www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 12/02/23 in all areas

  1. E foarte greu să înveți pe cineva care nu ascultă, vorbește singur și crede că știe. Eu știu, înainte de toate, ce e aia “acțiune” și ce legătură există între ea și felul în care se cântă și sună chitara. Reglarea acțiunii la o chitară acustică este ceva mai limitată și mai complicată, în principiu, decât la electrică. De aceea, n-o poate face oricine și, implicit, costă (mult, puțin… asta e o apreciere relativă). Dar degetele nu dor de la acțiune. Chitara poate suna mai snappy sau mai groovy în funcție de acțiune, însă limita de coborâre a acesteia e constructivă, nu în funcție de degetele celui care cântă. Asta e tot. Lista lutierilor din București e destul de scurtă și se află pe RGC. Eu îl recomand pe dl Eugen Crețu (vezi că e un domn, adică un om educat), care are avantajul că se pricepe foarte bine la acustice.
    3 points
  2. Head pe lampi 50w cu footswitch merge perfect Constanta 3.000 lei
    1 point
  3. Părerea mea e că dacă vai, în București sunt "prea departe" sediile, de parcă trebuie să mergi o zi pe jos prin viscol și noroi, înseamnă că nu te arde pe tine problema suficient de tare 🙂 De ce vii și te plângi pe forum în loc să mergi la un atelier, numai tu știi. Dacă te-ar durea buricele degetelor suficient ai prefera să formezi un nr. de taxi și să mergi cu ea la aranjat în loc să scrii romane despre cum ți-a fost lene să parcurgi niște informații de bază despre instrument. Vai, se strică rezonanța? Vai, nu mai e chitara magică dacă e aranjată să poți cânta comod pe ea fără să îți tai degetele? Sorry, nici nu meritai răspuns.
    1 point
  4. “Spațiul ăla dintre corzi și fretboard” se numește “action”/ “acțiune”. El poate fi (prea) mare din două cauze: 1) cauze constructive, adică așa e chitara, și 2) setup. Dacă la chitara ta e prezentă prima dintre cauze (adică ai cumpărat ceva ieftin și prost, sau un model nepotrivit, căci există modele care presupun o acțiune mai mare), nu e mare lucru de făcut. Trebuie să continui până nu te mai dor degetele. Dacă e vorba de cauza a doua, fără un setup ca lumea nu ai cum scăpa de acțiunea prea înaltă. Dacă tu consideri că distanța din Militari până altundeva în București e prea mare, atunci întreabă-te cât de mare (și de adevărată) e pasiunea ta pentru chitară: probabil, spre deloc. Din ceea ce scrii, rezultă că habar n-ai ce faci și cu ce se “mănâncă” instrumentul. Un sfat onest ar fi să iei niște lecții la un profesor (care te-ar putea învăța și să alegi, și să reglezi instrumentul, deși la acustică e mai complicat). Un alt sfat ar fi ca măcar să-ți procuri un manual de chitară și să încerci, atât cât poți, să îl urmezi. P. S. Dacă nu știi să transcrii ceea ce crezi că ai compus în partituri sau măcar în tabulaturi de chitară, nu-ți face iluzii: nu ai compus nimic. Nu pune oiștea înaintea carului. Întâi învață abc-ul, după aia… poți zbura.
    1 point
  5. Poate mă gândesc și includ transportul.
    1 point
  6. 1 point
This leaderboard is set to Bucharest/GMT+02:00
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.