www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Antoniu

Active Members
  • Posts

    48
  • Joined

  • Last visited

Profile Information

  • Location
    Bucuresti

Other Information

  • Gear
    1.Acustica Amarillo Concert ( Reghin ) 1981 reconditionata
    2.Taylor 210 CE
    3.Acustica Amarillo Reghin-1980 reconditionata/personalizata
    4.Mandolina Portughez A - Reghin 1978
    5.04.09.2013 - Acustica Amarillo Reghin 1980 reconditionata / personalizata
    6.28.06.2014 - Acustica Amarillo Reghin anii '80 reconditionata / personalizata .

Recent Profile Visitors

4522 profile views

Antoniu's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

77

Reputation

  1. Cateva poze cu stadiul chitarei ar fi fost bine venite .
  2. Da , prima mea chitara ( Amarillo ) are inlay-uri dot ( din fabrica ), modelul de mai sus este un pic diferit nu doar inlay-urile , head stock-ul are alta forma ( copie dupa Gibson ), corpul este un pic mai mare . Din pacate varianta aceasta se gasea destul de rar in perioada aceea , cea cu inlay dot era cel mai des intalnita . Asta e varianta cu inlay dot , ( clar , culoarea ,forma head stock-ului ,modelul sculptat pe top sunt realizate la reconditionare )
  3. Cu siguranta afecteaza sunetul , cat de mult ...doar tu ai termen de comparatie . Cel putin din ce vad in poza cred ca cineva a incercat resetarea grifului de a crapat in felul acesta , aceea este doar crapatura din top, tind sa cred ca mai sunt probleme si in interior si cu timpul se vor agrava . Este doar parerea mea , cel mai bine ar fi sa mergi cu ea la un lutier si cu siguranta vei primi raspuns la intrebari , ai deja o recomandare mai sus .
  4. Sfatul meu este sa detensionezi corzile pana iei o decizie in ceea ce priveste reparatia , bridge-ul mai are un pic si sare din cate observ . Cel putin din poze nu pare a fi necesara inlocuirea bridge-ului , saddle si nut cu siguranta . Cred ca as gasi ceva timp sa te ajut , inteleg ca nu te dau banii afara din casa , ai PM .
  5. Imi cer scuze , mai devreme nu a incarcat poza , ma refer la infasurarea coardei pe axul cheitei , spirele sa fie una langa alta si nu incalecate .
  6. Tocmai ce am incercat sa-ti explic , gusturile difera ...
  7. Dupa ce le testezi vei sti cu siguranta pe care , nimeni in afara de tine nu stie care din ele iti va fi mai comoda sau va suna pe placul tau .
  8. Verifica sa nu ai spirele incalecate , altfel e clar ca ai o bavura ceva care iti creeaza probleme .
  9. Nu imi este clar , de unde se rupe coarda , din dreptul fretului 12 ori din alta zona ?
  10. Posibil sa gasesti si in magazinele din Romania , altfel poti alege de aici , sunt cateva modele apropiate ca pret : http://www.thomann.de/ro/cat.html?gf=chitare_acustice_pt_stangaci&oa=pra&sid=43038d705848efc479dc2c7d92c6ed0e ori SH : http://www.tocmai.ro/chitara-clasica-pt-stangaci-19262787.html?gclid=CICGrIGt48ACFabLtAodBmoALg
  11. Te ajut cu cea mai mare placere daca nu reusesti ( nu te costa nimic), nu este nevoie asa cum s-a mai scris , sa dai jos tot ansamblul , doar saddle-ul este suficient .
  12. Nu am spus ca a fost fabricat la Doina ( nici nu exclud posibilitatea ) , doar ca acel mecanism era folosit de diversi producatori . As verifica bine in interiorul chitarei daca nu exista eticheta sau insemne , an...serie . Nu cred ca am suficienta experienta ,dar iti pot spune care este parerea mea dupa ce am vazut cateva chitare din anii 60 - 70, erau lucrate cu simt de raspundere . Sistemul de prindere nu e ceva nou , din nou voi aminti de fabrica Doina , modelele archtop aveau acelasi sistem de prindere . Nu te superi de intrebare , ce intelegi prin calitate superioara la o chitara ? Pentru anii care ii are , cel putin din poze observ ca arata foarte, foarte bine ,este lucrata ingrijit...nu-mi dau seama cum a fost pastrata atatia ani , sincer vorbind mie imi pare a fi fost reconditionata .
  13. Nu sunt expert dar tind sa cred ca inscriptia DRGM / WARG este o pista gresita pentru identificarea producatorului , mecanism asemanator daca nu identic, cu aceiasi inscriptie a fost folosit si la chitarele fabricate la noi la fabrica Doina . Daca mecanismul este cel original as aprecia ca instrumentul a fost fabricat cu aproximatie , in anii 60 sau chiar mai devreme . Grif-ul pare a fi dupa fibra artar , fata molid .
  14. Multumesc tuturor , astept si eu cu nerabdare parerea proprietarului ,sper ca si sunetul sa fie ok, doar el poate spune daca exista diferente, daca s-a schimbat ceva in bine sau nu.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.