www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 05/26/20 in all areas

 1. @Nicu_Sandru_flute_guitare, ți-a explicat vreodată cineva conceptul de gravedigging? Apoi lămurește o chestie: cum este Hora "de departe mult mai bună" dacă 10 minute mai târziu spui că "din 10 chitare 6 au griful strâmb"?! Sau nu te refereai la chitare ci la marca în sine, că-ți place brand-ul "Hora", care—vorba bardului—e sublim, dar lipsește cu desăvârșire?
  2 points
 2. Se vinde 7-string Ibanez RG7321, un model mai misto decat multe modele actuale Ibanez, in special datorita neckului 5-piece, care e excelent. Am facut urmatoarele upgradeuri/modificari: - Hipshot bridge (modelul de replacement ptr Ibanez, https://hipshotproducts.com/products/7-string-ibby-hm-guitar-bridge); - Hipshot Grip-Lock locking tuners; - doze Seymour Duncan Nazgul (bridge) si Senstient (neck); - switch Goldo cu trei pozitii; - switch pentru splitarea dozelor; - potentiometru Seymour Duncan Liberator (care permite sa schimbi dozele foarte rapid, fara a face suduri/lipituri); - am instalat Luminlay side-dots; - am inlocuit inlayurile albe cu unele negre si am colorat negru fretboardul (cu produse profi pentru lemn, de la Crimson Guitars); am urmarit un look mai elegant, cred ca mi-a iesit :). - am dat niste gaurele in plus pentru a schimba pozitia strap-buttons, in ideea de a mari posibilitatile de ajustare a pozitiei chitarei dupa forma si marimea mea; cele goale le-am colorat cu negru sa nu se vada urat, oricum nu sunt la vedere, dar se pot si acoperi cu ceva daca deranjeaza. Doar componentele (toate luate noi) de mai sus se apropie de 2500 de lei, pretul cu care vand chitara. Daca vrei o varianta mai ieftina, da un semn, as putea inlocui cheite / bridge / doze, ca le mai am si pe cele originale. E o chitara grozava, o vand doar pentru ca-s prea prost ca sa pot canta pe 7 corzi, si am si alte chitare. Spor la cumparat!
  1 point
 3. Vand procesor efecte chitara BOSS GT-1000 nou,doar testat.Este in garantie inregistrata din noiembrie 2019.
  1 point
 4. Trimit oriunde in tara. Descriere: Doze simple chitara stratocaster fara zgomot - Kinman Blues Strat Set. Set complet de 3 doze.Aceste doze elimina complet zgomotul infernal, caracteristic dozelor single coil de orice tip. Exista pe piata mai multe firme care fac doze noiseless, insa putine elimina 100% din zgomot. Dar, atentie! Aceste doze sunt mai inalte decat dozele standard si ar putea sa nu incapa in chitara sau sa ramana foarte sus, motiv pentru care le si vand. Majoritatea sloturilor de pe fender stratocaster, de exemplu, sunt putin mai adanci decat dozele, iar setul acesta ar intra cu usurinta. Insa exista modele care au sloturile exact pe dimensiunea dozelor standard - eu am un Xotic XSC-1 RW strat si, din pacate, ramaneau mult prea iesite in afara, foarte aproape de corzi.Pe langa faptul ca suna incredibil de aproape de sunetul clasic de single coil-uri, aceste doze au si un magnetism mai scazut (pot fi ridicate pana aproape de corzi fara sa influenteze intonatia) si sunt putin mai bogate si mai clare in frecvente (inalte extinse dupa 6khz, claritate la bas). Au un sunet mai modern, un output mai mare, iar volumul intre corzi este mai bine echilibrat. Recomand folosirea unui condensator pentru pastrarea inaltelor (vezi treble bleed capacitor), deoarece, prin actionarea butonului de volum al chitarei, sunetul devine rapid foarte inchis (putin mai devreme decat la dozele standard).Aceste doze sunt probabil cea mai buna alternativa fara zgomot in momentul de fata la dozele standard.Ca aspect sunt ca noi, nefolosite.Daca sunteti in cautare de un sunet vintage, cu output slab, asemanator Fender Texas Specials sau unele modele Custom Shop, NU RECOMAND! Aceste doze au un sunet mai modern, mai deschis si mai clar decat dozele standard, insa unii chitaristi prefera sunetul autentic, in ciuda existentei zgomotului pronuntat.
  1 point
 5. Hei! Pot sa iti recomand niste cantece fingerstyle, poate te inspira si inveti vreunul: (poti gasi mai multe aranjamente fingerstyle pe canalul asta) ^ (si la tipul asta ^ gasesti multe aranjamente fingerstyle) eu as recomanda Autumn leaves, somewhere over the rainbow sau Scarborough fair, sunt mai usurele, eu cu Autumn leaves cred ca am inceput, parca a fost prima melodie fingerstyle pe care am invatat-o. ah, si asta daca iti place bluesu:
  1 point
 6. De unde atata frustrare? Poate ca unii dintre noi pe forumul asta scriem si vorbim din ceea ce am vazut, am facut, facem si poate vom face. Ceilalti pot sa ne creada sau pot alege sa nu-si depaseasca conditia de chitarist de tastatura. Uite, tu ai avut ocazia sa-mi faci review-ul de presupus "guru al basului", dar eu ce pot spune despre tine? Si chiar te rog sa ma crezi ca, de la un anumit nivel in sus, nu exista chitarist mai bun, basist, vocalist etc. Mai ales cand vorbim despre muzica, care este un domeniu greu de cuantificat calitativ.
  1 point
 7. E incredibil!! Mai lamentabil de atata se poate? Hai ca totusi anii n-au trecut degeaba peste mine, am si am avut basuri cu 4, doua cu 6 si unul cu 5, si am sa-ti dau niste axiome in legatura cu basul: A canta bine nu inseamna a fi rapid. Un basist bun nu e musai sa rupa slapul in doua, asemenea lui Flea. Exista basisti buni care canta doar cu degetele, doar cu pana, doar cu slapul, sau combinatii intre acestea. Fiecare e bun in felul lui. Nu e Flea mai bun decat Wooten si nici Wooten mai bun decat Flea. Si nu il bate la cur Flea pe Myung si nici Myung pe Flea. Un basist bun nu depinde de numarul de corzi. Numarul de corzi nu te face mai bun sau mai slab, ci te ajuta sa canti intr-un registru mai larg sau mai restrans. Un basist bun este la fel de bun pe oricate corzi ar canta.
  1 point
This leaderboard is set to Bucharest/GMT+03:00
×
×
 • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.