenger va rog.
  2. Microcube-ul are Line-out dar ala este semnal pre-amplificat. Daca te referi la a putea conecta un cabinet pasiv direct la amplificatorul micro-cube-ului, asta o pot face in doi timpi si trei miscari, pt ca din cube-ul meu a ramas doar placa din spate, restul este facut de mine, cutie noua samd. Probablema ar fi ca micro-cube-ul are doar 2W putere, ori chiar cu un difuzor de 12" cu SPL mare, nu are putere. Drept este ca daca dau difuzorul lui actual un Jensen MOD 8/20 la mai mult de 40% din volum, vibreaza geamurile.
  3. Arata in functie de cati muschi ai si cat de mare este portbagajul masinii. Ideea ar fi fost sa fie ceva decent ca dimensiune si decent ca si calitate, un compromis trebuie facut undeva: fie un singur difuzor de 12 - varianta fara cablare configurabila, cum ai propus fie ... 2x10 2x8 ... si relativ portabil. Uneori ne mai intalnim doi trei, fiecare cu ampliful lui ... iese galagie mare si nu avem o boxa care sa ne duca un back-track la acelasi nivel. Cam de aici a pornit ideea.
  4. Da, se poate face asa, nu este chiar mare filozofie. Nu stiu cat de bune sunt difuzoarele de chitara pentru redare mp3, dar avand in vedere ca nu va fi un cabinet de ascultat muzica, nu prea conteaza asta. 2x12 insa va fi destul de mare ... nu foarte portabil ... hmmm.
  5. Salut, De vreo doi ani m-am apucat si eu de chitara si am ajuns in stadiul in care pentru repetitii folosesc backtrack-uri. Este improrpiu sa numesc aceasta faza un stadiu, dar pentru mine este un progres. Singurul meu amplificator este un roland micro cube pe care l-am modificat cu un difuzor mai mare, un Jensen MOD 8. Suna foarte bine comparativ cu difuzorul standard. Acest amplificator are intrare de line-in unde pot rula un MP3 ca si backing track, insa volumul este ne-ajustabil si relativ slab comparativ cu chitara. Roland-ul nu are un potentiometru de main ca alte amplificatoare. Ma gandeam sa construiesc un cabinet, portabil, 1x12 sau 2x12, mono sau stereo cu un amplificator integrat, probabil un TDAxxxx care sa aiba intarre de line-in. Evident voi putea folosi acest cabinet si pentru chitara, daca scot semnalul dintr-un head. Totul va fi realizat intr-un buget redus. Am experienta in constructia de boxe hi-fi, lucrul cu lemn, etc... Ce parere aveti? Voi cu ce repetati in varianta cu backtrack? Boxele de PC sunt o solutie ... pana la un punct.
  6. Salut, Acesta este printre primele mele posturi. Acum aproximativ un an mi-am cumparat prima chirata, pachetul din Lidl, chitara electrica amplif-ul si restul. Stiu ca asa ceva nu ar fi recomandat, insa eu le-am luat inainte sa fi cantat vreodata la chitara. Cu ele am invatat insa nu sunt nici pe departe in stare sa cant un cantec de la un capat la altul. Am incercat pana acum: folk, rock, blues si metal. Practic nu am o structura prea buna in modul in care invat, fac exercitii de picking, strumming si invat lick-uri care-mi plac. Pot sa cant deja pasaje din Nothing Else Matters, Sweet Child of Mine, Enter Sandman, Crazy Train, Still Got the Blues si altele. In privinta exercitiilor pe care le fac sunt pentatonice, minore, alternate picking, plimbatul pe freturi cu doua sau patru degete samd, probabil metoda clasica de Ulterior mi-am cumparat si o acustica, un Fender CD-60 de aici de pe forum. In privinta acusticii sunt servit, chitara poate mult mult mai mult decat pot eu. Chitara din lidl nu este chiar rea, prin comparatie cu un Squier Bullet cu care am mai avut contact, in rest nu am pus mana pe alta. Este un Stratocaster S-S-S cu electronica as cheap as it gets, insa suna, sta decent acordata samd. As vrea sa-mi iau o alta chitara mai buna, de curand cu ajutorul lui 'mnezau am procurat un amplificator foarte fain: un Roland micro-cube. Ce am eu in vizor sunt: Jackson Js30-32, Ibanez 350MZ, 370DX, eventual un 170DX. La acestea am acces SH pe acest forum. Evident daca iau ceva nou apar multe optiuni. Ibanez-urile au toate tremolo. Eu cred ca sunt departe de a lucra cu Tremolo, asadar pe mine m-ar avantaja un bridge fix, insa totusi chitarile vin asa cum vin ele. Nu exclud ca probabil voi bloca bridge-ul. Din cate am inteles ar fi bine sa stau departe de Edge3 si o optiune mult mai buna ar fi Edge2 Zero asa cum este pe 350MZ. Va rog sa ma sfatuiti, pentru ca nu stiu ce sa aleg. Acum sunt aproape citit pe acel 350MZ, insa nu stiu cum este fata de Jackson-urile JS30-32. Multumesc anticipat!
  7. Felicitari! Poti sa imi/ne spui ti sa ne spui te rog si ce doze ai pus in loc? Vad ca le-ai schimbat pe toate. Eventual ce ai mai schimbat la partea de electrica? Am o chitara ieftina din lidl, dar care suna OK pentru cat stiu eu. Suspectez ca la partea electronica este varza si as vrea sa incerc sa-i fac un upgrade similar cu ce ai facut tu, macar doza de bridge, ecranare si cabluri.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.