Mihai_N_ Posted October 31, 2005 Share Posted October 31, 2005 cum pot sami construiesc un amplificator acasa?din ce piese?de unde le iau? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geiger Posted October 31, 2005 Share Posted October 31, 2005 Presupun ca este un chin prea mare pentru a-l putea indura... Ti-ar lua destul de mult, ti-ar trebui ceva cunostinte.. Pe scurt: ai pierde mai putin timp daca ai lucra ceva din care sa faci rost de banii necesari cumpararii unui amp. Parerea mea Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elethan Posted October 31, 2005 Share Posted October 31, 2005 Sustin! Daca nu ai idee exacta cum se face un amp si daca nu ai mai facut asa ceva, eu iti recomand sincer si cu multa caldura sa nu te joci cu asa ceva, ca poate sa iasa urat din multe puncte de vedere Numai bine! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest p_aciulea Posted October 31, 2005 Share Posted October 31, 2005 cel mai bine te-ai sfatui cu Overdrive sau cu Andrei Tone, eventual ii ti pe langa tine sa te invete una alta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mihai_N_ Posted October 31, 2005 Author Share Posted October 31, 2005 ar fi si asta o posibilitate...hmm...in alt caz pot sa folosesc ceva pe post de amp?ceva din casa ca un pick-up care sa nu ceara atata munca? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dalv Posted October 31, 2005 Share Posted October 31, 2005 eu foloseam un casetofon Panasonic de prin '70 si mai nou, un radio vechi modificat primit de la cineva practic orice cu dif si line in se poate folosi desigur, sa aiba si amp incorporat. asta poti sa incerci, daca ai scule de genul prin casa. Trebuie doar sa legi chitara si vezi ce iese Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mihai_N_ Posted November 1, 2005 Author Share Posted November 1, 2005 Am un pickup tesla.o sa incerc ca are si line in... Cat despre casetofoane am unu care nu prea merge da sa vad daca se poate resuscita... Sa incerc azi maine si sa vad ce iese.Mersi mult. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Susceptor Posted November 1, 2005 Share Posted November 1, 2005 (edited) @offtopic: eu am tesla acasa dar am scus brutal una din boxe (ma rog...mama ca cica cantam prea tare) si a rupt mufa..cum rezolv? @ontopic: se aude OK dar atat cu un tesla...daca dai basii un pic mai mult o sa sune un pic mai bine cu un cab-sim Edited November 1, 2005 by dyster skog Link to comment Share on other sites More sharing options...
Susceptor Posted November 7, 2005 Share Posted November 7, 2005 am rezolvat cu intrarea (rupsesem si cablul de la line in-mufa cu 5 picioruse) si am facut azi manevre si am bagat 2 fire pe bajbaitelea in line in. nu mai stiam sigur care sunt canalele dar stiam doar ca doar 1 3 5 merg asa ca am mers pe bajbaite si am aflat ca 1 e masa si 2 si 5 sunt canalele ma rog...se aude super bine pt repetat acasa...parerea mea...maine rezolv si cu cealalta boxa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Abuser Posted November 15, 2005 Share Posted November 15, 2005 Mihai N incearca sa-ti iei un etaj de amplificare (o bucata de circuit imprimat cu piese pe el) de la un magazin de specialitate. Cu un traf bun pe el merita toti banii (avand in vedere ca este ieftin). Am pe cineva care si-a facut un cubuletz asa super dintr-un mic difuzor si un amplif mititel de 25W. Totul este intr-un tweed cabinet cam de 50cmx35cmx 15cm..zic si eu... cam asa... E bun pentru repetitii.. ca difuzor evita cauciucurile si membrane din alte materiale decat hartia. Pentru instrument diful de hartie suna cel mai bine (ma refer la chitara). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Susceptor Posted November 15, 2005 Share Posted November 15, 2005 eu la dif nu as lua decat celestion. se gasesc la m&c music (sus la muizca, in fata la zapada) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Axa cu Scame Posted November 15, 2005 Share Posted November 15, 2005 Poti utiliza cam tot ce gasesti prin casa pentru amplificat chitara/modificat sound-ul. In prezent folosesc o statie romaneasca "Electronica" 2x35W pt amplif final si pentru premp/distors/overdrive un cas vechi de 30 de ani Unitra. Prin liceu am mai folosit si alte casetofoane-combine, pick-up cu doza smulsa si legat direct de fire, mag Tesla care are o amplificare destul de buna daca n-ai mari pretentii. Mai e o smecherie: CASETA de adaptare pentru casetofoanele fara line-in. Adica o caseta normala din care iese un fir, in loc de banda ai un cap de inregistrare care comunica direct cu cel de redare de pe casetofon. Merge brici, probat pana acum cu mp3-player direct in orice rasnita de cas, chiar daca are mecanica varza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Abuser Posted November 15, 2005 Share Posted November 15, 2005 Pentru cei care folositi ca intermediar un casetofon.. de ce nu va faceti voi un reverb pe banda magnetica sa moara lumea? ... un potentiometru sa ajustati viteza de deplasare a benzii, un alt cap de redare lipit langa cel original (la o oarescare distanta..).. daca vreti va dau mai multe detalii. Un priten de-al me are un ampli-mixer cu reverb desta pe banda. Cand l-am vazut am crezut ca e magnetofon ceva. E vechi ca dracu, sigur nu eram eu nascut cand a fost fabricat. Mi-a facut un demo la reverb..am picat pe spate.. RUlezz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adi Posted November 15, 2005 Share Posted November 15, 2005 Din cate stiu eu, ceea ce a construit prietenul tau se numeste Tape Delay. Unul profi costa o caruta de bani. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Susceptor Posted November 25, 2005 Share Posted November 25, 2005 (edited) @abuser: posteaza si tu exemplul Edited November 25, 2005 by dyster skog Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest MastaBlasta Posted November 25, 2005 Share Posted November 25, 2005 am un pickup tehnoton vechi cu boxele lui originale(din lemn de cires,dc nu ma insel),care e si statie...si cum nu cant altundeva in afara casei mele cred ca e de ajuns...l-am legat la calculator printr-un fir care intra in spatele pickup-ului si la celalalt capat am lipit o mufa de la niste casti vechi pe care o bag in spatele calculatorului...presupun ca se gasesc niste mufe speciale astfel incat sa pot baga capatul de la castile vechi in pedala/procesor...cred ca se gasesc si la noi in calarasi si aici de regula nu se gaseste nimic... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mickeyG Posted November 26, 2005 Share Posted November 26, 2005 Eu am acasa un radio vechi pe lampi. Acum cativa ani cantam pe el, pana sa-mi iau amp. La vremea aia nu-mi dadeam eu seama daca suna sau nu bine, dar era utilizabil. Nu l-am mai folosit de 3 ani cred, pt ca e o mare incurcatura cu fire si mufe pe acolo, si mi-e lene sa le descurc. Tin minte ca distorsiona daca il dadeam spre maxim, asa cum tre sa faca un amp pe lampi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest BigMac Posted November 27, 2005 Share Posted November 27, 2005 Aveam nevoie de un amp mic pentru casti, asa ca l-am facut pe asta: http://www.runoffgroove.com/ruby.html. Merge la baterie de 9v si scoate cam 0.7 watt. Merge bine si pe difuzor (8 ohmi min.), suficient pt. cântat acasa. Are si overdrive si buffer de intrare Piesele costa cativa lei. In loc de MPF102 merge un BF245, care se gaseste usor. (dar are picioarele altfel). Poze: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shadow Posted March 6, 2006 Share Posted March 6, 2006 bine, si daca vreau sa imi fac ce ti-ai facut tu, bigmac, de unde fac rost de placutza de circuit cu legaturile alea pe ea ? sau cum o fac ? stiu ca placa e din cupru, si mai stiu ca piesele se lipesc cu cositor pe spatele ei. dar legaturile intre ele cum le fac , si cu ce ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cosu Posted March 6, 2006 Share Posted March 6, 2006 Metoda cea mai batraneasca e sa "pictezi" cu vopsea traseul si sa pui placuta la corodat in clorura ferica. Apoi dai jos vopseaua si ai parte de un traseu frumos de cupru pe palcuta de textolit. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kovu_tlk Posted March 6, 2006 Share Posted March 6, 2006 E o schema destul de simpla. Poti sa o faci pe o cartela de metrou daca vrei sa grabesti procesul. Altfel fa-i cablaj. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vektor Posted March 6, 2006 Share Posted March 6, 2006 (edited) si eu stiu de schema aia ... dar de vreo luna caut integratu ala (JRC386D) .. si nu il gasesc (nici echivalentul nu il stiu) .. pe maica domnului nici nu au auzit de asa ceva ... de unde il ai ? Edited March 6, 2006 by vektor Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest BigMac Posted March 6, 2006 Share Posted March 6, 2006 LM 386, se gaseste peste tot. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cosu Posted March 6, 2006 Share Posted March 6, 2006 Pune LM386 acolo. E la fel de usor de intalnit ca oxigenul si prostii Later edit: mi-a luat-o BigMac inainte Link to comment Share on other sites More sharing options...
ciuci Posted March 21, 2006 Share Posted March 21, 2006 sar putea sa zic o prostie ....dar daca il fac (nu eu, ci un coleg, ca-s corigent la fizica).... 1) merge pe un dif de pickup pt acasa? 2)suna ca un amplif de chitara.....deci ma scuteste de cab-sim? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vektor Posted March 21, 2006 Share Posted March 21, 2006 (edited) 1) merge pe un dif de pickup pt acasa? 2)suna ca un amplif de chitara.....deci ma scuteste de cab-sim? 1. Merge pe un dif de 8 ohmi 2. Suna ca un amplificator audio. Ampurile de chitara (de bass, de instrument, de microfon, etc.) sunt amplificatoare audio. Un cab sim imita anumite caracteristici ale "cabinet"-ului (adica mai simplu, o boxa). Nu ai de ce sa simulezi o boxa cantand pe o boxa (in limitele bunului simt ). Cab sim-urile sunt in special pentru home recording (parerea mea). BTW, cum prind putin timp liber fac si eu "ruby" de la runoffgroove ... pe baterie, cu un difuzor de radio de 1W pt carat cu mine Edited March 21, 2006 by vektor Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest BigMac Posted March 21, 2006 Share Posted March 21, 2006 1. Merge pe dif de pickup, dar incearca sa pui unul de 8 ohmi, daca ai.. desi ar trebui sa fie stabil si la 4 ohmi.. 2. Daca legi un difuzor (o boxa) la amp, ala e cab-ul, deci n-ai nevoie sa simulezi vreun cab. edit: precum zice si vektor mai sus Link to comment Share on other sites More sharing options...
ciuci Posted March 21, 2006 Share Posted March 21, 2006 (edited) okei ...here goes.... prostia numero dos.....dar nu trebe difuzor special pentru chitara? edit: numai acum am citit ce a scris vektor..... Edited March 21, 2006 by ciuci Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest BigMac Posted March 21, 2006 Share Posted March 21, 2006 Daca ai vreun dif special de chitara la indemana, cu atat mai bine. Altfel nu merita investitia. Merge orice dif. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ciuci Posted March 21, 2006 Share Posted March 21, 2006 si va suna ca un small practice amp nu ca si cum mash baga cu chitara intrun casetofon hi-fi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts