www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

andydufresne

Veteran
  • Posts

    322
  • Joined

  • Last visited

Profile Information

  • Location
    Deva

Other Information

  • Gear
    Breedlove stage dreadnought

Recent Profile Visitors

8280 profile views

andydufresne's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

50

Reputation

  1. Poate ca e o idee stupida, dar, daca tot asculta la casti, nu te-ai gandit la o interfata audio in loc de combo? E mai usor de carat pe scari Chitara se conecteaza pe o intrare jack mare, se aude direct amplificata la casti, sunt destule softuri de muzica unde se poate distra cu efecte, eq, compresie etc. Sau, alta varianta, un procesor de efecte. In ambele cazuri, gasesti scule potrivite pentru nivelul lui la 3-400 lei. Daca totusi insisti pe combo, am vazut ca exista si un Fender Acoustasonic de 15W. Canal de microfon, canal de chitara, iesire casti, eq etc. Bun de experimentat.
  2. Dupa cum a spus si Vektor, e nevoie de combo de electroacustica. Ce am folosit sau auzit pana acum au fost: Kustom Sienna (ieftin, zgomot de fond relativ mare, dar isi merita banii), Laney, Marshall (foarte bun), Vox seria AGA (folosesc in prezent, ok). Daca ai gasi un Marshall AS50D, cred ca ai fi foarte multumit de el. Din pacate, nou este ~1400 lei. Cele de la Vox vad ca incep la ~1000 de lei. Probabil deja stii, dar, indiferent ce ei, ocupa-te de reglajul de eq, atat la chitara, cat si la amplificator. Poate face diferenta intre un sunet prost si unul bun. Nici mie nu mi-e clar de ce are nevoie de amplificator. Doar pentru hobby, cantat in dormitor, fara audienta, in mod normal nu ar fi nevoie.
  3. Spor la ascultat. Eu am luat ATH-M20X pentru ca erau la un pret foarte bun (170 lei) si sunt ok pentru pretul lor. Intr-adevar, le folosesc doar la ascultat muzica in telefon si placa de sunet externa. Nu au nu stiu ce confort - dupa vreo 2 ore incep sa te doara urechile - si nici cablu detasabil sau driverele de la M50X.
  4. Scuze, am postat in sectiunea gresita. Daca poate cineva sa mute topicul la "Despre chitara", v-as fi recunoscator. Salut, un prieten are o acustica Hora Reghin western 12204 (cei care ati cantat pe Hora stiti modelul) care are actiunea cam ridicata si mai si falseaza. Cauta pe cineva in Cluj sau in Sibiu care sa faca un diagnostic in prima faza pentru ca sa stie 1. daca se pot remedia actiunea si intonatia si 2. daca are rost sa pastreze chitara sau sa ia alta mai buna. As aprecia recomandari de persoane / magazine care fac asa ceva - diagnostic si setup. Parerea mea este ca actiunea se rezolva prin pilirea saddle-ului si intonatia e proasta din constructie + partial din cauza actiunii, dar el cauta un profesionist. Persoana este din Deva, dar incepand cu 16 decembrie va fi in Cluj pentru cateva zile, in Sibiu poate trimite instrumentul oricand. Multumesc!
  5. De exemplu (nu-ti lua neparat pe auriu): http://www.mcmusic.ro/chitara-bass-ro/accesorii-ro-4/accesorii-chitara-si-bass/dunlop-supressor-pro-accesoriu-anti-microfonie-1-gaura Diametrul standard la soundhole de acustica e 10 cm, poti sa masori la Epiphone-ul tau.
  6. Mi-am cumparat prima chitara in anul cind am implinit 25 de ani, asa ca nu te stresa. Am niste idei: -daca nu stii inca sa faci chestia X si Y, nu e problema. Eu cint cam de 10 ani si inca nu stiu intro-ul de la Nothing Else Matters (nici restul piesei, de altfel). Sa ma ierte fanii Metallica, aceasta melodie nu ma coafeaza. Nu stiu nici Andri Popa. Stiu insa multe melodii care-mi plac -mi s-a parut ca am avansat atunci cand m-am tinut de ceva de la cap la coada. De exemplu, am studiat Rhythm Guitar Essentials cat de bine am putut (nu recomand neaparat cartea asta - aplica la o metoda sau la un studiu care crezi ca-ti foloseste). Am luat fiecare lectie si am incercat sa fac exercitiul cat de bine pot. Nu mi-a iesit perfect, dar mi-am dat silinta. Dupa vreo luna-doua am terminat cartea. Unele lucruri de acolo le folosesc si azi. -daca mai gasesti si altii ca sa cintati impreuna, o sa mearga si mai bine lucrurile, mai ales cind ajungi la nivelul la care ceea ce cinti suna bine
  7. S-a vandut, se poate inchide. Multumesc rgc.
  8. Pret: 300 RON Localitate: Deva Contact: adi_sirbu@yahoo.com Link producator: http://usa.yamaha.com/products/musical-instruments/keyboards/digitalkeyboards/portable_keyboards/ypt-210/ Stare: Foarte buna/Ca nou Accept schimburi: Nu accept schimburi Vand clapa Yamaha YPT-210. Este probabil cel mai simplu model de la Yamaha care sa nu fie pentru copii. Are 61 clape full size, difuzoare integrate, 375 tonuri, 100 stiluri de acompaniament si 100 cantece. Conexiuni: iesire casti/amplificare (jack mare), intrare pedala sustain, MIDI in/out. Clapele nu sunt touch sensitive si sunt foarte usoare (nici semi-weighted, nici weighted). Ca idee, se aude considerabil mai bine pe un sistem de sunet decat prin boxele integrate. Prin difuzoarele proprii, sunetul este destul de puternic cat sa poti repeta intr-o camera mare. Este in stare perfecta de functionare. Exista un defect cosmetic in partea stanga pe care am incercat sa-l prind in poza (3 urme pe plasticul negru). Includ ceea ce am primit cand am cumparat-o: alimentatorul original, manualul de functionare si suport pentru partituri. A fost tinuta doar in casa si folosita rar. Pret: 300 lei negociabil. Il consider un instrument bun de incepatori.
  9. Sa-ti dea Dumnezeu sanatate la copilasi! Multumesc de informatie si de acord cu tine cu privire la branduri. Pe mine m-a impresionat prima data cind am auzit chitara asta (cred ca a cantat live la vocea Romaniei) si versiunea live mi se pare cel putin la fel de reusita ca si cea de "radio". Si chitara e o frumusete, pe langa soundul care e de acustica si totusi diferit de alte modele celebre de altfel. As vrea sa aud ceva muzica celtica pe o astfel de chitara, cred ca ar merge.
  10. Scriu aici ca sa nu initiez un topic nou: stie cineva ce model de chitara foloseste chitaristul cu care canta Feli aici? Pare a fi un Larrivee, dar nu sunt sigur. https://www.youtube.com/watch?v=VXbpW8rtt6I
  11. A fost primul rezultat la cautare, nu vreau neaparat de acolo. Sunt alte site-uri pe care le consider mai de incredere.
  12. Salutare, avem un snake de acest gen: http://www.thomann.de/ro/the_sssnake_sk415-30_multicore.htm - nu exact acest model, dar tot un sssnake 16/4 aproape identic - si problema lui este ca mufele xlr mama sunt de calitate slaba si, dupa citiva ani, au inceput sa cedeze (se misca, nu mai elibereaza cablul etc). De fiecare data cind am de scos un cablu din snake ma gindesc daca o sa mearga sau nu, pentru ca o data a trebuit desfacuta toata cutiuta ca sa putem elibera o mufa, dupa ce trasesem degeaba de ea cit m-au tinut puterile; mecanismul blocheaza bine, dar e reticent la deblocare. In fine, vreau sa cumpar mufe xlr mama si sa le inlocuiesc pe cele vechi si caut ceva de incredere. Am gasit mai multe modele la diverse preturi, cum ar fi: http://www.magazinuldemuzica.ro/Neutrik-NC-3-FAY-_-55167.html http://www.magazinuldemuzica.ro/Amphenol-AC3FDZ-_-55172.html Caut recomandari pentru mufe care sa aiba un raport bun calitate/pret. Daca un Neutrik de 7 lei e ok, n-as vrea sa dau mai mult. Parca n-as vrea sa dau vreo 200 de lei numai pe mufe pentru un snake care a costat vreo 1000 lei nou. Sunt deschis la sugestii.
  13. Am auzit si eu de paduri sub monitoare. Sunt neaparat necesare? Pentru vibratiile de la bass?
  14. Scriu si eu tot aici, ca sa nu pornesc un nou topic. Caut o pereche de casti on-ear sau over-ear. Vreau sa le folosesc atat la ascultat-muzica-in-general, cit si la ceva inregistrat, daca reusesc sa scot ceva placut urechii din chitara. Bugetul se invirte pe la 150 lei si poate sa mearga un pic mai sus in limitele rezonabilului, daca exista justificare. Am facut ceva cercetari si modelele recomandate de Adidas mai sus mi-au atras si mie atentia. Mi-au mai placut si Sennheiser HD219 (desi par sa fie doar de auditie, nu monitorizare) si Audio Technica ATH-M20X, care din pacate iese din buget. Daca aveti alte recomandari, pareri pro/contra la ce s-a mentionat, ascult cu placere. Acum am niste Philips SHP1900 pe care le-am luat foarte ieftine, vreau un upgrade.
  15. http://www.amazon.com/Samson-MediaOne-Active-Monitors-Bluetooth/dp/B00E4YLJ3U/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1448628704&sr=8-1&keywords=samson+mediaone+bt4 Ce am gasit eu interesant de blec fraidei. Si mai au tot la amazon o serie de produse muzicale (chitare, casti, boxe etc) la care se aplica un cod de reducere "MUSIC20OFF".
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.